Anavi8912 Anavi8912 komentáře u knih

Zápisky mladého lékaře Zápisky mladého lékaře Michail Bulgakov

Kniha se čte dobře, dostala jsem se k ní díky letošní Čtenářské výzvě. Jedná se o soubor povídek o začínajícím lékaři v nuzných podmínkách v zapadlé oblasti Ruska. Povídky se opírají o denní záznamy autorovy lékařské praxe na počátku 20.století. Nechybí napětí, reálný popis situací, ani humor.

07.04.2023 4 z 5

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Poutavý příběh mladé tatarské ženy Zulejky se odehrává na pozadí historických událostí v Rusku - vyvlastnění, deportace, gulag, těžký život v pracovním táboře. Poslechnuto jako audiokniha.

06.04.2023 4 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Krásný pohádkový příběh o přátelství, lásce, nenávisti, zašti, odpuštění a naplnění životních cílů a tužeb. Jak je u pana Di Fulvia zvykem, v knize se prolínají příběhy tří hrdinů - židovského doktora Isacca, židovské dívky, módní návrhařky, Giuditty a jejiho milého, chlapce Mercuria, toužícího po svobodě a lepším životě. Kniha Vás vtáhne a nepustí až do konce.

04.04.2023 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Přečteno v rámci Čtenářské výzvy. Ze začátku jsem se nemohla do knížky začíst. Trochu mi vadila neustále opilá a ukňouraná Rachel. Od poloviny se to zlomilo a konec byl pro mě zajímavý a nečekaný.

19.03.2023 3 z 5

Česká cikánská rapsodie Česká cikánská rapsodie Jan Tesař

Poslechnuto jako audiokniha na českém rozhlasu. Nebyl to zrovna můj šálek kávy.

18.03.2023 2 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Úžasně napsaná kniha, která mě hned od začátku pohltila a nutila číst až do konce. Skvělý příběh, kombinace historie a současnosti, akční děj, možnost nahlédnout do římských a vatikánských ulic, tajemno, symbolika a skvěle vykreslené postavy. Určitě doporučuji si knihu přečíst.

12.03.2023 5 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Skvělá knížka s krásným obalem, která pohladí po duši každého knihomola. Kniha plná emocí, přátelství, porozumění, radosti i smutku. Doporučuji .

08.03.2023 5 z 5

Venuše ze zátoky Venuše ze zátoky Dominik Dán

Knihu jsem poslouchala na Českém rozhlase v podání herce Petra Stacha. Zajímavá, napínavá, trochu drsná detektivka. Moje prvni setkaní s autorem Dominikem Dánem a určitě nebude poslední.

07.03.2023 4 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Skvělá, napínavá kniha s propracovaným historickym příběhem. Líbil se mi též film ikdyž se v mnohém s knihou rozchází. Kniha je plná zápletek, šifer a historických hádanek, drží čtenáře v napětí do poslední stránky. Super, doporučuji.

05.03.2023 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Poslechnuto jako audiokniha. Kniha ani film mě přílíš neoslovily. Ani unylý přednes Veroniky Kubařové tomu nepomohl. Ostatní díly určitě číst nebudu.

04.03.2023 1 z 5

Pijan Pijan Hans Fallada (p)

Poslouchaná jako audiokniha, kterou skvěle přečetl svým typickým hlasem a výrazným přednesem herec Pavel Soukup. Líčí dramatický příběh obchodníka Ervina Sommera, který díky závislosti na alkoholu, padá na samé dno. Přichází o všechno - manželku, obchod i o svobodu.

28.02.2023 4 z 5

Ďáblova čísla Ďáblova čísla Vlastimil Vondruška

Zajímavá historická detektivka. Skvěle napsáno.

26.02.2023 4 z 5

Kristián a kocour Teo Kristián a kocour Teo Ivana Peroutková

Krásný příběh malého chlapce Kristiána, který díky mamince alkoholičce nezažívá zrovna bezstarostné dětství. Dětem i mně se knížka moc líbila.

26.02.2023 5 z 5

Staré pověsti české Staré pověsti české Jana Eislerová

Skvěle převyprávěné Staré pověsti české od Aloise Jiráska . Kniha přibližuje historii českého národa malým dětem ve zkrácené podobě a srozumitelným jazykem. Přečteno v rámci mimočítankové četby.

26.02.2023 5 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Silný emotivní příběh, velice zajímavé téma. Skvěle napsáno, autorka opět nezklamala. Překvapivý, pro mě nečekaný závěr.

23.02.2023 5 z 5

Matčina volba Matčina volba Samantha King

Pomalý a nudný začátek, od poloviny se to rozjelo, ikdyž s lehce předvídatelným koncem. Nakonec docela dobré, na to že je to autorčina prvotina.

12.02.2023 3 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Nádherná kniha, která se čte jedním dechem. Líčí příběh židovské dívky, od narození až do dospělosti. Provází nás životem malé holčičky z bohaté židovské rodiny, obklopené láskou, přepychem a pozorností přátel. Za války postupně o všechno přichází, přežije hrúzy koncentračních táborů a po válce se vrací zpět do rodného města, ale ani potom nemá život lehký. Kniha je velmi pěkně napsaná, stručně a výstižně, bez přímé řeči. Určitě si ještě nějakou knihu této autorky přečtu.

06.02.2023 5 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Opět velmi skvělá kniha, zajímavé téma, ostatně jako vždy u této autorky. Jodi Picoultová je paní spisovatelka, co umí. Knížky této autorky se čtou skvěle, nedají se lehko odložit a nutí čtenáře stále pokračovat ve čtení. Čtenář se dozví i spoustu zajímavých informací. Velice doporučuji.

01.02.2023 5 z 5

Hra osudu Hra osudu Barbara Wood

Odpočinkové čtení. Kniha z kategorie nezarmoutí, ale ani nenadchne.

15.01.2023 3 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Krásný, strhující příběh tří mladých lidí, které válka svedla dohromady. Pěkně napsaná kniha, která člověka nutí číst stále dál a dále, aby se dozvěděl, jak to s hlavními postavami dopadne. Určitě stojí za přečtení.

10.01.2023 5 z 5