Allla9 Allla9 komentáře u knih

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Knihu jsem si přečetla opakovaně, skvělé dílo.

25.01.2024

Ona to ví Ona to ví Lorena Franco

Hodně obsáhlá kniha. Měla jsem obavy, jak se mi bude číst, ale byla jsem mile překvapená. Místy mi sice přišla překombinovaná, ale ve výsledku hodnotím kladně.

22.01.2024 4 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

První díl této krimi série mě doopravdy zaujal. Žádné velké nečekané objevy. ale poctivá mravenčí práce, během které se kriminalisté postupně propracovávají k cíli. Těším se na pokračování.

19.01.2024 5 z 5

Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Kniha o plnění snů. Zbyněk se vrací do míst, kde trávil dětství a mládí. Silný příběh.

16.01.2024 5 z 5

Pouta z pavučin Pouta z pavučin Markéta Harasimová

Zbytečně moc sexu. Děj se mi líbil a určitě dám autorce další šanci. Píše zajímavým způsobem.

12.01.2024 3 z 5

Pět Číňanů oběšených v Idahu Pět Číňanů oběšených v Idahu Jenny Tinghui Zhang

Dočetla jsem knížku, která se mi hluboce vryla do srdce. Jedna z nezapomenutelných.

08.01.2024 5 z 5

Miriam Miriam Markéta Harasimová

Knížka pro odpoutání od běžných starosti. Takový průměr v četbě.

02.01.2024 3 z 5

Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Pokračování knihy Temné vábení. I další osudy hlavních hrdinů jsou vzrušující a plné nebezpečí. A navíc kouzelná, drsná zimní příroda tomu dodává krásnou atmosféru.

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Objevila jsem pro mě novou autorku thillerů a je výborná. Píše strhujícím způsobem, poutavě. Toto je první díl z dvoudílné série - hned začínám číst pokračování. Kniha vám nedovolí jen tak od ní odejít. Zajímá vás, co bude následovat, jak se bude dále děj vyvíjet.

Playlist Playlist Sebastian Fitzek

I toto třetí pokračování série Sběratel očí si v ničem nezadá s předchozími díly. Je skvěle napsané. Propracované a s nečekanými zvraty v ději.

Bolest lásky Bolest lásky Markéta Harasimová

Mám ráda knížky od Markéty Harasimové. Tato mi přišla o malinko slabší, ale přečtu si i ty, co jsem ještě nečetla.

07.12.2023 3 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Život a práce kriminalisty pana Mareše. Kniha stojí za přečtení.

04.12.2023 4 z 5

Líný manžel, holé neštěstí Líný manžel, holé neštěstí Alena Jakoubková

Jak již jsem zvyklá u této paní spisovatelky, nenáročné odpočinkové čtení.

02.12.2023 3 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

To je tak hezky napsané. A ta příroda, myslím, že navštívím Krušné hory.

30.11.2023 5 z 5

Učitelka angličtiny Učitelka angličtiny Magda Váňová

Na rozdíl od mnoha komentářů jsem s knihou naprosto spokojená. Moc dobře se četla a děj byl neotřelý a zajímavý. Smutný i veselý, jako sám život.

26.11.2023 5 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Skvělá kniha. Autor píše velice poutavě, takže čtu vše, co napsal. Pevně věřím, že bude i třetí díl. Kniha si to zaslouží a vlastně si to zasloužíme i mi čtenáři.

22.11.2023 5 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Když jsem otevřela knížku Vítězové, tak jsem si řekla páni 643stránek. Tolik? Když jsem ji dočetla, tak jsem si řekla 643 stránek. Jenom?
-Naše děti nás nikdy nevarují, že se chystají dospět, jednoho dne jsou už zkrátka velké na to, aby se nás chtěly držet za ruku, a ještě štěstí, že nevíme, kdy nás drží naposledy, protože jinak bychom je nikdy nepustili.

19.11.2023 5 z 5

Slovo proti slovu Slovo proti slovu Markéta Harasimová

Pokaždé se těším na novou knihu od své oblíbené autorky. Harasimová nezklamala. Napětí, beznaděj, tápání ve tmě, pomsta ... vše na sebe skvěle navazuje. Dobré téma, dobrá kniha.

11.11.2023 5 z 5

Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Poutavá kniha od mé oblíbené autorky. Opět zajímavé téma. Kniha je napínavá a mě nezbývá nic jiného, než ji doporučit.

03.11.2023 5 z 5

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Na této knize mi vadilo pouze to, že byla pasná na přeskáčku. Jinak se mi moc líbila.

27.10.2023 5 z 5