Allla9 Allla9 komentáře u knih

Černé jazyky Černé jazyky Dita Táborská

Autorka se dokázala dokonale vyjádřit k situaci země, která je nám tak vzdálená. Mentalita lidí a i náhled do historie Tchaj-wanu, místní tradice a příroda, zvyky při stolování, exotická jídla.... to vše skvěle doplňuje krásný a neotřelý námět příběhu. Moc se mi kniha líbila.

07.03.2022 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Opět napínavé čtení. Až díky výzvě 2022 jsem si přečetla, že Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Za mě je i úžasný spisovatel. Těším se na jeho další knihu.

Lazar Lazar Lars Kepler

Komisař Joona Linna opět pronásleduje masového vraha. Velice napínavý a drsný příběh.

05.03.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Strhující čtení, které vás přesvědčí, že ne každý slušný člověk se zaslouží toto oslovení.

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Mě kniha silně zasáhla. Je až nepředstavitelné, jaké zlo si lidé mezi sebou dokážou způsobit.

03.03.2022 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Kniha mi dokonale sedla, jako ostatně vše od paní Třeštíkové.

28.02.2022 5 z 5

Před povodní Před povodní Anna Bolavá (p)

Zvláštní hororový příběh plný nadpřirozena. Prolínají se zde dva světy - pozemský a vodní. Kniha má spád, je napsaná velice zajímavě a stojí za přečtení.

23.02.2022 5 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Nerada píšu negativní komentáře. Ale přiznávám, že knihu bych znovu nečetla ani z donucení. Třeba mi jenom nesedla a najde si mnoho jiných spokojených čtenářů, kterým se zalíbí.

20.02.2022 3 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Kniha má dynamičnost, rychlý spád. Je neuvěřitelně čtivá a napínavá. Bavila mě.

18.02.2022 5 z 5

Skoro úplně normální Skoro úplně normální Hannah Sunderland

Musím přiznat, že mi Effie bude chybět. Dívka, které se podobá mnoho z nás. Je ze sebe nešťastná, nevěří si. Postupně získává sebevědomí a naučí se mít ráda sama sebe a začíná věřit ostatním. Milá a dojemná knížka.

14.02.2022 5 z 5

Květiny pro Lauru Květiny pro Lauru Táňa Keleová-Vasilková

Krásné, ale smutné.

06.02.2022 5 z 5

Hedvábná past Hedvábná past Markéta Harasimová

I mě se kniha líbila. Napětí, erotika, hodně zvratů a hlavně nečekaný závěr. Autorka opět nezklamala.

06.02.2022 5 z 5

Druhá tvář Druhá tvář Ashley Audrain

Dech beroucí drama. Kdo má pravdu matka nebo dcera?

03.02.2022 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

K této knize již bylo napsáno vše, čím zaujala. Mě zbývá pouze zopakovat: krásné, čtivé... a snad dodat, že doporučuji k přečtení.

30.01.2022 5 z 5

Kouzlo všednosti Kouzlo všednosti Táňa Keleová-Vasilková

Važme si každého obyčejného všedního dne, kdy se zdánlivě nic neděje. I Magda pochopila, že takové dny jsou nelepší.

24.01.2022 5 z 5

Vůně noci Vůně noci Markéta Harasimová

Této knížce nemůžu nic vytknout. Mám autorku ráda, tak doporučuji.

21.01.2022 5 z 5

Potemnělý ráj Potemnělý ráj Markéta Harasimová

Mám ráda knížky podobného ražení. I tato se mi dobře četla.

18.01.2022 4 z 5

Les vzpomínek Les vzpomínek Sam Lloyd

Napětí od první stránky až do poslední. V knížce nastávají neuvěřitelné zvraty a nečekaná odhalení. Další spisovatel, kterého jsem si oblíbila.

14.01.2022 5 z 5

Klinická smrt Klinická smrt Markéta Harasimová

Kniha na mě hluboce zapůsobila. Nikdo neví, co pro nás má osud přichystaného, ale hodně ve svém životě můžeme ovlivnit sami.

12.01.2022 5 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Děj knihy se odehrává od 21. června 1944 do 21. června 1945. Osmiletá Helenka Kiliánová žije na vesnici u Přerova, kde zažívá šťastné dny, ale i krutosti konce II. světové války. Tento strhující příběh vychází ze skutečných událostí.

08.01.2022 5 z 5