alnahu alnahu komentáře u knih

Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Příběh úspěšné spisovatelky ,která žije sama na samotě,kde se věnuje psaní detektivek. Její poslední detektivka ji zcela vtáhne do děje a ona se stane jeho součástí.Opět skvělý psychothriller ,který je od začátku napínavý a má překvapující zápletku.

29.01.2022 5 z 5

Žiješ jenom dvakrát Žiješ jenom dvakrát Dominik Dán

Tentokrát jsem sáhla po jiném žánru,po knihách ze života jsem si vybrala dobře a Dominik Dán opět nezklamal.Zamotaný příběh, který nás přenese do roku 1999.Opět se v něm setkáme se známou partou z oddělení vražd, vedenou Richardem Krauzem. Zamotaný příběh, který se pomaloučku rozmotává.Tentokrá se pátrá po zmizelé manželce jejich neoblíbeného kolegy,také proč jezdí po městě dvě identické sanitky.Opět čtivá a napínavá kniha,která stojí za přečtení.

19.11.2021 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Již třetí detektivní příběh od této české autorky.V příběhu nás zavede do Příbrami, kde vyšetřovatelé Tomáš a Honza,řeší záhadné úmrtí Radka Bíliny,který byl nalezen mrtví na lavičce a tak se rozvine docela složité vyšetřování. Motiv vraždy byl zajímavý a možných vrahů několik.Poručík Tomáš Vyskočil řeší v knize I svůj osobní život,jeho manželství je na hranici rozpadu.Opět skvělá Česká detektivka.

08.04.2024 4 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Další díl této série s vyšetřovatelkou Kim. Ani tentokrát to nemá lehké ,kor když se jedná najít ztracenou holčičku a najít vraha její matky.A ten dokáže Kim pěkně vytáčet svými dopisy.
Opět skvělé a napínavé,psané v krátkých kapitolách.

14.09.2023 5 z 5

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Příběh odehrávající se ve Filadelfii v roce 1918 ,kdy zasáhla i toto město epidemie španělské chřipky.Autorka skvěle v knize popsala situaci ,jaká v té době byla a opravdu z ní mrazí.Mistrně nám přiblížila příběh 13 leté Pii ,její sílu a čím vším si prošla,aby našla své malé bratříčky.
I v této těžké době se našli i takové hyeny,jak byla popsána falešná sestra Wallisova,která pod záštitou Červeného kříže, vydělávala na ztracených sirotcích a dalších dětech.
Podle mne vyborně napsaná kniha s pěknou obálkou.

12.08.2023 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Již čtvrtý díl s vyšetřovatelkou Kate Marshallovou -opět dokonalý a skvěle propracovaný.
Tentokrát se Kate a Tristan ,ujmou staršího již odloženého případu ,ztraceného tříletého chlapečka na Ďáblově cestě uprostřed vřesovišť, kde tehdy s babičkou stanovali.
Opět se Bryndza drží svého stylu psaní a i tato kniha je psána v krátkých kapitolách ,bez zbytečného rozepisování -v podstatě se čte kniha sama.
Je to jeden z lehčích thrillerů a opět skvělý.

23.05.2023 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Nádherná kniha která vás nenásilně vtáhne do děje .Příběh tří generací a jejich osudy na velkém statku , začíná na konci první světové války až po současnost. Zažívali zde různá těžká období -nejhorší doba ,ale pro ně byla když jim komunisté zabírali pole a dobytek , byli přinuceni vstoupit do družstva pod pohrůžkou ,že přijdou i o statek. Autorka skvěle vylíčila pocity lidí v té době, děj je opravdu pestrý a poutavě psaný. Knihu doporučuji k přečtení.

13.10.2022

Ve stínu Ve stínu Dominik Dán

Další výborná, čtivá kniha od tohoto autora. Tentokrát vstupuje na scénu nejznámější sériový vrah Ondřej, který zanechává po sobě krvavé stopy ve třech zemích. Vyšetřovateli Krauzovi nikdo nevěří, že to všechno bude pokračovat a že to je pouze začátek brutálních znásilnění a vražd.

19.01.2022 5 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Velmi čtivá detektivka od této české autorky-ráda čtu její knihy,nejsou to žádné krváky ,ale přesto jsou napínavé a uvěřitelné z gradující zápletkou.Tentokrát kriminalista Josef Bergman odjíždí do vesničky v Beskydech , pátrat po vraždě realitní agentky,která zde měla prodávat roubenou chalupu.Velice pěkně je popsána zdejší příroda ,ale i zdejší obyvatelé a jejich problémy.Knihu doporučuji.

18.11.2019 5 z 5

Ostrov Ostrov Rudolf Havlík

(SPOILER) Odpočinková,jednoduchá jednohubka na jedno odpoledne.Přečteme si příběh manželů,kteří po společných dvaceti letech prochází krizí a přesto spolu odjíždí na exotickou dovolenou.Místo ,aby si užívali rozhadaji se a chtějí se raději vrátit domů, ovšem osud rozhodne jinak a oni skončí na opuštěném ostrově,kde se snaží přežívat-každý ale po svém.A právě tato tragédie je opět spojí a oni zjistí,že se mají přeci jen ještě rádi.
Viděla jsem i film a mohu říct,že se mi kniha líbila skoro víc,také v ní najdeme fotografie z natáčení-ještě musím napsat ,že role manželů Majerových skvěle ve filmu ztvárnili Jiří Langmajer a Jana Plodková,kteří jsou i na obálce této útlé knihy.

03.07.2023 5 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Dobrá čtivá,zajímavá detektivkaz českého prostředí,která vtáhne do dějě.Určitě sáhnu i po prvním díle od této autorky.

05.07.2022 4 z 5

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Tentokrát jsem v knihovně sáhla po další knize od této autorky a opět mě nezklamala. Biografický příběh o plzeňské hoteliérce Eugenii Egertové -majitelce hotelu Continental v Plzni -opět skvěle napsaný.V příběhu se seznámíme nejdříve s dívkou Eugenií,která má své dívčí plány,její otec vše změní ,když ji domluvý sňatek s majitelem hotelu Continentál a právě Eugenie přinese do manželství velké věno a to pokryje náklady na modernizaci hotelu.Autorka skvěle vystihla i válečnou atmosféru v hotelu a také i poválečnou.Životní příběh o snech a touhách,které život přináší.

30.09.2021 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Další z dokonalých knih této autorky. Tentokrát Luc Callanach a Ava Turnerová musí vyřešit záhadné sebevraždy, kterých stále přibývá a oni nevěří -že tomu tak je .Opět napínavý díl ve kterém se dočteme nejen o šesti vraždách ,ale i něco o soukromém vztahu mezi Avou a Lucem.

24.06.2021 5 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Emoční příběh,který mě naprosto vtáhl do děje a úplně rozhodil.Vše je již napsáno v komentářích a i já tuto knihu doporučuji k přečtení-stojí za to.

03.08.2023 5 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Další povedená kniha od této autorky.Příběh rodinné ságy Francových ,který se odehrává na konci 40 let minulého století ,těsně po válce.Jejich představu o pokračování sadařského řemesla, změní nejen jejich synové ,ale i těžká poválečná doba.Autorka skvěle v tomto příběhu vykreslila tehdejší politickou situaci.Pěkný silný příběh,který stojí za přečtení.

10.04.2022 5 z 5

Blanka z Valois: Levandulová princezna Blanka z Valois: Levandulová princezna Hana Parkánová-Whitton

Tuto knihu o Markétě z Valois-zvané Blance,jsem si opět s chutí přečetla. Nalákala mi k přečtení pěkná obálka. Pěkný příběh Blanky z Valois,která byla sestřenicí francouzského krále Karla IV.Sličného a sestrou francouzského krále Filipa VI.,která byla velmi mladá provdána za KarlaIV.,I když
byl jejich sňatek sjednán s politických důvodů-stala se Blanka jeho jedinou životní láskou a po jejím náhlém úmrtí na ni nikdy nezapomněl.
Knihy tohoto žánru nikdy nezevšední.

09.07.2023

Sestřičky pod jmelím Sestřičky pod jmelím Donna Douglas

I když je již po vánocích, půjčila jsem si v knihovně několik knih s vánoční atmosférou.Tentokrát se opět setkáme se známými sestřičkami v nemocnici Nightingale o vánocích 1941.Do této nemocnice se vrací sestra Millie a sestra Effie,která utekla z Irska a tak jsou opět dlouholeté kamarádky spolu.Vánočí svátky jsou přede dveřmi a sestřičky čeká spousty trápení,ale také nových lásek.Nejsmutější část této knihy byla ,když sestřičky, ošetřovaly děti nemocné záškrtem,které zde musely trávit vánoce.Ani sestru Jess tato nemoc nemynula ,ale přiblížila ji víc k doktoru Drakemu.Zajímavy byl také příběh dívky Sary,kterou potkalo štěstí v podobě narození holčičky.Za mě skvělá kniha.

10.01.2023 5 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Ráda čtu rodinné ságy a tato byla opravdu zdařilá.Příběh Emilky začíná za první republiky,kdy se narodila a kniha nás provede celým jejím životem od dětství do stáří.Byla to silná žena i když smrt blízkých ji provázela celý život.Za svého života byla mnohokrát na kolenou a přesto se dokázala zvednout a uměla jít dál.Za mě velice čtivý ,povedený román .

19.12.2022 5 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

K přečtení této knihy mě nalákala pěkná obálka.Psychothriller dvojčat a jejich podivné despotické matky o její výchově se dozvídáme z deníku ,který si píše Rose jedna z dvojčat,ta druhá Fern nám vypráví celý jejich příběh.Od začátku by se zdálo,že jsou si jedna druhé vzájemnou oporou,ale vše může být i jinak.Zajímavý příběh i když svým způsobem zvláštní.

15.03.2022 4 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

V podstatě smutná kniha ze života .Příběh manželů Alice Richarda a jejich dvou dětí Loly a Karla.(děti mě šli pěkně na nervy)Jejich život sledujeme po dobu asi 20 let a jsme svědky ,jak se jejich manželství mění v krizi .A oni chtějí víc než přežívat-zda se jim to podaří tak to si již musíte přečíst sami.

24.02.2021 4 z 5