AngeliS
![Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470237/hodna-holka-zla-krev-LwQ-470237.jpg?v=1617905433)
No hoši! Aby byl nějaký druhý díl takhle dobrý? Za mě asi lepší než 1! Po dlooouhe době jsem u knihy bulela jako želva! A jaká! To bylo tak napínavé až jsem myslela, že napětím snad prasknu! Strašně dobře napsané!
Mega spojler: asi je to blbost, ale strašně jsem se nasmála tomu, že mu chtěl škvírou narvat celou matraci. Tolik dobra v jedné větě? To je um! Jak popsat, jak vážně laskavý ten člověk byl. A stále ho s tou matrací vidím
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443128/navod-na-vrazdu-pro-hodne-holky-B6V-443128.jpg?v=1590561634)
Problém vlastně byl, že jsem měla pocit, že se konce snad nedočkám! Nešlo o to, že by se to špatně louskalo, ale už jsem fakt chtěla vědět pravdu! A najednou bum! A poslední stránka ani nevim jak. Napínavý neuvěřitelně, neměla jsem páru, kdo to mohl být. Skvěle zamotané, zajímavý nápad, napsat to jako školní práci.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Fáma Fáma](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426942/fama-8Av-426942.jpg?v=1578600170)
Třetí hvězdičku mému hodnocení zachránila vlastně jen poslední věta.. Protože ačkoli jsme se do toho strašlivě zažrala, nešla jsem spát, nedělal jsem už skoro nic jiného než Fámu... přeci jen mě ten konec nakonec trošku nudil. Protože! I když jsem to vážně hltala, tak celou dobu! Za každým tím momentem, kdy už je v hlavě naléhavější hudba i hlas, vždy to najednou prostě další věta/kapitola rozbila, uzemnila. Tu du dum dum... A zase nanovo... Proto už když se něco dělo, bylo mi pak jasné, že z toho nic nebude a nemá cenu to hrotit, protože se nic nestane. '
Spoiler: Každopádně mně se fakt líbilo, jak ji ta její stupidní paranoia dostihla! Fakt už mě pak štvala jak podle ní byly všechny McGowan!! Strašně škodolibě jsem jí tak v půlce začla přát, ať je to tak, jak to vlastně bylo...Drby jsou jedna věc, ale na ni se někdo neusmál a hned byl Mekgouvenová jak vyšitá! :D
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Houpačky Houpačky](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458792/houpacky-A17-458792.jpg?v=1605716005)
Zajímavý pohled na dvě doooost čiperné seniorky. Takové, milé čtení. V hlavě jsem si To ale vůbec nedovedla představit. Za mě teda nereálné, takové jako až moc přitažené za vlasy. Ale rychle se to četlo. Opravdu kniha na odpoledne. Ne, že bych se u toho třeba zasmála. Spíš naopak. No třeba jednou poznám…
Edit: vysvětlete mi prosím někdo tu dej. linku s Jitkou? Proč to tam vůbec je?
Ovšem půjčila jsem ji i babičce a taky z toho nebyla úplně odvařená.
No průměr. Oddechovka.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Majonéza k snídani Majonéza k snídani](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477043/majoneza-k-snidani-YVg-477043.jpg?v=1626520181)
(SPOILER) A tak joo. Lepší než Losos za mě. Ale opět mi byla hlavní postava taková... nesympatická. Několikrát jsem se ujišťovala, že je v maturitním ročníku. Přišla mi... na to jak byla vykreslená... jako taková pragmatická, chytrá a SVÁ... přiliš dětinská a naivní. Když do ní dával TO a oholila se TAM. :D Taková zvláštní divná, trapná místa mi na "velkou" slečnu neseděla- Nevím. Přesto to bylo pro mě velice čtivé a bavilo mě objevit ta rodinná tajemství. Jak se jedna křivda protivnýho chlapa podepíše na celé rodině! Přesně ten týpek, co je tak zapšklej, že vám musí zkazit den.
Za mě ještě škoda, že tam nebylo víc Mirečky. To musela být ... bože hrozná ženská! :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Losos v kaluži Losos v kaluži](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353794/losos-v-kaluzi-d6e-353794.jpg?v=1505732163)
(SPOILER) Doufám, že jsem začala od nejhorší knihy autorky. Mám ráda její humor a články, příspěvky. Ale tahle kniha. Taková zvláštní. Na jednu stranu se mi perfekntě četla, je to oddechovka a slupla jsem ji jako malinu. Na stranu druhou to pro mě byla divná fantasmagorie. Pojetí nebe bylo vlastně super, fakt dobrý nápad. Ale příběh mrtvé babičky s jejím o dost mladším mrtvým manželem mě vytáčel a přišlo mi to chvíli až odporné. Vím, že je to samozřejmě normální a přirozené... Bla bla. To je mi fuk. Nechci o tom číst. Nejvíc káča byla stejně hlavní postava. Cítila jsem k ní jen jakési až pohrdání. Mám z toho pocity tak 50/50. Na autorku ale zanevřít nehodlám. Rozhodně si přečtu i další knihy.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227338/denicek-moderniho-fotra-q5L-227338.jpg?v=1541428974)
Omlouvám se Fotrovi, ale kniha mě přiliš neoslovila. Z části je to ale má chyba, protože jsem se na ni až moc těšila. Miluju totiž autorovy příspěvky. Ať je to krátký popisek fotky nebo vyjádření se k aktuálnímu dění... miluju to. Vždy je to vtipné, až mi kolikrát tečou slzy. Proto jsem si chtěla nadělit jeho knihy až za odměnu za státnice. ovšem osud mi nepřál a v knihu zrovna neměli. Tím se mé očekávání ještě zvětšilo a když jsem ji konečně ukořistila u nás v knihovně... tak mě prostě a jednoduše fakt nenadchla. Takže nechám nadšení opadnout. A nenadšená, možná až s odporem, půjdu do další knihy a věřím, že to tak špatné nebude.
EDIT: Jo, možná je to tím, že dítě nemám, a tak mi to připadá až neuvěřitelně nereálné.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Denik Ostravaka 3 ...farame dal, no ni? Denik Ostravaka 3 ...farame dal, no ni?](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23300/denik-ostravaka-denik-ostravaka-3-farame-dal-no-ni.jpg?v=1732120941)
Moje nejvíc guilty pleasure. Já miluju to nářečí a jak je to napsaný. Nemůžu si pomoct. Je to strašná chujovina... o ničem, ale fakt jsem se u toho aj nasmála.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Přiznání taxikářů Přiznání taxikářů](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433558/priznani-taxikaru-1Wo-433558.jpg?v=1581523523)
Když už jsem s tím večer začala, tak už jsem nepřestala. Je to taková oddechovka. Možná doporučuji nečíst najednou jako já. Pak už se mi trošku zdálo, že se to opakuje. Největší dojem ve mně tady zanechali klienti z Žižkova samozřejmě. :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bábovky na konci světa Bábovky na konci světa](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549158/babovky-na-konci-sveta.jpg?v=1730995858)
Ja nevím. Mam pocit ze mi kniha mela hodně předat a zároveň mam pocit, že si to jen namlouvám a byla o ničem.
Líbí se mi, jak se vše postupně vykresluje, ale že by v příběhu nebyl jediný pozitivní člověk? Fakt příšerní lidi. Mně asi tady ten konec vadí… to je celý.
No a navíc Bábovky jsem četla tak dávno, že už jsem nevěděla kdo, co… ale po přečtení je to stejně fuk…
PS: já všechny její předchozí knihy fakt žeru, ale tahle mě prostě neoslnila. Myslim, že někomu jinému bych možná dala i horší hodnocení. Sorry jako.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Jedeme na dovolenou Jedeme na dovolenou](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496815/jedeme-na-dovolenou-6e5-496815.jpg?v=1654923738)
Na dovolenou jako prdel na hrnec! Super i na dlouhý let. :) Jsou to takové příběhy, které by klidně vydaly na knihu, ale přesto super. Paní s dětmi v autě, to jsem soucítila jako blázen a to děti nemám. Jenže takhle to prostě je. V jednu vteřinu vás dítě štve do nepříčetnosti a v druhou byste ho upusinkovali. To byl příběh jak o ničem a přitom o VŠEM. Ten se mi fakt líbil.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Třešně v rumu Třešně v rumu](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490802/tresne-v-rumu-qt4-490802.png?v=1651698617)
tak tohle byla jízda panečku! Fakticky jsem se nasmála. Skvělý, skvělý, skvělý! Tím víc, že mám babičku, která by rozhodně chtěla na Kubu a s dědou by si rozuměly strašně! Což je sice děsivé, ale zároveň by možná byla sranda. Další věc, takového Svaťu máme taky! A pasáže jsem příteli předložila a viděl ho tam! :D Dokonalý! Míšo Janečková, prosím jeďte ještě někam a pište! Miluju vás. Možná mě i vemte s sebou. :D
Přišlo mi, jak kdyby tam byly 2 vykradené scény z přátel. Ale takovou srandu vždycky život napíše, to prostě nevymyslíte. :D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Za pět let Za pět let](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439789/za-pet-let-tEz-439789.jpg?v=1612997416)
Ano, fajn. Ale já plačka jsem neuronil ani slzu. A pak, přišly mi tam určité nudné pasáže. Ale dobře se to četlo. :) Oddechovka. I když to má být silné téma, mě to vůbec nezasáhlo.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Má mě ráda, nemá mě ráda Má mě ráda, nemá mě ráda](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474874/ma-me-rada-nema-me-rada-Pp5-474874.jpg?v=1624218331)
Hodnocení no... Přišla mi taková... meh. Po každé povídce už se mi hrozně nechtělo do další. Ale ta další zase tak rychle uplynula... Takže, kdybych si ji mohla vzít do kabelky a vytáhnout vždy, jen tak na krátké čekání, jako cigaretu - tak úplně ideální. Nic vyloženě špatného tam právě že není. Ale na jeden nášup mě to tak nevzalo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![100 přešlapů pro (ne)milovníky češtiny 100 přešlapů pro (ne)milovníky češtiny](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476390/100-preslapu-pro-ne-milovniky-cesti-0kv-476390.jpeg?v=1625570170)
Povinně už do školních lavic místo nudných učebnic!!! ;)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Co nám říká kočka? - Kočičí řeč pro dvounožce Co nám říká kočka? - Kočičí řeč pro dvounožce](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284350/co-nam-rika-kocka-kocici-rec-pro-dv-PA1-284350.jpg?v=1458336699)
Nemyslím, že je to knížka pjen pro začátečníky. Spíše je to pro zamyšlení, jak se máme chovat ke kočkám my a co znamená chování kočičáků. Mně se líbí celé zpracování, krásné fotky. Velmi milý popis. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malí fotografové Malí fotografové](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488766/mali-fotografove-MlI-488766.jpg?v=1642796730)
Miloučké... za mě to toto slovo vystihuje. Úplně nenásilnou a milou formou jsou vysvětleny všechny zajímavosti a informace o fotografování. Pro děti, které se o focení zajímají - fantastická věc. Pro ty, které ne také, jelikož se dnes opravdu nafláká 1000 fotek do teleofnu a nic z toho. Takže je tu krásně vysvětleno focení jako umění a jeho důležitost. Navíc k tomu jsou vždy vloženy krásné snímky i rady jak si podobnou věc udlěat doma, vyzkoušet , atp.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Delegátka cestovní kanceláře Delegátka cestovní kanceláře](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471487/delegatka-cestovni-kancelare-wCO-471487.png?v=1619520771)
Nooo jako, ne! Nelíbilo se mně to. Táhlo se to jako sopel. Strašně mě to nudilo. Pak vždy náznak kapitoly, že by to mohlo být fajn a zase ne. Fakt jsem to přelouskala jen proto, že když už jsem si to objednala z daleké knihovny, že musím.
Vše to bylo jakoby nakousnuto, ale nic z toho. Chápu, že asi nemůže nic říct, ale proč celá ta kniha? Nedovedu si představit, že by se hodila i kdybych tu práci chtěla dělat.
Jediné, co se mi opět potvrdilo je, že jsme zlatí, miláčci zákazníci. Nic po nich nechci, vše si zařídím. Zažila jsem i dovolenou s německou CK a opravdu jsem zjistila, že bez delegáta přežijem... A to jsem řešili ztrátu peneženky a návštěvu ambasády, atp. Takže opravdu, jestli jsou zákazníci takoví, tak ať se zamyslí nebo to chce je tolik nerozmazlovat.
To co psala, že vosí malé dárečky a je milá, to přece můžeme dělat každý z nás. Vždy takové věci v kufru vezeme.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se!](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464127/hezky-ale-narovnej-se-twN-464127.jpg?v=1614628568)
(SPOILER) Budu se tu asi po všech opakovat, takže se opravdu shodneme, že začátek je boží a konec naopak fakt průšvih.
To retro je tak krásně napsané, úplněj sem se taky viděla jako malá v paté třídě, jak mi odešla kamarádka na gympl. Veškeré ty emoce. Co když budu sedět sama?? To asi umřu, Nejdu za ní, to bych dolejzala. Doopravdy mě to hodilo do dětství se vším všudy. Akorát jsem víc dítě z maloměsta, řešili jsme trošku jiný věci, ale přitom tak stejný.
Každopádně po letech... opravdu, kdyby to nějak dopadlo. Dám těch hvězd i pět, protože by mi to pak nepřipadalo tak zbytečný.
V tomto případě ale mohla být knížky klidně půlka a takovou blbost bych snad domyslela sama. Dopadli deost učebnicově. Ten dělá to, co mu celý život vadí. Ta nedělá co chce, protože rodiče. Třetí dělá co chce, ale stejěn je to blbý, ale čeká až to bude dobrý.
Velká výhoda je, že to utrpení není velké, protože se to opravdu rychle čte.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359053/jak-to-bylo-dal-knizka-o-muminkovi--xA9-359053.jpg?v=1517087393)
Já jsem z knížky nadšená. Mladý pán tolik nebyl nebo to alesoň tvrdil. Vydržel u ní ale až do konce. Akorát mu to hádání, co asi bude dál vůbec nešlo. Spíš mi snad přišlo, že se bojí. A pletl si Miu s mimlou.