Aneth.com Aneth.com komentáře u knih

Pozornost - Skrytá cesta k dokonalosti Pozornost - Skrytá cesta k dokonalosti Daniel Goleman

Tak nějak nedokázal autor udržet moji pozornost :-) a knihu jsem v polovině odložila. Čekala jsem od ní, že mi pomůže být pozorností více přítomná v okamžiku, ale je to spíše o nejrůznějších příkladech ze života.

11.07.2024

Buď užitečný: 7 zásad pro život Buď užitečný: 7 zásad pro život Arnold Schwarzenegger

Tak tahle kniha mi sedla jak pr**l na hrnec :-) O Arnoldovi jsem toho popravdě moc nevěděla a už vůbec ne o tom, jak moc se angažuje v pomoci druhým. Zatím snad nejlepší motivační kniha kterou jsem četla.

11.07.2024 5 z 5

Přes písek Přes písek Hugh Howey

Po prvním díle jsem si nebyla jistá, jestli chci číst i díl další. Ale byla jsem zvědavá! Tento díl mě nakonec bavil, byl plný akce a když jsem se po chvíli zorientovala v postavách, tak jsem si dobře početla. Nevadilo by mi více potápění a zajímavostí ze světa pod pískem, ale i tak hodnotím pěti hvězdičkami.

25.08.2023 5 z 5

Jóga proti úzkosti a strachu Jóga proti úzkosti a strachu Zuzana Klingrová

Úžasná kniha plná praktických doporučení. Díky mnoha fotografiím a vizualizacím se dá vše lépe představit a zapamatovat. Určitě se k ní budu vracet.

08.01.2023 5 z 5

Modrá Modrá Maja Lunde

Tato kniha mě už od začátku moc nebavila. Dějová linka Signe se mi navíc četla opravdu špatně, protože zde byly neskutečně dlouhé souvětí u kterých jsem měla problém držet se myšlenky. Vše bylo na můj vkus příliš protahované. Nápad knihy zajímavý, provedení už horší.

03.07.2022 3 z 5

Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Po Petře Stehlíkové je tohle další česká autorka, která mě příjemně překvapila. S každou další stránkou knihy se zvyšovalo napětí a než jsem se nadála, byla jsem na konci. Vše tak realisticky vykreslené až mi z toho běhal mráz po zádech. Druhý díl si určitě přečtu.

19.02.2022 5 z 5

Malevil Malevil Robert Merle

(SPOILER) Ačkoliv mám velmi ráda post-apokalyptické žánry, tato kniha pro mě byla přece jen něco jiného a nového, než to co běžně čtu. Souhlasím s názory níže, že Malevil měl až příliš štěstí a když pominu posledních pár stran z knihy, kdy věci nabraly nečekaný zvrat (který by si podle mě zasloužil klidně více podrobněji rozepsat), tak jediné neštěstí které je v podstatě potkalo a nedalo se zvrátit, byla smrt Moma. Celou knihu jsem tak čekala jestli jim ještě něco nevyjde, ale ono nakonec vždycky všechno vyšlo.

Ocenila bych, kdyby se autor v knize věnoval také otázkám kolem bomby - kdo ji shodil a proč, jestli smetla jen Francii, celou Evropu nebo celý svět.

09.02.2021 4 z 5

Písek Písek Hugh Howey

Kniha začala zajímavě, čekala jsem ale že se autor bude více věnovat tomu, co je pod pískem, což mi přišlo jako velmi neokoukané téma. Většina knihy se ale věnuje hlavně vztahům v rodině a přežívání. Předpokládám že otevřený konec je náběh na další knihu, což mě trochu zklamalo, čekala jsem nějaké uzavření a vyjasnění.

13.10.2020 4 z 5

Pandemie Pandemie A.G. Riddle

Téma pandemie je pro mě velmi zajímavé, jelikož poslední dobou vyhledávám jen knihy se sci-fi tématikou. Ačkoliv se kniha docela táhne, protože se autor stále vrací do daleké minulosti a vše se snaží rozebírat dopodrobna, stejně jsem se k ní vracela každý den, abych zjistila co bude dál. Na jednu stranu bych tak uvítala více akce, některé pasáže mě celkem nudily, ale zároveň jsem se chvílemi cítila, jako bych tam byla s Peyton a Desmondem taky. Později jsem však už pochopila, proč nás autor zasypával tolika informacemi. Snad jen pasáže s Elliotem mi připadají nadbytečné. Suma sumárum hodnotím pozitivně a oceňuju autorovu píli kterou na napsání knihy musel vynaložit.

11.01.2019 4 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Kniha tak úplně nenaplnila mé očekávání, protože u prvního dílu jsem si udělala svou představu jak to všechno začalo a pak se mi těžko přijímal fakt, že vlastně všechno bylo úplně jinak. Myslela jsem, že vše bude mít nějaký hlubší důvod a v podstatě mi ani tak dostatečně nestačilo vysvětlení, kterého se mi v knize dostalo. Nicméně i přesto je kniha dobře napsaná, líbilo se mi, jak se jednotlivé kapitoly propojovaly a odkazovaly také na první díl. Chystám se přečíst i třetí díl a doufám že bude o něco lepší než druhý :-)

31.10.2018 3 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Knihu jsem po delší odmlce konečně dočetla a jsem nadšená! Hned dneska jsem zakoupila druhý díl a myslím že ten už rovnou zhltnu :) Stejně jako někteří, i já jsem byla trochu skeptická k české autorce, ale ukázalo se že to byla opravdu hloupost. Kniha je velmi barvitě popsaná, má zajímavý děj a rozhodně stojí za přečtení pro ty, kteří mají rádi fantasy žánry.

29.06.2018 5 z 5

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Knížku jsem doslova zhltala za den. Napínavá byla od samého začátku až do konce. Myslím si, že je právem označována jako bestseller.

10.02.2018 5 z 5

Přechod Přechod Justin Cronin

Kniha mě zpočátku velmi zaujala, když jsem však došla k části kdy přeskočila o několik let do budoucnosti, četla se mi stále hůř a hůř. V současné době jsem čtení vzdala, ale snad někdy budu mít náladu ji přelouskat až do konce, a to už jen pro to, že nerada odcházím od rozečtených knih.

21.06.2016

Žít ze dne na den Žít ze dne na den Danielle Steel

Z knihy jsem přečetla zhruba 1/3 a ačkoliv mě ze začátku zaujala, nakonec jsem ji musela odložit. Vadily mi neustále stejné rozhovory mezi Coco a Lesliem, pořád dokola mluvili o tom samém. Také styl psaní mi přišel poměrně jednoduchý, autorka si nedala moc práce s tím, aby popisovala prostředí, raději se pořád zaměřovala na opakování toho, co už bylo stokrát řečeno.

17.02.2016

Cestikon Cestikon Václav Papoušek

Báječná inspirativní kniha, která ve vás vyvolá touhu hned se sbalit a někam vyjet! :) Kniha je prokládána fotkami a historkami z cest autora, takže je o to zábavnější.

02.01.2016 5 z 5

Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Jako většina komentářů zde - prvních 100 stran nic moc, stále se dozvídáme nové věci, které však nejsou blíže vysvětleny, proto celkově působí trochu zmateně. Pak ale kniha nabírá jiný, zajímavější směr. Avšak i přes to bych si knihu již znovu nepřečetla. Navíc chyby v textu jsou místy opravdu nepřehlédnutelné.

24.07.2015 3 z 5

Dóóóst dobrej hepáč Dóóóst dobrej hepáč Karen McCombie

Edici "Dóóóst dobrý..." jsem měla v mých teenagerovských letech nejradši!:)

24.07.2015