Allla9

Již dlouho jsem nečetla knihu, která mě tak zaujala. Postupně se zde odkrývala tajemství nejedné rodiny a vše do sebe perfektně zapadalo. Mám ráda knihy od spisovatelky Wilkové a tato byla podle mě nejlepší, co jsem od ní zatím četla. A určitě si nenechám žádnou další ujít.

Z této knihy jsem si odnesla mnoho nových poznatků o svém těle, ale i o své mysli.

Kniha je doplněna autentickými příběhy, to jí hodně dodává na zajímavosti. Místy je smutná, ale zároveň moc poučná.

V knize jsou popsány podmínky života vedle člověka, který z vás vysává energii, snaží se vás ovládat a odstřihnout od okolí. Dobré jsou rady, jak se od takového manipulátora odpoutat.

Divadelní hra, která nás stále baví a přináší veselou náladu. Překvapil mě konec, který je jiný, než ve filmovém zpracování.

I třetí díl série splnil mé očekávání. Od tohoto autora mám přečteno vše, co se mi podařilo sehnat. A určitě budu jeho knihy číst i nadále. Tento styl psaní mi naprosto vyhovuje.

Po zdlouhavém rozjezdu jsem byla ráda, že jsem vydržela a knihu dočetla. Stálo to za to. Konec byl plný zvratů a napětí. Odhalilo se nejedno smutné tajemství.

Toto bylo moc smutné čtení. Jedna strašná tragédie dokáže naprosto změnit život ženy, která se ocitne v nechtěné situaci. Psychicky náročné čtení plné velkých změn a zvratů.

Poutavé zakončení této trilogie nenechá nikoho na pochybách o těžkosti života v této době. Dovršil se příběh rodiny Františka Smolíka. Byl těžký, ale zároveň v mnoha směrech hezký. Prostě život. Jsem ráda, že jsem měla možnost si tuto trilogii přečíst a vím, že na ni budu dlouho myslet.

Mě doslova nadzvedávala a vadila mi slepá důvěra Alexandry. Ale asi to byl účel knihy, protože mě to, co prováděla se svým životem, udržovalo u čtení. Až závěrečné stránky do celého příběhu vnesly rozuzlení a vše do sebe zapadlo.

Kniha je napsaná s velkou láskou a porozuměním. Je napsaná naprosto pravdivě. V mnoha situacích jsem poznávala sebe i svoji maminku. Před každým, kdo toto prožije, smekám.
-Člověk má rýmu, rakovinu nebo spalničky. Alzheimer má člověka.
-Kůň je jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem.
-Alzheimerova choroba člověku postupně vezme úplně všechno a nedá vůbec nic.

Jozef Karika ví, jak udržet čtenáře v napětí a nejistotě. Kniha je čtivá a nebýt toho konce plného nadpřirozena, tak bych hodnotila pěti hvězdičkami. Děj asi do dvou třtin knihy byl naprosto fantasticky zpracovaný. Odehrává se roku 1963 v liptovských horách.

Dobrá, čtivá knížka. Garry a Lexy dávají vyšetřování švih a jdou si tvrdě za svým cílem. Přesto knize něco chybělo. Něco, co by si zasloužilo plný počet hvězdiček.

Jak píše sama autorka, jedná se o historický román. Román, ze kterého mrazí. Seznamujeme se zde s těžkým životem v Rumunsku, kde revoluce v prosinci 1989 neprobíhala tak sametově jako v jiných státech. Zde teklo hodně krve.
- Jak můžeme čekat, že ostatní ucítí naši bolest a uslyší volání o pomoc, když můžeme jen šeptat?
-Ráj: Jestli je komunismus ráj, k čemu potřebujeme zdi, ploty a zákony, aby lidé neutíkali?

Již osmé pokračování této série a každý další díl mě přijde, že je lepší než ten předchozí. Kdo je tajemná Annabelle a co spojuje všechny vraždy? I tentokrát vše rozlouskne Erika se svým týmem.

Každé pokračování této série v sobě nese něco nového, poutavého a zajímavého. Až z tohoto dílu mám pocit, že mi zde chybí ta správná část napětí, která knihám dodává tu potřebnou šťávu. Uvidím, jak dopadne další setkání s Davidem Rakerem.

Zpočátku jsem si říkala, no uvidím. A viděla jsem. Byla jsem plně zaujatá osudem Tommyho. Vždy jsem netrpělivě čekala, co ho potká další a další rok. Držela jsem mu palce a myslím si, že vše dopadlo zajímavě a k mé spokojenosti.

Seznámení se životem kapitána Davida Hecla. Zajímavé povídání o práci pilota, který nalétal 15 000 hodin. Dobře zpracovaná a čtivá kniha.

Již dlouho jsem nečetla tak krásnou knížku plnou emocí. Děj se odehrává na konci II. světové války a v letech těsně po ní, kdy se dostali k moci komunisté. Knížka je plná lásky, smutku, ale i nadějí a boje o lepší život. Další skvělá kniha od této autorky.

Ignis fatuus = bludičky, světýlka na blatech, neznámé světelné jevy. Děj se odehrává na Šumavě, v oblasti Dobrá Voda, kde je vojenský výcvikový tábor. Začíná na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, kdy byly zkoumány světelné jevy, buď přírodního nebo mechanického charakteru a končí v roce 2023. Jde o skutečné přírodní úkazy, nebo si tu s lidmi něco temného pohrává?