alzbeta4340 komentáře u knih
Postapokalyptický romantický román je žánr, který jsem snad nikdy nečetla - ale Linda Howard ho zvládla dokonale. Jemně napínavé čtení s hlavními hrdiny, kterým jsem musela fandit. Romantický vztah dává příběhu jiskru, děj se ale zaměřuje ku prospěchu věci hlavně na fungování vesnické komunity v období blackoutu.
Pěkné odpočinkové čtení.
Chvíli mi trvalo, než jsem se ve světě Hlídky zorientovala, pak už jsem jen rychle obracela stránky. Jedná se o zábavný román, ze kterého bych vyzdvihla hlavně dobře vymyšlené postavy. Dohromady dají celou partu ztracenců, kterým nelze než držet palce. Těším se, až se s nimi potkám v dalším díle.
Naprosto odpočinkové, nenáročné čtení. Všechno se točí kolem sympatické dvojice ze dvou znesvářených konkurenčních rodin. Sofie i West mě oba bavili, i když přes všechno dohadování se jejich vztah vyvíjel vlastně ideálně. Já bych možná přidala trochu víc komplikací a také protivných příbuzných z obou stran.
Čtení na pohodu.
Obávám se, že ve skutečnosti by Meredith se svými psychickými potížemi asi nezvládala tak dobře svůj běžný denní režim. Ale zase tady máme zajímavou knižní hrdinku. Její příběh není bůhvíjak veselý, ale přesto je výsledný dojem veskrze pozitivní.
Milé a nesentimentální čtení, doporučuji.
Originální zápletka - celá rodina zmizí a doma zůstane jen osamělá dospívající dcera. Vysvětlení mě ale zklamalo, protože se mi zdálo trochu přízemní. Autor mě tak navnadil, že jsem čekala bůh ví co.... Slušné čtení.
Další spolupráce inspektorky Reneé Ballardové s Harry Boschem spojuje opět dva případy. Řeší se vražda bývalého příslušníka místního gangu a opakovaná přepadení a znásilnění žen v jejich vlastních domovech. Případy jsou dobře promyšlené a jejich odhalení logicky popsané. Celou knihou prostupuje mírná deziluze se současnými společenskými poměry i se stavem policejního sboru.
Velmi dobré detektivní čtení - jako vždy.
Všechny případy s Davidem Rakerem nemám zdaleka načtené, takže nemůžu přesně srovnávat. Možná ale právě proto se mi tyto povídky líbily, protože propracovanější samostatné romány na mě ještě čekají. Některé pointy byly trochu ošizené, na druhé straně bylo fajn, jak byl děj dohromady provázaný.
Poctivě napsaný irský venkovský román a s tím se určitě netluče fakt, že se jedná o motivem jednoduchou - ovšem promyšlenou detektivku. Ze začátku pomalejší tempo krásně v závěru graduje. Ačkoliv se jedná o docela obsáhlou knihu, přečetla jsem ji velice rychle - prostě mi nedala spát.
Děkuji zuzaně2599 za její komentář, který mě přiměl si Slídila sehnat.
Kvalitní odpočinkové čtení, ráda doporučuji všem.
Krásně podané je prostředí Irska, na popisech krásných míst si dává Julie Caplin očividně záležet nejvíce. Romantická zápletka byla tentokrát trochu jednodušší a přímočará, nepřekvapila - ale na druhou stranu ani nenudila. I tento díl si drží úroveň celé série, k přečtení doporučuji.
Velmi dobrá napínavá detektivka s propracovanou a promyšlenou zápletkou - přesně tak, jak to mám ráda. Závěr byl trochu dramatičtější i drastičtější než bych čekala, do celého příběhu všechno ale zapadlo dobře.
Příjemné čtenářské překvapení, ráda doporučuji.
Velmi se mi to líbilo. Od minulého dílu už ani podrobně popsané vyšetřování nečekám a spíš se těším na "omáčku" okolo. A tak jsem si čtení opravdu užila. Navíc, na náboženské fanatiky mám stejný názor jako Kate, takže jsem neměla problém se do děje vžít.
Velmi vtipný začátek a trochu přeslazený konec. Celkově povedené, hlavně hlavní hrdinka se mi líbila. Čtení doporučuji k příjemné relaxaci, nedejte se odradit lacině vyhlížející obálkou. Já se těším na další díl. 4,5 hvězdičky
Místy dost vtipné a trefné, ale na celý rozsah knihy to nestačí. A to i přesto, že kniha je docela útlá. Prostě život v karanténě byl, je a nejspíš i bude docela ubíjející, s tím nic nenadělá ani moderní fotr.
Čekala jsem oddechovku - dostala jsem oddechovku, čtení jsem si dobře užila a jsem hodně spokojená. Románová dvojčata se měla narodit ve stejném roce jako moje (dnes již dospělé) dítě, takže jsem se do hlavního hrdiny snadno vžila.
Autor líčí celkem úsměvně životní průšvihy jednoho táty, v rámci žánru ho ale celkem šetří, až na výchozí situaci se vlastně nic tragického nestane.
Temná detektivní pohádka pro dospělé, která hezky využívá prostředí hor a horského městečka. Děj je čtivý, dobře napsaný a i dobře vymyšlený - bohužel zcela nereálný.
Reacherovky mám ráda a vím, co od nich mám čekat. Ovšem tady těch mrtvých bylo snad až příliš. Na druhé straně ta scéna v u Albánců ve skladišti měla určitě své parodické kouzlo.
Díl od dílu je lepší. Líbilo se mi, jak je téma "učitel a studentka" zpracované - vkusně a bez trapností. Navíc hezky přibývají další sympatické postavy, s kterými, jak doufám, prožijeme v budoucnu jejich romantické příběhy.
Ideální moderní červená knihovna, čtení k odpočinku a vyčištění hlavy. Těžko tady najít nějaké chyby. Ústřední dvojice je sympatická, jejich vztah se logicky vyvíjí a vše doprovází jemný humor i milostné scény, které do příběhu dobře zapadají.
Každému, kdo u tohoto druhu literatury rád odpočívá, můžu určitě doporučit.
Po delší době mě kniha čtenářsky překvapila - a to moc a moc příjemně. Příběh Tiffy a Leona je milý, laskavý a především vůbec není banální. Celé je to originální - a když si myslíte, že jsou už všechny motivy vyčerpány, děj se docela rozjede. Romantické přesně tak akorát. Ráda doporučuji.
Zatím nejlepší díl s Colterem Shawem, který si můžete přečíst i bez znalosti předcházejících. Napínavý děj má překvapivou, i když trochu překombinovanou zápletku - ale to k žánru oddechových thrillerů s neohroženými hrdiny patří.