amcb amcb komentáře u knih

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

I tento díl hodnotím plným počtem hvězdiček. Příběh vystavěný na minulosti Kim mě bavil. Líbí se mi styl psaní, dělení do kratších kapitol, kdy často každá končí napětím, jaké bude pokračování a já tedy čtu a čtu.

09.10.2021 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Já jsem si postavu Kim velmi oblíbila. Protože čtu postupně od prvního dílu, vím, čím si prošla a proč je taková. Alex mi brnkala na nervy už v předchozím příběhu, je prostě psycho, teď mi akorát přišlo za vlasy přitažené, co všechno dokázala, přestože byla uvězněná. Knížku jsem si užila naplno a těším se na další pokračování.

07.08.2021 5 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Chybí mi hvězdičky pro hodnocení, pět je prostě málo. Angela Marsons je pro mne jedna z nejlepších detektivních spisovatelů, Kim a její tým jsem si zamilovala od prvního dílu a vždy je mi smutno, když odkládám přečtenou knihu.

29.08.2023 5 z 5

Úkryt Úkryt Nora Roberts

Po delší době jsem se vrátila k N.Robertsové a musím říct, že jsem si knížku užila. Po všech "těžkých krvácích" je to příjemné oddychové čtení s napětím, láskou, krásnou přírodou a bohatstvím, které obyčejný smrtelník nemá na dosah. Tak jsem myšlenky odpoutala od reality a užila si příjemný příběh.

02.06.2021 4 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Včera jsem knihu dočetla a ještě dnes se mi po příběhu a jeho hrdinech stýská. Četla jsem hned po sobě Kanibala a Mlhu a mrzí mě, že teď musím na další osudy Kate čekat. Jestli bude Robert B. pokračovat v nastaveném vývoji, nebudou mi stačit hvězdičky ????

10.01.2021 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Občas trochu přitažené za vlasy, mrtvoly se kupí v moc rychlém sledu, ale to je důvod, proč knížku neodkládat a dočíst se co nejdřív k rozuzlení. Kate mi byla sympatická a byla jsem ráda, že zvládla všechny nástrahy.

03.01.2021 4 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Vše pozitivní už bylo "řečeno" přede mnou. Laťka série posunuta zase o kousek výš a Josie a její tým se mi dostal pod kůži zase o dost víc. A zase to čekání....

11.10.2023 5 z 5

Rodinná dovolená Rodinná dovolená Shalini Boland

Četla jsem a četla a čekala, jak se to vyvine. Dočkala jsem se až v poslední čtvrtině. Autorka nás dost dlouho napínala a pak šup a bylo hotovo.

06.10.2023 3 z 5

Buzz Buzz Anders de la Motte

Skvělá knížka. Po přečtení tohoto dílu mě jen o kus víc děsí, jak lehce lze s lidmi manipulovat, co dokáží média, jak moc nám do života zasahuje informační technologie.

12.11.2014 4 z 5

Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Hodně silný příběh, krásně napsané, čtivé. Ale protože jsem byla dychtivá dočíst se konce příběhu, některé pasáže jsem očima, k mojí škodě, jen přeletěla, takže se někdy ke knize vrátím, abych si vychutnala i podrobnosti, které příběh dokreslují.

28.04.2014 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Nesboa jsem si zamilovala. S touto knihou jsem se ale trošku prala, hlavně první polovina se mi četla hůř. Pak nastal obrat a knihu jsem dočítala v jednom kuse. Takže po přečtení je ve mně zase nutkavý pocit, pokračovat s dalším případem Harryho.

29.06.2014 4 z 5

Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Pro mne velice čtivá kniha, ve které jsem se seznamovala s irskou mentalitou, vyjadřováním a s trochou tajemna.

24.01.2021 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Pro mě hodně čtivá kniha s výborně zvoleným tématem. V každé době se najde někdo, kdo chce třídit, někdo třídí odpady, někdo zrno od plev. A nejděsivější je bezmoc, když vás mele soukolí státní správy a jeho pohunci.

10.08.2015 4 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Knihu jsem četla z původního vydání pod názvem Červenka nese smrt. Na začátku jsem měla problém se zorientovat v prolínání časových dějů. Čteno v ebooku a tak nemožnost listování byla trochu komplikací, ale po překonání delšího začátku jsem se chytla a knihu s nadšením dočetla.

21.04.2014 4 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Výborné čtení, od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Jo Nesbo a jeho Harry Hole mě baví, i když kolikrát jsem při čtení silně nervozní ze všech záludností, které Nesbo pro Harryho vymyslí. Knihy čtu postupně, jak vycházely v originále a líbí se mi čím dál víc.

21.04.2014 5 z 5

Oběť Molochovi Oběť Molochovi Åsa Larsson

Postupně jsem přečetla všechny knihy od této autorky. Postupně se mi líbily čím dál víc. Takže mé přání je, aby vyšla další :-) Rebecku a všechny postavy jsem si oblíbila, takže další příběh a pokračování osudů v severské zemi a s jejich naturelem by nebyl na škodu.

22.12.2013 4 z 5

Královna zločinu Královna zločinu Martina Cole

Dobré a napínavé čtení. V hodnocení váhám mezi čtyřmi až pěti hvězdičkami.

12.03.2013 4 z 5

Fantazii se meze nekladou Fantazii se meze nekladou J. D. Robb (p)

30. díl série - pro mě pořád příjemné oddechové i napínavé krimi čtení. Eva Dallasová mě baví a Nora Roberts si pořád drží nastavenou laťku.

07.03.2024 5 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Včera večer dočteno, celou dobu jsem čekala, co mě ještě překvapí, domýšlela jsem různé varianty, přemýšlela, kdo je dobrý a kdo zlý, ale to co přišlo mě fakt nenapadlo. Konec překvapivý, až se mi vše vloudilo do snu, ze kterého mě probudil silný vítr a bouřka, takže jsem kus noci byla vzhůru.

10.08.2017 4 z 5

Kniha mě pobavila, co mi zůstalo v mysli je: ... svědomí s určitým manévrovacím prostorem... o tomto výroku jsem dlouho přemýšlela. Nahlas mě mimo jiné rozesmála Kráska a její "neklejte" a Alan a jeho zásahy do vývoje historie jsou bezkonkurenční.

02.01.2015 4 z 5