Allla9 komentáře u knih
Autorka se dokázala dokonale vyjádřit k situaci země, která je nám tak vzdálená. Mentalita lidí a i náhled do historie Tchaj-wanu, místní tradice a příroda, zvyky při stolování, exotická jídla.... to vše skvěle doplňuje krásný a neotřelý námět příběhu. Moc se mi kniha líbila.
Opět napínavé čtení. Až díky výzvě 2022 jsem si přečetla, že Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Za mě je i úžasný spisovatel. Těším se na jeho další knihu.
Komisař Joona Linna opět pronásleduje masového vraha. Velice napínavý a drsný příběh.
Strhující čtení, které vás přesvědčí, že ne každý slušný člověk se zaslouží toto oslovení.
Mě kniha silně zasáhla. Je až nepředstavitelné, jaké zlo si lidé mezi sebou dokážou způsobit.
Zvláštní hororový příběh plný nadpřirozena. Prolínají se zde dva světy - pozemský a vodní. Kniha má spád, je napsaná velice zajímavě a stojí za přečtení.
Nerada píšu negativní komentáře. Ale přiznávám, že knihu bych znovu nečetla ani z donucení. Třeba mi jenom nesedla a najde si mnoho jiných spokojených čtenářů, kterým se zalíbí.
Kniha má dynamičnost, rychlý spád. Je neuvěřitelně čtivá a napínavá. Bavila mě.
Musím přiznat, že mi Effie bude chybět. Dívka, které se podobá mnoho z nás. Je ze sebe nešťastná, nevěří si. Postupně získává sebevědomí a naučí se mít ráda sama sebe a začíná věřit ostatním. Milá a dojemná knížka.
I mě se kniha líbila. Napětí, erotika, hodně zvratů a hlavně nečekaný závěr. Autorka opět nezklamala.
K této knize již bylo napsáno vše, čím zaujala. Mě zbývá pouze zopakovat: krásné, čtivé... a snad dodat, že doporučuji k přečtení.
Važme si každého obyčejného všedního dne, kdy se zdánlivě nic neděje. I Magda pochopila, že takové dny jsou nelepší.
Této knížce nemůžu nic vytknout. Mám autorku ráda, tak doporučuji.
Mám ráda knížky podobného ražení. I tato se mi dobře četla.
Napětí od první stránky až do poslední. V knížce nastávají neuvěřitelné zvraty a nečekaná odhalení. Další spisovatel, kterého jsem si oblíbila.
Kniha na mě hluboce zapůsobila. Nikdo neví, co pro nás má osud přichystaného, ale hodně ve svém životě můžeme ovlivnit sami.
Děj knihy se odehrává od 21. června 1944 do 21. června 1945. Osmiletá Helenka Kiliánová žije na vesnici u Přerova, kde zažívá šťastné dny, ale i krutosti konce II. světové války. Tento strhující příběh vychází ze skutečných událostí.