amanek amanek komentáře u knih

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Ano, sice překombinované, neuvěřitelné, ale proč ne. Napínavé od začátku do konce. Určitě si přečtu i další knížky, jelikož tato byla moje první od Keplera.

08.02.2019 5 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Jsou příběhy, na které se nezapomíná a Gejša je jeden z nich.

31.01.2019 5 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

A mě se líbila. Asi to byla po těch všech detektivkách příjemná změna. Sice trochu červená knihovna, ale několik věcí jsem nečekala. Už se těším na další díl.

30.11.2018 5 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Krásný příběh. Jen mě víc bavilo číst příběh Mei Lien, než současnost. Příběh Inary byl červená knihovna. Ale nevadí, četla se mi hezky.

23.09.2018 5 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Přečteno jedním dechem. Mě se moc líbila.

26.08.2018 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Příjemné, dojenmé čtení....

13.05.2018 5 z 5

Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Všechny povídky super. Místy teda dost brutální, ale bavilo mě to!

23.03.2018 5 z 5

Lovci mamutů Lovci mamutů Eduard Štorch

Jako dítě jsem jí četla několikrát. Ted jsem četla svým dětem a též se jim líbila.

13.01.2018 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Mě se líbila a konec mě dostal, všechno je jinak.

20.07.2017 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Za mě zklamání, špatně se mi četlo a tím pádem jsem jí četla dlouho. Nejvíc se mi líbila ta část, kdy jeli autem, jinak příběh o ničem.

11.09.2016 2 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Já se teda u knížky bála, nebyl to sice horor jako takový, ale tim spíš, když si člověk představí, že by se mu to mohlo stát...já bych byla mrtvá strachy hned po první noci. Za mě 5 hvězdiček

19.06.2016 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Pro mě poněkud zklamání. V podstatě se mi líbila poslední třetina. Přitom ze Spasitele jsem byla nadšená...ale včera jsem si přinesla z knihovny Policii, takže na Harryho jsem určitě nezanevřela:-)

25.02.2016 3 z 5

Návrh Návrh Elle Kennedy

Chtěla jsem oddechovku, což tato knížka určitě splňuje. Být mi náct, určitě bych byla nadšená. Bohužel už dávno nejsem cílová skupina. Ač se knížka čte hezky, od začátku člověk ví, jak to dopadne a pak ho v podstatě nic nenutí číst dál.

02.04.2024 4 z 5

Srpny Srpny Jakub Stanjura

Kolik asi na světě žije takových Daniel?
Smutné, šílené, bohužel skutečné.

04.11.2023 5 z 5

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

(SPOILER) Čte se to hezky, vraha jsem neodhalila, ale jinak mi to přijde všechno stejné. Už máte vraha a najednou to není on. Stále to samé dokola.
Navíc s odstupem času, jsem spoustu věcí z minulých dílů zapomněla, to už je ale můj problém.

17.07.2023 4 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Silný příběh. Člověk si myslí, že když válka skončila, bylo už dobře. Ale jak už zde bylo psáno, nic není černobílé.

14.12.2022 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Třetí kniha od této spisovatelky a z mého pohledu trochou slabší. Silný příběh, ale ze začátku jsem se nemohla začíst a i dále mě některé pasáže bavily více, jiné méně.
Každopádně jsem se dozvěděla něco o historii Španělska.

02.06.2022 4 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Takový dokumentární styl. Mě to moc nevyhovovalo, ale určitě je to příběh, o kterém by se mělo mluvit a vědět o něm.
Autorce to jistě dalo spousty práce.
Kolik utrpení už si lidstvo prožilo a bohužel se stále nepoučilo.

14.04.2022 4 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Moje první setkání s touto autorkou a nepřestávám žasnou, kolik dobrých spisovatelek máme. Už se těším na další knihy.

27.11.2021 5 z 5

Propast Propast Jitka Ludvíková

(SPOILER) Kniha mě chytla od prvních stránek. Tolik jsem si přála, ať se Martin probere, úplně jsem cítila matčinu úzkost.
Konec mě trošku zklamal, ale určitě si přečtu další knihy od této autorky.

02.11.2021 5 z 5