Anavi8912 komentáře u knih
Velmi čtivý tajemný příběh, který se odehrává v minulosti i současnosti. Zpočátku jsem se neorientovala ve všech postavách, ale postupně to do sebe zapadlo a já se od knížky nemohla odtrhnout . Určitě stojí za přečtení.
Krásná kniha, velmi dobře se čte. Ostatně jako všechny knihy této spisovatelky. Barbora Woodová patří k mým oblíbeným autorům, stejně jako příběhy z lékařského prostředí. Kniha popisuje příběh nejprve tří studentek medicíny, později žen- lékařek, které si jdou za svými sny a překonávají nelehké životní překážky. Určitě stojí za přečtení.
Skvělá klasická detektivka z pera skvělé spisovatelky Agathy Christie. Tentokrát v podobě rozhlasové hry, ale viděla jsem kdysi i filmové zpracování a četla coby studentka i vlastní knihu. Super.
Krásná kniha o velkém přátelství tří kamarádů, kteří společně prošli válečnými hrůzami. Kniha plná přátelství, lásky, ale i zoufalství a bezmoci vůči nevyléčitelné nemoci a smrti. Doporučuji.
Příjemná oddechovka. Zajímavý námět, skvěle vykreslené postavy. Kniha nutí k zamyšlení. Jaké to bylo před deseti lety, co by člověk chtěl zažít znovu a co by raději vymazal z paměti. Zajímavé bylo také sledovat osud Aliciny sestry Elizabeth , v dnešní době bohužel stále častější problém mladých žen. Doporučuji přečíst.
Příjemné čtení o historii jedné velké rodiny, jejíž život se točí kolem rodinného podniku Kavárny U Anděla.
Super detektivka z pera Agathy Christie. Sázka na jistotu. Knihu jsem kdysi četla, viděla zfilmovanou v televizi a nyní jsem zvolila poslech,. Byla to moje první audiokniha. Za mě zklamání, raději dávám přednost vlastní četbě.
Super čtení. Pokračování barvitých osudů jedné německé rodiny a jejich přátel v poválečném období. Autorka zajímavě líčí nejen prostředí rodinné kavárny, která prochází rekonstrukcí, ale i vztahy mezi jednotlivými postavami a jejich další osud. Už se těším na závěrečný díl této trilogie.
Za mě velmi zdařilá trilogie o lékařské dynastii Coleových. Asi nelze srovnávat jednotlivé díly. Každý má něco do sebe. Popisují velký časový úsek v historií medicíny od 11.století až skoro po americkou současnost. Líbí se mi styl psaní pana N.Gordona a určitě si ještě nějakou jeho knihu přečtu.
Skvělá historická detektivka. U pana Vondrušky sázka na jistotu. Moje první setkání s novým vyšetřovatelem Jiřím Adamem z Dobronína a jeho pomocníky Petrem a Rozárkou. Super oddychovka při stonání.
Skvěle napsaná knížka, která čtenáře udržuje v napětí od začátku až do konce. Příběh je líčen z několik úhlů pohledu, skvěle vykreslené postavy, zajímavé téma, nečekaný závěr knížky. Kniha určitě stojí za přečtení.
Opět velmi čtivá knížka. Paní Mornštajnová nikdy nezklame, u ní je to sázka na jistotu. Kniha líčí složité, zapeklite příběhy jedné rozvětvené rodiny, jejíž osud se točí kolem malého hotelu v průběhu minulého století.
Po dvou letech poslechnuto na Českém rozhlase v podání Anny Cónové. Doporučuji.
Moje první kniha od této autorky a určitě nebude poslední. Poutavý příběh z konce války a poválečného období.
Klidné oddechové čtení pro romantické duše. Krásný obal, zajímavé prostředí, ve kterém se příběh odehrává, ale obsahově je kniha o ničem. Asi jsem už odrostla červené knihovně. Jsem ráda, že už jsem knihu dočetla, zaujalo mě tak posledních 50 stran, kde se konečně něco dělo.
První detektivka od této autorky. Určitě si ráda ještě nějakou přečtu. Kniha se mi líbila více než jeji filmová podoba.
Krásný poetický příběh. Vzpomínka na dětství, na prázdniny i na krásný dětský seriál.
Dojemný příběh dvou bratrů, kteří si k sobě, i přes nepřízeň osudu, pokouší najít cestu. Kniha je přepisem úspěšného filmu, bez kterého by některé kapitoly tolik nevyzněly. Úplně jsem viděla vynikajícího Dustina Hoffmanna v roli autistického Raymonda a Toma Cruise v roli mladšího bratra Charlieho.
Zajímavé téma, napínavý děj, za mě nečekaný konec. Krásný popis panenské přírody a ostrova.
(SPOILER) Emočně silný příběh mladé divky z židovské rodiny, která při dopravní nehodě přijde o matku. Její babička přežila hrůzy koncentračních táborů a z člověka, který se stal jejím přítelem, se vyklube bývalý příslušník SS, s nímž se její babička setkala v Osvětimi. Velmi překvapivý konec, který jsem tedy nečekala.
Poutavě a barvitě vylíčený příběh mladých lidí. Příběh plný napětí, dobrodružství, romantiky , lásky a odvahy. Stojí za přečtení. Mě ale více zaujal román pana Lucy De Fulvia , který jsem četla jako první, Sen, který se naplnil.