aneta2901 komentáře u knih
Opět super psychologický thriller o rodinném dramatu. Příběh vás rozhodně nenechá v klidu a nutí vás číst dál a dál...
Tak tahle "únikovka" mě fakt bavila, byť bych si konec představovala krapet jinak, kdo ví? Třeba si tím autorka nechala otevřené vrátka :)
Tak tohle mě hodně bavilo. Poklidné předměstí s několika rodinami, kde každá z rodin, má své tajemství a řeší své problémy. Za mě super :)
Zrovna hororem bych tuto knihu neoznačila, ale děj se mi líbil, postavy taky - jednu hvězdu strhávám za klamný žánr, místy nadpřirozeno OK, ale žádné mravenčení, divné pocity, ani strach jsem necítila.
Beru jednu hvězdičku za hrdinku, autor vykreslil puberťačku jako Xenu bojovnici kterou nic neskolí, což je v reálném životě fakt blbost..Jinak se mi děj moc líbil.
Z prvu jem se do čtení musela nutit, nějka mě to prostě nebavilo..Hrdinové kteří ze všeho bez větší újmy vybruslí, jsou pomalu nesmrtelní a kuráže mají na rozdávání..Nicméně nic není jak se zdá a stránku po stránce nám autor pomalu, ale jistě odpovídá na naše dotazy..Náhle mě děj opět pohltil a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Každopádně doufám, že bude třetí díl, protože ten konec? No to snad neee, dosti odbyté, takže tímto stylem si, alespoň doufám Darcy chtěla nechat otevřená zadní vrátka pro pokračování :)
Co napsat k této kratičké povídce? Snad jen to, že začátek byl velice zajímavý. Děj ubíhal rychle a plynule, ale ten konec? Prostě jedna velká špatenka...Nedopracovaný, nedokončený..prostě useklý..
Kniha je dělena do kapitol, díky tomu se čte dobře. Hlavní hrdinka Claire je psychicky mimo a je jí to jedno. Práci nechce, kamarády taky ne a svůj život vede od desíti k pěti, kvůli dávné tragédii, která se stala v její rodině. Žije laxně a chaoticky, jediné za čím si jde je pomsta za dávnou křivdu. Konec předvídatelný, ale jako oddechovka OK.
Kniha mě bavila a díky členění textu na kapitoly se mi četla velmi dobře. Sice jde o duchařinku, ale nečekejte, že se budete bát či vám běhat mráz po zádech, to rozhodně ne. S hlavním hrdinou jsem sympatizovala a fandila mu. Dávám plný počet, už jenom kvůli tomu, že se mi tato kniha líbila mnohem více než její předchůdkyně s názvem Duch domu Ashburnů která dostala čtyři hvězdičky.
Druhá knížka kterou jsem od této autorky četla a opět 4 hvězdičky. Bylo to čtivé, ale tentokrát tak předvídatelné (dokonce i pro mě, pro člověka který nikdy neví kdo za čím stojí :D )
Konec byl teda trošku překvápko, ale i tak. Opět bych knihu nezařadila mezi thrillery, ale do psycha určitě ano ;)
Na knize mě moc bavilo, že se střídaly hlavní postavy a to Alison a Kitty. Ale něco mi tam prostě chybělo, proto dávám 4 hvězdičky. Jako thriller bych to přímo nenazvala, psycho to bylo, to jo, ale nevím no, asi jsem čekala trošku více. Ovšem rozhodně to nebyl ztracený čas a jsem moc ráda, že jsem knížku četla :)
Začátek byl poměrně dost nudný (ale to je pouze můj názor) a knížka mě jednoduše nebavila. Pak se děj rozeběhl a hezky utíkal, ovšem cca v polovině nebo lehce za polovinou jsem se totálně ztratila a byla celkem dost zmatená co se to vlastně stalo. Nějak mi nedocházelo která postava je která. Pak jsem se zorientovala nemohla jsem se od knihy odtrhnout, ale závěr mě trošku zklamal, čekala jsem víc, mnohem víc. Proto uděluji tři hvězdičky.
Skvělá knížka která vás nenechá chladnými až do poslední stránky. Vůbec jsem neměla tušení jak kniha dopadne, jen jednou jedenkrát mne tento závěr napadl, ale hned jsem ho pustila z hlavy a podezírala snad všechny členy rodiny. Děj šel rychle, navíc skoro od samého začátku se dějem prolínala konverzace uživatelů sociální sítě twitter (to bylo mazané :D ), kteří spekulovali o tom,co se stalo s malou Daisy a kdepak děvčátku je konec. Musím uznat, že mít takovou matku jako měla ona, asi bych byla pěkně zakomplexovaná. Neskutečně mě její postava vytáčela, otec taky na ránu tedy. Knihu vřele doporučuji, nejsem kdoví jaký čtenář, ale zde jsem knihu měla přečtenou za deset dní, tak moc mne bavila (jindy čtu klidně měsíc)
Tuto knihu jsem četla loni a byla to má první kniha od této autorky, dále jsem četla Za zavřenými dveřmi, ale tato? Bravurní!! Ani u jedné stránky jsem se nenudila, ba naopak...Děj byl svižný, čtivý a velice napínavý. Vyvrcholení mne velice překvapilo, doporučuji všem kteří nad touto knihou uvažují, nudit se rozhodně nebudete.
Velice čtivá detektivka kterou všem vřele doporučuji ✔️ Z počátku jsem měla problémy se orientovat kdo je kdo (více postav na mě působilo zmatečně). Ale díky tomu že děj odvyprávěla každá z postav, že se střídaly ve vyprávění a v jejich pohledu jak situaci vnímaly, to bylo bravurní a rychle mě opět vtáhlo do děje. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a na mé poměry jsem jí měla přečtenou velice rychle. Do poslední chvíle jsem nevěděla kdo byl vrahem.
Snad jen jediné mi vadilo a to byl poslední odstavec v knize, tušila jsem to a zůstalo to viset ve vzduchu prostě.
Co napsat, snad jen to, že takový konec jsem opravdu nečekala. Ztráta dítěte musí být to nejhorší co si jen může rodič představit. Ovšem tento manželský pár měl tolik tajností mezi sebou, tolik lží a polopravd až mě to bolelo za ně. Navíc druhé dvojče, přeživší, řekněme že bylo na mě až moc dejme tomu "divné", opravdu nevím zda by se takto i v reálu chovalo takhle malé dítě. Každopádně mě kniha bavila a ostatním bych ji doporučila, jen škoda toho konce, jelikož rozuzlení bylo bravurní a matce dvojčat kterou jsem pomyslně v příběhu stále vpravovala na pomyslnou přední příčku lítosti bych být manželem asi sama nafackovala, škoda slov...
Naprostá pecka! :) Young adult není zrovna můj žánr, ale toto byla naprostá vyjímka která mne chytla od samého začátku a nepustila až do konce. Viktorie byť mě místy opravdu štvala jak se chovala (trpět sama v tichosti, opravdu si někdo myslí že z toho vzejde něco dobrého?), že nikomu nic neřekla, nesvěřila se, byla i tak mou "hrdinkou" a moc jsem jí fandila. Co mě trošku zklamalo, tak byl samotný závěr knihy, zkrátka jak to celé dopadlo, i když, spíše bohužel nedopadlo. Musím i napsat, že byť u knížek tolik nebrečím, zde jsem jednoduše řvala jak malé dítě. Jak autorka bravurně zvládla popsat život umírající maminky a malé dcerky jak to ona vidí, svýma malýma očkama, och bože, to mě rvalo srdce. Mrzí mne, že se rodina díky totální depresi a nic nedělání takto rozpadla a zničila všem život :(
Absolutně ztracený čas četbou této knihy. Děj mě vůbec nebavil, postavy mě doslova vytáčely. Jedna drzá až to bolí a všichni kolem ní jí to tolerují (jde o mladou dívku), druhá alkoholička co si libuje v řezání se a pak detektiv, který byl snad jediný snesitelný. Příběh byl až moc zamotaný do sebe, vyvrcholení mě sice překvapilo ale to je celé.
Neskutečný, to jediný jsem si myslela když jsem knížku četla. Co vše se může stát když se provdáte za manipulativního psychopata? Ro vše a ještě se dozvíte v mrazivé příběhu, který se autorce bravurně povedl.