alnahu alnahu komentáře u knih

Sára Sára Dominik Dán

Jako vždy čtivý příběh.V detektivce nechybí napětí, černý humor,vtip a výborně vykreslená atmosféra.

02.09.2021 4 z 5

...a naposled konvalinky ...a naposled konvalinky Jarmila Pospíšilová

Další čtivá dojemná kniha ze života.Příběh Evy a její dvaadevadesátileté nemocné pratety Magdy ,které k sobě našli cestu .Teta je vážně nemocná a Eva se snaží její poslední dny vylepšit a ta ji zato vypráví historii jejich rodiny a spolu dávají dohromady strom života své rodiny.Každá z nich má své životní problémy a tak si vzájemně pomáhají .Tuto knihu bych doporučila ke čtení spíše starší generaci,kteří ji budou lépe rozumět.

18.10.2020 5 z 5

Ursulina Ursulina Brian Freeman

Napínavý a skvěle promyšlený příběh, který volně navazuje na thriller Hluboký sníh.Každá příšera má své jméno-této říkají Ursulina,ovšem tato je reálná, zanechává za sebou brutalně zabité mrtvoly.Místní zástupkyni šerifa Rebecce Toddové se stane noční můrou ,která ji pronásleduje na každém kroku.Ursilino tajemství je pro Rebeccu kruté a změní jí celý život. Příběh s temnou atmosférou a velmi dojemný koncem vřele doporučuji k přečtení.

03.10.2024 5 z 5

Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Také jsem si skvěle početla.Tentokrát má Kim Stoneová těžký úkol -vypátrat kam zmizela malá dívenka.Zapletka i rozuzlení je opět velmi zajímavé.

15.08.2024 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Tentokrát nám Kristýna naservírovala psychologický thriller na téma domáciho násilý.V knize autorka rozpletá příběh jedné rodiny a postupně odhaluje jejich děsivé tajemství - rozuzlení je naprosto překvapivé.

22.04.2024 5 z 5

Krutá rozkoš Krutá rozkoš Nora Roberts

Příběh, který nás nenechá chladnými,obzvláště proto,že se věnuje obchodu s nezletilými dívkami.Ty někdo unáší přímo z ulice,aby je převychoval a připravil k prodeji dál,pro sexuální hrátky.A tak se Eva Dallasová s vervou pouští do tohoto složitého připadu,aby ho co nejdříve vyřešila a všechny zachránila.Autorce se podařilo nás udržet v napětí, až do konce .Za mne případ dost děsivý,ale přesto se mi četl dobře.

11.04.2024 5 z 5

Vyděšená k smrti Vyděšená k smrti Rachel Amphlett

Tuto dobrou detektivku jsem četla již před vánoci a zapomněla jsem ji také ohodnotit-tak to napravuji.První kniha série s vyšovatřelkou Kay Hunterovou byla zajímavá a napínavá.Příběh unesených dívek,měl trošku pomalejší rozjezd,ale pak se rozvinul v opravdu napínavý thriller.Již jsem četla i druhý díl s touto vyšetřovatelkou a ten se mi líbil trochu víc.Autorku si přidávám do oblíbených a těším se na její další knihy.

05.01.2024 4 z 5

Anna Falcká - Zamilovaná princezna a osamělý král Anna Falcká - Zamilovaná princezna a osamělý král Hana Parkánová-Whitton

Opět jsem sáhla po této knize,která nově vyšla v novém přebalu.
Příběh Anny Falcké ,která byla ve svých dvaceti letech provdána za našeho oblíbeného krále Karla IV.,jako jeho druhá manželka po Blance z Valois.
Anna měla velké štěstí,že se do ní král dokázal po 25 letém manželství s Blankou zamilovat.Odměnou mu bylo,že mu Anna porodila vytouženého dědice syna Václava.Opět mistrně výstižný kousek z naší historie.

01.10.2023 5 z 5

Hájovna v Podlesí Hájovna v Podlesí Miroslav Čepický

S touto knihou jsem se dostala do malebného kouta přírody Pošumavského kraje, na hájovnu kde žije bodrý fořt František se svou manželkou Květou.Za nimi do této panenské přírody velmi rádi jezdí děti jejich dcery Alenky-Lojzík a Pavlínka ,ty zde prožívají různá dobrodružství a hajný je učí lásce k přírodě.
Přečteme si sled událostí,které se nějakým způsobem týkaly právě života v hájovně.

24.08.2023 5 z 5

Past na sňatkového podvodníka Past na sňatkového podvodníka Martina Boučková

Lehká humorná oddechovka na jedno odpoledne.PříběhVáclava,který to opravdu z ženami umí ,snadno je okouzlí a vužije. Dokud nenarazí na Hanku-ovšem ta si s ním umí poradit.Docela s chutí si přečtu I další z knih od této autorky.

08.03.2023 4 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Začátek této nové série mě velice mile překvapil.Za mě naprosto skvělá detektivka z drsné přírody v které nechybí napětí, ale i docela slušná romantika.Výborné počteníčko.

26.02.2023 5 z 5

Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Zvláštní příběh manželů,kteří by rádi po několika letém manželství,vylepšili vztah.Amélie vyhraje v zaměstnání v loterii,zájezd na víkend ,všem do opravdu zvláštního místa,do staré kaple ve Skotsku ,která je na samotě-už to je děsivé.Ovšem ani jeden netuší, co vše je na tomto odlehlém místě čeká.
Styl psaní této autorky, mě příliš nesedl,ale atmosféra tohoto psychothrilleru,byla docela napínavá- proto za tři*.

30.01.2023 3 z 5

Lest Lest Sandra Brown

Opět dokonalý ,čtivý,napínavý romanický thriller .Příběh sériového vraha ,který dokonale umí zamaskovat stopy ,ale i on se dopustí chyby.I v tomto příběhu se dočkáme nečekaných zvratů a zajímavé zápletky.

28.04.2022 4 z 5

Šťastná za všech okolností Šťastná za všech okolností Ivanka Devátá

Další kniha napsaná s humorem,který k paní Deváté patří.V knize nás provede svým divokým životem.A tak jako skoro všechny ženy prožívá radosti i zármutky všedního života.Kniha se mi četla dobře a pobavila mě.

19.04.2022 5 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Napínavý thriller zodlehlého ostrova ,kam jsou pozváni hosté na svatbu- přípravy jsou v plném proudu a tím začíná příběh ,kde každý z hostů může být vrahem.Napínavá atmosféra ,docela dobré počtení.

03.01.2022 3 z 5

Nový začátek Nový začátek Marie Lacrosse

Skvělé čtení. I druhý díl rodinné ságy Gerbanových z Alsaska se četl sám. Opět se v tomto díle vracíme k Franzovi a Ireně a jejich odloučení. Během dvou let se událo spoustu věcí .Zatím co Franz se stará o rodinný podnik vinařství a nepřestává pátrat kam se Irena poděla. Ta se doslova protlouká životem ,po té co porodila syna pracuje v textilní továrně za nelidských podmínek, kde se snaží pomáhat ostatním ženám o lepší život. Kniha má šťastný konec a my se můžeme těšit na další díl.

04.05.2021 5 z 5

Nezvěstná Nezvěstná Tina Frennstedt

Tak tohle byla jízda-první díl švédské krimi-odložené případy se mi velmi dobře četl, kniha byla napínavá již od začátku. Inspektorka Tess Hjalmarsson a její parťačka Marie Erling pátrají po muži, který znásilňuje a vraždí ženy přímo v jejich domově ,zároveň se snaží vyřešit starý případ zmizelé dívky. Za mě dobrá detektivka.

13.04.2021 5 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Toto rodinné drama se četlo dobře ,ale neoslovilo mě .Příběh je psán z pohledu dvou osob Livie a Adama manželů ,kteří chystají oslavu -napovrch ale začnou vyplouvat věcí ,které tito dva mezi sebou mají a musí řešit dilema - pravdu říct či neříct .

27.03.2021 3 z 5

Advent Advent Jarmila Glazarová

Objevila jsem tuto knihu ve své knihovně byla vydána v roce 1956, ani nevím kde jsem k ní přišla. Příběh se odehrává na samotách v Beskydech a je psán ve valašském nářečí ,tak mi chvíli trvalo než jsem se začetla. Je to velmi silný, smutný příběh ve kterém si přečteme o nelehkém údělu žen v tehdejší době -ale nějak mi uniklo ,proč je kniha pojmenována zrovna Advent. Autorka skvěle vystihla tehdejší těžký život.

23.12.2020 5 z 5

Draze zaplatíš Draze zaplatíš Rachel Amphlett

Další setkání se sympatickou vyšetřovatelkou Kay Hunterovou opět nezklamalo.Tentokrát se Kay opět setká s mafiánem Josefem Demirim s kterým má nevyřízený účet,kvůli němu přišla o své nenarozené dítě a málem i o kariéru.A to ještě netuší,že má prsty v únosech a brutálních vraždách mladých dívek.Již čtvrtý díl opět strhující,plný napětí a zvratů.Celou sérii s Kay Hunterovou vřele doporučuji. Mě schází ještě přečíst třetí díl ,ale již na mne čeká v knihovně.

18.10.2024 5 z 5