Anavi8912 Anavi8912 komentáře u knih

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Úžasná knížka, která mě už od prvních stránek chytla za srdíčko. Na pozadí významných historických událostí naší minulosti líčí fascinující příběh dvou statečných a nezlomných bratrů Františka a Karla, kteří se po celý svůj život snažili dostát slibu umírajícímu otci. I přes nepříznivé podmínky v naší zemi se starali o svoje dědictví, starý mlýn a hospodářství, které se předávalo z generace na generaci po staletí. Líbil se mi styl psaní, krátké kapitoly, nenásilné zařazení historických událostí do děje, které mně částečně připomněly dobu, ve které jsem vyrůstala. Za mě autorovi patří veliké poděkování. Určitě doporučuji všem si knihu přečíst.

14.07.2024 5 z 5

Svatební cesta do Jiljí Svatební cesta do Jiljí Miroslav Skála

Přečteno na Českém rozhlase v podání herce J.Tomka. Při poslechu se mi vybavovaly nezapomenutelné scény z filmu s vynikajícími herci Libuškou Šafránkovou a Josefem Abrahámem.

12.07.2024 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Zajímavá detektivka, držící čtenáře v napětí až do samého konce. Vyšetřovaním vraždy mladé dívky je pověřena detektiv šéfinspektor Erika Fosterová, která postupně se svými spolupracovniky odhalí sérii vražd mladých dívek. Určitě si přečtu i další příběhy a myslím, že autora zařadím mezi oblíbené.

07.07.2024 5 z 5

Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Zdeněk Šmíd

Úsměvné, pohodové čtení, vhodné pro letní dny. Příběhy party vodáků jsem poslouchala na Českém rozhlase .

30.06.2024 5 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Kniha řeší v dnešní době docela aktuální téma neplodnosti a endometriozy, které může ovlivnit mladé manželství, obzvláště při nedostatku vzájemné komunikace, skrývání pocitů mezi manželi. Stojí za přečtení.

27.06.2024 4 z 5

Bláznova smrt Bláznova smrt Václav Erben

Opět skvěle zpracovaná detektivka na Českém rozhlase v podání Tomáše Jirmuse, doplněna písněmi Petra Nováka a Marty Kubišové. Jako třešnička na dortu kapitán Exner, vždy se mi vybaví seriálový Michal Dlouhý. Doporučuji.

26.06.2024 5 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

Smutný příběh, líčící život lidí v KLDR. Člověk si uvědomí, jaké má velké štěstí, že žije ve svobodné zemi. Doporučuji přečíst

16.06.2024 5 z 5

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Dojemný příběh malé holčičky z Čech, kterou za války odvlekli nacisté do Německa na převýchovu do německé rodiny. S knihou jsem se poprvé setkala na základní škole v rámci mimočítankové četby. Nyní jsem na knížku narazila v knihobudce a díky Čtenářské výzvě si ji opět přečetla. Určitě doporučuji přečíst nejen dětem, ale i dospělým.

13.06.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Kniha se četla celkem dobře, ale žádné wau se nekonalo. Autorka řeší mnohdy složité rodinné a sousedské vztahy. Chování devitileté Avery mi přišlo přehnané a neodpovidající skutečnému věku dítěte. Konec knihy je zvláštní, odfláknutý.

09.06.2024 4 z 5

Kdyby tak na mě někdo někde čekal Kdyby tak na mě někdo někde čekal Anna Gavalda

Knížka krátkých povídek. Sáhla jsem po ní kvůli letošní Čtenářské výzvě. Příliš mě neoslovila, jediná povídka Junior mi utkvěla v hlavě.

05.06.2024 2 z 5

Kéž bys tu byl Kéž bys tu byl Jodi Picoult

Zvláštní kniha, která nám prostřednictvím příběhu hlavní hrdinky Diany a jejího přítele Finna připomíná covidovou dobu a vše, co jsme si zažili a na co bychom raději zapomněli. Mě více zaujala první část knihy, ikdyž pro knihy Jodi Picoult neobvyklá. Krásný popis přírody Galapág, zajímavé informace z oblasti umění i medicíny, pohled na covid ze strany lékařů a lidí vážně nemocných, kteří covid přežili. První knížka s touto tématikou.

26.05.2024 4 z 5

Kletba podle Justiny Kletba podle Justiny Lydie Romanská

Poslechnuto na Českém rozhlase. Skvěle mluveno paní Petrou Kocmanovou s využitím místního dialektu. Příběh se odehrává za první republiky, v období 2.sv.války i v poválečné době. Líčí příběh řeznické rodiny, která je stižena klenbou postihující mužské členy rodiny.

24.05.2024 5 z 5

Rozložíš paměť Rozložíš paměť Marek Torčík

Zajímavá audiokniha, ktera řeší formou vzpomínek rodinné vztahy, vztahy mezi spolužáky, šikanu, odlišnou mentalitu i sexuální orientaci. Poslechnuto na Českém rozhlase.

10.05.2024 4 z 5

Beznadějný případ? Beznadějný případ? Corban Addison

Silný emoční příběh, zajímavé téma. Skvěle napsaná kniha, která čtenáře nutí k zamyšlení nad věcmi, které se bohužel i v dnešní době stávají. Určitě stojí za přečtení.

08.05.2024 5 z 5

Tíživá láska Tíživá láska Elena Ferrante

Audiokniha v profesionálním zpracování na Českém rozhlase. Skvěle načtená kniha p.Helenou Dvořákovou. Řeší nelehké vztahy mezi dcerou a její matkou a jejími partnery.

30.04.2024 3 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Krásný, romantický příběh, který se odehrává během druhé světové války. Příběh je vyprávěn ze dvou pohledů. Hlavní postavou je německá dívka, zdravotní sestra, Franka Gerberová, která zachrání amerického vojáka, Johna Lynche. Velice čtivé, napínavé až do konce.

25.04.2024 5 z 5

Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Superdetektivka, zajímavý příběh v podání herců Václava Neužila a Veroniky Khek Kubařové. Poslechnuto na Českém rozhlase. Jiří Březina je další český spisovatel, který stojí za přečtení. Určitě si přečtu další jeho knihy ze série Policista Tomáš Volf.

22.04.2024 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Dobře napsaná kniha, čtivá a napínavá až do konce. Libil se mi styl psaní, krátké kapitoly nutící číst dál a dál. Moje první setkání s autorkou a myslím, že nebude poslední.

22.04.2024 5 z 5

Holky ze severu Holky ze severu Šeng Kche-i

Poslechnuto skvělé zpracování na Českém rozhlase - četba s hvězdičkou. Zajímavý pohled na život chudých ďívek a žen a na fungování čínské společnosti - sexualni zneužívání mladých dívek,, potraty a sterilizace žen. Hrůza, zaplať pánbůh za život v naší zemi.

19.04.2024 3 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Velmi čtivá kniha, napínavá od začátku až do konce. Moje první setkání s Robertem Bryndzou a určitě se k jeho knihám vrátím. Za mě si určitě zaslouží plný počet hvězdiček.

18.04.2024 5 z 5