Amethyste

Listopád je moje první kniha od paní Mornštajnové. Začala jsem ji číst ze zvědavosti, knihkupectví a články ji zmiňovaly a zvědavost zvítězila. Popisovanou dobu jsem nezažila, znám ji pouze ze školy a z vyprávění. I přesto mě příběh donutil přemýšlet nad tím, co všichni dnes máme a jak by věci mohly vypadat, kdyby vše dopadlo tenkrát jinak. I když si myslím, že některé situace nebo postupy zmiňované v knize jsou těžko uvěřitelné než aby se někdy mohly stát, je to fantazie autorky. Kniha se mi líbila.

Pokud patříte mezi ty, co alespoň jednou litovali nějakého rozhodnutí, přemýšleli nad tím, jaký by byl život, kdyby jste rozhodli jinak, tak je ta kniha pro Vás.
Hlavní hrdinka Nora má možnost prožít svůj život několikrát a pokaždé jinak. Jak to s ní dopadne, si musíte přečíst sami. Za mě je
to zajímavý příběh s neotřelým dějem.

Tuto knihu můžu číst dokola a po každé mě rozesměje.

Útlá knížečka s dojemným příběhem, vztahu vnuka a dědy, nebezpečného stárnutí a ztráty paměti.

Začátek začíná slibně, pak se příběh trošku vleče, ale konec má spád a nečekaný závěr. Za mě super thriller.

Mám ráda Agathu Christie a její detektivky. Tento příběh mi však přišel trošku složitější a rozuzlení komplikované, takže jsem se trošku ztratila, i přesto mohu knihu doporučit - děj ubíhá rychle a není nad to přečíst si klasickou detektivku.

Kniha se čte velmi dobře, některé pasáže jsou zdlouhavé, ale finální drama a rozuzlení stojí za to.

Moje první kniha od této autorky. Příběh se čte jedním dechem a je napínavý od začátku až do konce.

Velice napínavý příběh, od kterého se nejde odtrhnout. Měla jsem představu o tom, kdo se za vším skrývá, ale autor mě překvapil.
Knihu mohu jen doporučit.

Zajímavý příběh- 4 lidé uvíznou ve výtahu, během řešení problému, jak se dostat ven, můžeme nahlédnout do minulosti, která předcházela než se do osudného výtahu dostaly i nahlédnout do jejich soukromí. Dokážu si představit, že by se tento příběh mohl stát i ve skutečnosti až na... osud Sáry a její vývoj...ukončení její příběhu není pro mě moc reálný.
Jinak super počtení.

Musím přiznat, že po knize jsem sáhla náhodou. Mám ráda příběhy, kde se minulost prolíná s přítomností a tahle kniha splnila má očekávání. I když jsem příběh Carrie měla nutkání přeskakovat, tak moc jsem chtěla vědět, co se stalo Sofii. Nakonec jsem odolala a přečetla knihu jedním dechem.
Krásný příběh, který ale není pro každého. Je zde uvedeno hodně historických faktů, takže kdo není milovník nebo nadšenec do historie, nebude nadšen.

Velmi čtivá kniha, která poukazuje na to, jak nebezpečné je zveřejňování fotek a každého kroku na sociální sítě. Nikdy nevíte, kdo vás sleduje.
V polovině knihy jsem měla tušení, kdo by mohl být dotyčný pronásledovatel, ale konec mě překvapil.
Můžu jen doporučit ;)

Odpočinková kniha. Příběh je jednoduchý a některé situace se dají předvídat, ale konec mě překvapil.

Zpočátku se mi příběh četl trošku hůře, ale pak se to trošku rozjelo. Kniha je napínavá až do konce (pro průměrné milovníky thrillerů ;)
Závěr mě překvapil, takové rozuzlení jsem nečekala.

Ze začátku to vypadalo jako jednoduchý příběh- žena pronásleduje novou snoubenku svého bývalého manžela. Ve druhé části jsem zjistila,že sleduji příběh někoho jiného, což mě zmátlo. Postupně se to ale vyjasnilo a závěr byl nečekaný. Kniha rozhodně stojí za přečtení.

Velice zajímavý příběh. Když jsem knihu držela poprvé měla jsem velmi malou představu o čem bude a velice mě překvapila. Vzpomínky hlavní postavy - spisovatelky Heleny, se prolínaly s přítomností a přinesly tak celkový obraz jejího života. Závěr mě velice překvapil.

Kniha je velmi čtivá, stále mě to nutilo pokračovat a dozvědět se víc. Závěr mě velice překvapil a trochu šokoval. Měla jsem svůj odhad, ale tohle jsem nečekala. Jediné, co mi chybělo, byl lepší popis osudu pravé Aimee.

Příběh je čtivý, děj utíká docela rychle a konec je překvapivý :)

Tři ženy spojí nešťastné manželství a nenávist k manželovi. Navzájem se neznají, i přesto si pomohou splnit největší přání - svobodu. Zajímavý příběh.