andrejci Online andrejci komentáře u knih

Na neVěčné časy Na neVěčné časy * antologie

Já si tuto knížku otevřela s 0 očekáváním a musím říct, že to bylo úžasné překvapení. Některé povídky mě moc bavili a dokázala bych si představit dostat i knížku z daného světa. Některé mě tak nenadchly, ale všechny i tak byly super. Za mě to je rozhodně zajímavá knížka

02.03.2024 4 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Tuto knížku jsem si musela přečíst, protože by mi jinak kamarádka začala sama předčítat nebo by mi to naposílala v hlasovkách :). Tak či onak bych se tomu nevyhla ani kdybych odjela na druhou stranu zeměkoule.
No a musím říct, že to bylo mnohem lepší než jsem čekala a že to přdčilo mé očekávání. Moc se mi to líbilo. Několikrát jsem se i smála nahlas a několik věcí bylo tak trefných, že se ji asi vytisknu a někam přilepím.
Prostředí univerzity se líbilo a bylo se mi, že hlavní postavy byly prostě normální lidé. Hned jsem se tedy do nich zamilovala a to především do Adama. Moc se mi líbilo to chemické prostředí a výzkukm, která Olive vedla.
Děj byl promyšlený a nebylo tam za mě nic co by se nemohlo stát ve skutečnosti.
Mám možná jednu malou výtku. Ale ta je opravdu malinkatá. Jedná se o bonusové kapitoly. Nemusely to být za mě tyto scény, ale například myšlenkové pochody během prvního polibku, setkání a jiné. Bylo jich tam dost a trošku mě mrzí, že jsme zrovna tyto scény nedostaly.
Je to skvělá oddechovka, která pobaví. Já ji určitě doporučím dál. Jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst.

11.08.2023 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

A já trubka nemám u sebe třetí díl, protože toto bylo naprosto skvělé a skončilo to naprosto skvěle.
Z druhých dílů mám celkově obavy, protože mají pověst takových vycpávkových a já se bála aby to skvělém prvním dílu to tak nedopadlo. Naštěstí jde vidět, že autorka umí skvělé psát a v knížce se díky tomu pořád něco dělo. Nebyla tam žádná hluchá místa a mě to pořád nutilo číst dál a dál. Nejvíc mě asi překvapilo, že to co jsme se dozvěděli v prvním díle je vlastně úplně jinak.
Co se týče postav tak nemám absolutně žádnout výtku. V tomto díle se mi líbila Kiva a její uvažování. Navíc ji autorka popsala tak, že jsem se do ní skvěle vcítila. Její sourozenci taky nebyly vůbec špatní a já si jejich pasáže moc užila. Na plné čáře to, ale vyhrál Caldon. Ho nejde nemilovat. Navíc se mi líbila romantická linka. Nic uspěchaného a ani nic nudného.
No a ten konec? Čekala jsem něco naprosto jiného. Bylo to skvělé, úžasné a všechno mezi tím. Opravdu mě mrzí, že se k 3. dílu nedostanu hned. Jinak bych ho hned brala.
Opravdu si nevzpomínám, kdy naposledy jsem tak byla nadšená z 2. dílu. Rozhodně to, ale stojí za to.

28.07.2023 5 z 5

Proroctví Proroctví Rick Riordan

Percy Jackson to není, ale to neznamená, že by to nebylo skvělé. Popravdě byla jsem tročku skeptická.
Ale nové postavy jsem si zamilovala. Hlavně teda Lea. Když se tam navíc objevili i staří známí tak to bylo skvělé. I tak mi tam chyběl Percy.
Riordan opět spojil moderno a pověsti. Skvěle to vymyslel takže to mělo hlavu a patu. Plus ještě přidal i římskou mytlogii. To se mi moc líbilo.
Děj byl sice trošku pomalejší než se to rozjelo. Ale vůbec to nebylo špatné. Líbilo se mi, že ho můžeme pozorovat i z různých pohledů.
No a nakonec konec. Hlavně poslední věta. To nám snad dělá autor naschvál. Budu se muset co nejdřív pustit do dalšího dílu.
Za mě to bylo spíš takové odpočinkové, ale skvělé.

13.09.2022 5 z 5

Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Nevíte někdo co teď se životem? Sérii o Percym jsem dlouho odkládala a teď vím, že to byla hrozná chyba. Poslední díl je za mnou a já můžu napsat jen samou chválu. 400 stránek mi uteklo opravdu rychle. Za mě to byla nejakčnější a nejnapínavější dí celé série. Pořád se něco dělo a já prostě musela číst dál. Jinak to nešlo.
Pokud to šlo tak jsem si je všechny oblíbila ještě víc než to šlo. Trošku mě mrzí Grover, že tam nebyl víc. Za to mě, ale potěšil konec. Ten byl prostě famózní. Na konce jsem vždy zvědavá a jsem ráda, že tady si to držel ve stejné rovině jako celá knížka. Velké proroctví bylo skvělé. Zároveň se mi líbilo, že si autor přiravil půdu pro další sérii. Do které se určitě pustím.
Percy Jackson je prostě skvělá série a rozhodně patří k mým oblíbeným.

06.08.2022 5 z 5

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Filmy jsem viděla zajímalo mě jaké jsou knížky. Ale nějak jsem nebyla schopná si to přečíst. Když jsem se dozvěděla, že se chystá seriál tak jsem se konečně odhodlala si to přečíst. Do knížky jsem šla s tím, že to je pro mladší věkovou kategorii a, že už to není pro mě. Proto mě překvapilo jak moc mě to bavilo.
Vždycky se mi líbila řecká mytologie takže se mi mco líbilo zpracování. Hodně jsem si hledala informace. Líbilo se mi jak to všechno zapadlo to moderního světa.
Nějak jsem se ale nedokázala sžít s tím, že Percymu je 12 let. Prostě jsem na to pořád zapomínala. Možná je to tím, že ve fillmech je starší. Mile mě, ale překvapila Annabeth. Tu jsem si moc oblíbila.
Překvapilo mě, jak moc je film jiný. Doufám, že seriál to napraví.

17.07.2022 5 z 5

Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Páni, páni, páni...kde mám začít? Tohle byla rozhodně jedan z nejlepších knížek jaké jsem kdy četla. Přes 600 stran mi uteklo strašně rychle.
Plynule to navazuje na první díl. I když se tam vlastně moc nestane tak se tam stane všechno. Autorka to všechno krásně vymyslela. Jsem ráda, že tady neplatí pravidlo, že druhý díl bývá nejslabší. Já tu knížku doslova zhltla.
Poppy a Cas - já je prostě miluju. Jejich konvezace byla vždy skvělá a vtipná a rozhodně patří k mým oblíbeným postavám. A když se do toho přidal i Kieran tak to bylo prostě geniální. Několikrát jsem se smála i nahlas což se mi normálně nestává.
A opět se potvrdilo to co jsem zjistila už v minulém díle. Autorka umí psát konce. A byl opět skvělý. Taková poklidný, ale pak jen sedíte s pusou dokořán a přemýšlíte co se právě stalo.
A k tomu ta obálka. Ta je prostě nádherná a dokonale k ději sedí.
Tady bylo prostě všechno. Sarkasmus, láska, napětí, akce, vtipné ale i smutné chvíle.
Nutně potřebuji další díl. To čekání mě jinak zabije. Tohle bude rozhodně jedna z nejlších knoh jaké jsem kdy četla.

26.06.2022 5 z 5

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Byla jsem příjemně překvapena. Moc se mi líbilo sledovat co všechno Forrest zažívá a ani si to neuvědomuje. Film se v některých ohledech hodně liší, ale pořád si zachovává stejnou atmosféru. Líbilo mi, že to není psáno formálně protože tohle k Forrestovi sedělo mnohem líp.

02.04.2022 5 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Tak jsem se po našlápnutém první dílu pustila do druhého.
Oproti prvnímu dílu to bylo o něco horší. Když to, ale porovnám s filmem tak to bylo mnohem lepší.
Těch rozdílů jsem si všímala víc jak u jedničky. Takže jsem byla každou stránku překvapenější co režiséři do filmu nedali a co změnily. Beru, že některé věci se do filmu prostě nevlezou, ale kdyby se drželi víc knížky tak by to ničemu nevadilo.
Úvod začal úplně na stejném místě jak minulý skončil. Chvilku se to táhlo. Když se to, ale dalo do akce tak to bylo skvěle našlapané. Musím říct, že konec byl super a líbil se mi mnohem víc než u prvního dílu.
K postavám žádnou extra výtku nemám. Tris a Čtyřka mi místy byli trošku méně sympatičtí, ale zase se to vyvažovalo s ostatními takže mi to tolik nevadilo.
No a závěr za mě byl skvělá třešinka na dortu. Čekala jsem, že bude víc podobná filmu hlavně co se týče ,,zprávy".
Musím říct, že na další díl se těším. Hlavně abych zjistila jaké věci budou jinak a jak to celé skončí.

25.08.2021 5 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Neuvěřitelně čtivý díl. Druhé díly bývají nejslabší, ale tenhle to pravidlo porušil. Byl prostě super. Velké plus je za části co nebyly ve filmu. Tady jich bylo mnohem a víc a užila jsem si je. Za mě teda vedly scény u rybníku a na cestě do Kapitolu. Filmové zpracování mi přišlo celkem táhle a nudné. Jsem ráda, že to knížka můj pohled na druhý díl změnila.
Začátek byl super. Nejvíc jsem si to, ale užila od druhé části. Přehlídka a všechno za mě super. Rozhovory, příprava. Popis šatů byl opět skvělý. Autorka má všechno krásně promyšlené. To co muselo splátci zvládnout bylo super. Podle mě se mnohem zlepšil popis. Hlavně arény. Tu jsem si opravdu užívala.
No a konec. Věděla jsem jak to mám skončit, ale i tak mě to zasáhlo. Nečekala bych, že jsem si ho to tak oblíbila. Nutně potřebuji další díl. Za tenhle díl před autorkou smekám klobouk.

11.05.2021 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Filmové zpracovaní mi strašně vadilo. Knížky jsem se proto bála a nakonec byla super. Doslova jsem jí zhltla. Bylo tam tolik skvělých věcí které nebyly ve filmu. Ty jsem si moc užívala. Hodně mě bavilo to přemisťování. Tenhle díl byl rozhodně nejvtipnější. Na konci knížky jsem fakt brečela. Toho se už asi nezbavím. U filmu taky bulím, ale tady to bylo víc emocionální. Moc se těším na poslední díl, ale zároveň nechci aby to skončilo.

22.10.2020 5 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Popravdě moc nevím co napsat. Podle recenzí jsem čekala, že to bude horší. Jasně nebylo to něco z čeho bych si spadla na zadek. Hollis mi chvilku vadila a potom zase ne. Bylo to s ní jako na houpačce a spíš mi teda byla nesympatická. Klasická zápletka, kde víte jak to dopadne. Na to že to je od autorky Selekce jsem čekala víc. Mohla si s hodně věcmi víc vyhrát. Hodně mě to zklamalo. Chování ostatních postav taky nebylo nějaké super.
Abych jenom nekritizovala tak jsem dám i pochvalu. Rychle se to četlo takže jsem se s tím tak moc netrápila. Konec byl na jednu stranu překvapení. Není to moc běžné u tohoto žánru. A nakonec obálka. Ta mě nalákala. Přiznejme si, že vypadá úžasně.
Hodnotila bych tak 2,5 hvězdičky, ale negativní věci převažují a proto dávám 2.

02.10.2020 2 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Tenhle díl mám ráda hlavně z toho důvodu, že je takový přelomový a hlavně se tam konečně objeví ten jehož jméno nesmíme vyslovit. Navíc byl i hodně vtipný. Některé scény byly skvělé. Co mě překvapilo bylo hodně věcí, které nebyly ve filmu. Ve filmu by chyběla Winky. Tu tam prostě dát mohli. Ty scény se mi moc líbily. Co se týče úkolu tak neměli chyby. Celá knížka neměla chybu. Ohnivý pohár patří mezi mé oblíbené díly.

06.08.2020 5 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Tak tohle bylo skvělé napravení Chaola. Ze začátku jsme ho neměla moc ráda ,ale jsme si hodně oblíbila. Yrene mi byla sympatická i předtím a teď je ještě víc. Bylo takové oddechovka oproti jiným knížkám od Maasové, ale zase to bylo plné tajemství. Super tajemství. Dost mě pobavilo jak se bavili ohledně vzkazu. Opravdu se těším až Yrene odhalí kdo ji ten vzkaz dal. Já se opravdu strašně těším na další díl. Ještě že nemusím čekat tak dlouho.

Předchozí komentář:
(ale platí taky):
Masová je prostě ÚŽASNÁ. Já ty její knížky miluji. Má je všechny úžasné propojené. Nutně potřebují další díl jinak to asi nepřežiji.

08.07.2019 5 z 5

Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Já tento typ knih moc nečtu. Takže od knížky, jsem neměla v podstatě žádné očekávání. A toto bylo tak skvělé, že jsem z toho opravdu nadšená.
Po celoou dobu je kniha krásně napsaná. Krásně plyne a je to opravdu milé. Autorka sice nijak extra nepopisovala daný svět, za to, ale dobře popsala atmosferu války a danou dobu. Takže když jste otevřeli knihu byli jste uplně v jiné době. Především si mi líbilo využívaní psacích strojů. K danému světu bych možná uvítala i mapku jenom pro představu.
Také krásně zpracovala postavy. Iris mi byla symptaická hned od začátku. Stejně tak i Roman. Oba dva byli skvělé a jejich postavy a charaktery se k sobě skvěle hodiny. Hodně chválím za romantiku která byla krásná, pomalá a milá. Díky tomu, že vše bylo na pozadí války tak to bylo úplně jiné než ostatní knihy.
Ostatní postavy za mě byly skvělé a knížku krásně dopnili.
Závěr musím přiznat, že jsem čekala jiný a už jsem byla připravena s kapesníčky. To, že to skončilo takto mě drží v napětí. Mám potřebu si nutně přečíst druhý díl a to okamžitě.
Knížka za mě byla krásná, milá s úžasnou atmosférou a ještě úžasnějším příběhem, který mě krásně pohladil po duši. Toto pro mě rozhodně bude jedna z nejlepších knih tohoto roku. Doufám, že druhý díl si udrží reputaci toho prvního.

09.02.2025 5 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Za mě pohodová fantasy u které si krásně odpočinete. Na podzim ideální díky kavárně a pečivu. Na odpočinek ideální a můžu jí jen doporučit pokud hledáte něco nenáročného. Jsem zvědavá na další knihu autora.

04.10.2024 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Já se moc těšila a zároveň jsem se bála abych neměla moc velká očekávání. A teď koncečne můžu říct – To bylo naprosto skvělý! Nevím z čeho jsem nadšená nejvíc.
Draky miluji a kromě Eragona neznám žádnou jinou knížku, kde by byli. Bylo jich tady hodně a byli smrtící a naprosto skvělí. Každý je jediněčný a i když jsem si na ně musela chvilku počkat tak to čekání stálo za to. Hlavně jejich charakter je skvělý.
Co se týče Violet tak za mě to je skvělá hlavní postava. Je jiná než všechny ostatní hrdinky a já jsem si ji díky tomu moc oblíbila. Co se týče Xadena tak asi nemusím moc psát, ten je prostě famózní. Toho jsem milovala hned od začátku. Navíc jejich chemie byla skvělá a ještě lepší byla jejich konverzace. Ti dva jsou prostě skvělé duo.
Ostatní postavy za mě byly skvělé. I když si někoho oblíbíte tak si nemůžete být jistí, že přežije a to stalo i mě. Tato smrt mě hodně mrzela. Líbilo se mi, že tam byli i postavy, které bych klidně přejmenovala na ,,hajzlíky" takže všichni nejsou klaďasové i když si myslí, že jsou.
Svět akademie a smrtících her, kde v podstatě nemáte chvilku klidu byl prostě skvěle vymyšlený a autorka to skvěle popsala. Navíc se mi líbila i romantická linka. Pomalu se rozvíjela a byla skvělá.
Konec byl prostě skvělý. Jednu část jsem předvídala, ale zbytek ne a já jsem si to moc užívala. Závěr byl prostě šok a nakonec vyvstalo více otázek než odpovědí.
Děj rychle utíkal, nikde se netáhl a byl prostě skvělý. Nesmím zapomenout zmínit ani nádhernou obálku a to už vůbec nemluvím o té úchvatné ořízce. Nutně potřebuj další díl.

20.06.2024 5 z 5

Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Toto mi úplně přesně sedlo. Moc mě to bavilo a i když jsem toho ze začátku troškku bála. Nic převratného a ani zamotaného takže se u toh hezky vypne a navíc díky slovním obratům a způsobu vyprávění i pobavíte. Hlavní postavy jsem si oblíbila a to přdevším Areka a Matta.
Moc se mi to líbilo a jsem ráda, že jsem se do ní pustila

03.09.2023 5 z 5

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Toto za mě bylafajn odpočinková knížka. Od autroky mám přečtenou sérii Z krve a popela a toto bylo za mě úplně jiné, ale i tak skvělé. Nebylo to nic náročného a četlo se moc dobře.
Moc se mi líbilo zasazení děje do našeho světa. Navíc když se k tomu přidali výrazy, keré mě denně obklopují tak to nemělo chybu.
Ze začátku jsem troškku bojovala s Laylou a s jejími myšlenkovými pochody. Ostatní posotavy, hlavně tedy mužské u mě prošly. Nejvíc jsem si oblíbila Bambi. Co se dá, ale očekávat je takové klasické kliší a milostný trojúhelník. Bez toho bych se obešla. Ale s tím nic nenadělám.
Co mě, ale dost překvapilo byl konec. Před autorkou musím smeknout. Ty konce píše skvěle.
Klidně bych místy uvítala, kdyby měla knížkka více stran. Někdy mi to přišlo strašně uspěchané. Klidně to mohlo být trošičkku delší.
Knížnku bych hodnotila na 4,5*, ale moc se mi líbí ta obálka. Ta mě zaujala hned na první pohled. Na další díl se teším a to hodně.
Je to fajn odpočniková fantasy u které šlověk vypne a jen čte. Za mě super.

08.07.2023 5 z 5

Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Tato knížka je prostě krásná a má svoje kouzlo. Moc se mi líb, že to začalo koncem a končilo začátkem. Ukázka toho co způsobil prvotní impuls. Líbilo se mi, že každý príběh je úplně o něčem jiném a stejně jsou stejné. Nad některými jsem byla dojatá nad některými jsem smála. 9 príběhů a autorka zvládla každého hrdinu vykreslit jinak. Navíc to podtrhla úžasnámi skladbami což mi prišlo geniální. Navíc k tomu přidala ještě bonusovou povídku. Jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst.

26.06.2023 5 z 5