Anavi8912 komentáře u knih
Poslechnuto na Českém rozhlase. Slavný román anglické spisovatelky Emily Brontëové. Příběh nenaplněné, nešťastné lásky .
Oddychová knížka, pohádka pro dospělé. Trošku překombinovaný děj. Po přečtení knihy Heřmánkové údolí jsem očekávala trochu něco jiného.
Super historická detektivka, jak je u pana Vondrušky zvykem.
Krásná kniha s dojemným, neotřelým námětem, která čtenáře chytí za srdíčko.
Poslechnuto jako audiokniha v podání Jany Štěpánkové. Zajímavý popis obyvatelek vězeňské cely na Ruzyni. Vzpomínám na excelentní výkon našich předních hereček ve stejnojmenném seriálu, Ivany Chýlkové v roli paní Kantůrkové, Heleny Růžičkové, Zdeny Hadrbolcové, Simony Stašové, Ljuby Krbové a dalších.
Poslechnuto na Českém rozhlase v podání tří výborných herců - Jany Strykové, Igora Bareše a Simony Postlerové. Smyšlený příběh jedné rodiny, matky a její dcery, které doba postavila proti sobě. Člověku z toho až mrazí, velké štěstí, že vše dopadlo jinak než v tomto příběhu. Knihu si chci přečíst, protože určitě stojí za přečtení.
Vzpomínka na léta dávno minulá. Knihu jsem četla před vice než 40 lety. Pamatovala jsem si jen název knihy a matně krásné ilustrace. Pěkná knížka popisující život dospívajíci dívky, její trápení, první lásku, hledání sama sebe.
Kniha mě příliš nezaujala. Od poloviny jsem měla pocit, že jí snad nikdy nedočtu. Vše se zbytečně táhlo. Knize by slušelo zeštíhlení. Sláva, konečně to mám za sebou.
Poslechnuto jako audiokniha na Českém rozhlase v podání Drahomíry Hofmanové. Kniha líčí těžký život žen 4 generací jedné beskydské rodiny. Svým námětem trochu připomíná knihu Šikmý kostel.
Romantický, trochu nerealný příběh dvou mladých lidí, které svede osud dohromady. Kniha mě chytla od první stránky až do konce, který mě dostal. I slzička ukapla. Autorka mě zatím nikdy nezklamala.
Poslechnuto na Českém rozhlase. Velice kladně hodnotím přednes v podání herce Petra Stacha .
Velmi krásná kniha. Líčí životní příběh statečné a silné divky, ženy, která všechny nástrahy osudu řeši s nadhledem a životním optimismem. Kniha se mi dobře četla, vyhovaval mi styl psani autorky. Je to moje první setkání s její tvorbou a určitě nebude poslední.
Kniha mě zaujala svou obálkou a úžasným námětem. Propojují se v ní příběh ze současnosti s příběhem z doby Vikingů. Mladá archeoložka Mia spolu s místním archeologem Haakonem pátrají na pozemku, který Mia zdědila po své babičce, po historických artefaktech z vikingské doby. V druhé časové linii, v 9.století, sledujeme příběh keltské ženy Ceridwen, unesené z její vesnice, viginským mužem Haukrem. V závěru knihy do sebe všechno krásně zapadne. Určitě moc doporučuji.
Knihu jsem objevila díky Českému rozhlasu. Je to zajímavý popis událostí roku 1968 z různých pohledů. Obdiv patří té malé skupince lidí, kteří se nenechali zastrašit represemi a vyjadřili svůj nesouhlas s okupací Československa.
Zajímavá, čtivá detektivka z pera pana Vondrušky. Oddychovka vhodná na dovolenou.
Krásná kniha, těžké a smutné téma života a smrti. Kniha plná lásky, přátelství, odhodlání, oddanosti, ale na druhé straně i bolesti, smutku, odpovědností a obětování. Autorka určitě dokáže čtenáře zaujmout.
Poslechnuto na Českém rozhlase v podání herce Zdeňka Maryšky. Kniha líčí nelehké osudy obyvatel zaniklé dřevorubecké vesničky na Šumavě.
Knížku jsem si vybrala kvůli letošní Čtenářské výzvě. Při čtení mi stále naskakovaly záběry z filmu, jednotlivé postavy a jejich hlášky. Většinou dávám přednost knize před filmem, ale v tomhle případě vyhrává jednoznačně film.
Jodi Picoultová mě nikdy nezklame. Opět si vybrala zajímavé a těžké téma, které nás nutí k zamyšlení a poskytuje pohled na problém potratů z obou stran. Trochu mě zarazil retrospektivní styl vyprávění. Chvíli mi trvalo než jsem se v příběhu zorientovala. Kniha určitě stojí za přečtení.