Alushka07 komentáře u knih
absolventka College co je panna???? vtip roku, komár, ze kterého Američanky udělaly velblouda.
Jasně, na puritánské amíky to muselo být šokující....
kniha o tom, jak dívčina úspěšně prosouložila povinnou vojenskou službu. Až se člověk divil, proč vlastně ti ortodoxní nechtějí na vojnu, když by ji mohli takhle příjemně odsloužit.
Obrovské zklamání.
nádherná a smutná kniha, až mě mrzelo, že jsem ji dočetla :-(
Doporučuji přečíst.... kdo nepřečte, nepochopí.
Autorka s nečekanou otevřeností (na Američanku) popisuje problém sexuálního zneužívání, člověk úplně chápal čím si Jude prochází a proč je takový, jaký je.
detektivka trošku nudná, místy neměla spád (fakt nerada, když autor do detektivky nacpe milostné romány a popisuje erotické scény...úplně zbytečné), ale překlad byl něco strašného, Japonské reálie typu "jakuza" byly místy mimo bazén...škoda papíru, na kterém byla vytištěna, určitě si zaslouží lepší překlad (zlatý Jurkovič a jeho překlady Murakamiho)
zajímavá knížka, hlavně jsem uvítala možnost si přečíst historii země, kterou jsem několikrát navštívila..znovu procházet místa a vidět souvislosti
výtečná detektivka, až do konce člověk neví, kdo to vlastně udělal :-)
přiznám se, nevidět film s kvalitním hereckým obsazením, asi bych knihu vnímala jinak, než když má člověk před očima Benoita Magimela...
tahle kniha mě už při prvním čtení dostala. Bylo zajímavé vidět své rodné město v historických souvislostech, o Holocaustu vypráví minimalisticky. Jedna z mých oblíbených knih, u kterých jsem brečela jako želva. Je škoda, že Hanka už žádnou další knihu nenapíše, snad je jí v literárním nebi líp.
jedna z nejlepších knih od mého oblíbeného autora. Na nic si nehraje, vypoví příběh lidsky s minimalistickými prvky. K téhle se ještě několikrát vrátím a s radostí
jak válečnou moc nerada, tahle kniha mě fakt nadchla, si člověk přál, aby to bylo jinak, aby přežili a všechno dopadlo dobře
tahle se nikdy neomrzí, vždycky, když mám splín, vezmu do ruky a hnedle je mi líp :-)
krásná a vtipná kniha, škoda, že film se moc nepovedl