Anie94 komentáře u knih
Okolo knížky jsem chodila hodně dlouho, protože jsem si tím prošla, a věděla jsem, že to nebude hezké čtení. Věděla jsem také, jak to skončí, a to mě od čtení odrazovalo ještě víc. Ale pak jsem se v rámci projektu #ctemesyoli odhodlala po knížce sáhnout. A myslím, že jsem udělala dobře.
Knížka je bezesporu velmi silná. Rakovina je celou knížkou úplně nasátá, ale i přesto je v ní tak citlivě schovaná, že vy se spíš soustředíte na děj, postavy a smysl celého příběhu, že vám ani nedojde jak tragická nemoc se za celým tímto příběhem skrývá. Knížka je napsaná dost humorně, což vzhledem k hlavnímu tématu knížky je opravdu úctyhodný výkon.
Tento titul vás donutí prožívat všechno s hlavními hrdiny, budete se usmívat s nimi a brečet s nimi nebo možná kvůli nim. Dá vám jasně najevo, že život dokáže být krutý a je mu s prominutím u zadku, kolik je vám let. Za mě určitě brilantní knížka, která bude mít čestné místo u mě v poličce.
Naprosto parádní young adult kniha. Autor si dal skutečně neskutečnou práci s propracováním postav a tohoto světa. Také rozhodně oceňuji originalitu a neotřelost celého námětu. Kniha je rozdělena do dvou dějových linek z pohledu obou hlavních hrdinů, ale přesto se děje nepřekrývají, spíš tak nějak plynou vedle sebe dál. Hrozně se mi líbili deníkové zápisky smrtek, které celý děj výborně dokreslovali. Bylo úplně super, že hlavní hrdinové si nebyli v ničem podobní. Citra je tvrdohlavá a cílevědomá, s chutí a odhodláním dokázat všechno na světě. Rowan je silný, odvážný a ochotný se bez váhání obětovat pro druhé. Což vytváří úplně super prostředí a výborné zápletky, které vás prostě nutí číst dál. I když některé pasáže byli nudnější, zdlouhavější, tak to rozhodně na kouzle knížce neubralo.
Knížka je to hrozně milá a vtipná. Některé věty, fráze a situace mi připomněli mojí současnou práci v hotelnictví a tak nějak mě utvrdilo v tom, že každá práce s lidma je ve svý podstatě strašná. Líbil se mi trošku netradiční pohled na věc, i netradiční způsob vyjadřování, který je pro autorku typický (v současné době jsme kolegyně).
Moc krasna kniha zahalena rouskou tajemstvi. Co na tom ze nic z toho neni pravda. Moc hezky se cetla a dej prijemne ubihal.. I kdyz znam film skoro zpameti, tak jsem si v knize nasla mnoho zajimavyho. Samozrejme ze knizka je daleko lepsi.
Kniha mě rozhodně nenadchla. Do čtení jsem se musela nutit a bylo to politické a nezáživné. Pořád to samé dokola, žádná zápletka, děj o ničem, ani nějaký hlubší smysl..
Kdyz jsem knihu rozecetla, mela jsem pocit, jako bych cetla neco jako zoufale manzelky. Ale kniha me nakonec mile prekvapila a rozuzleni bylo velkolepe. Rozhodne doporucuji.
Nechápu, co na tý knize všichni vidí. Kdyby byla o 200 stran kratší, bylo by to lepší. Děj nijaký, prolínání dějových linií matoucí, příběh o ničem. Pulitzerova cena? To jako fakt?
Nedočetla jsem. Vůbec mě knížka nezaujala a vůbec nechápu proč někdo tak zbytečně plýtval papírem.
Musím říct, že příběh mě velmi chytnul za srdce a už nepustil. Autorka citlivě píše o tématu lásky mezi "bílou" holkou z Londýna, a "černým" chlapcem z ostrova Svatá Lucie, které v době kdy se příběh odehrává nebylo přáno. Je to hlavně příběh o ztrátách a bolesti, které tyto ztráty přinášejí, a takové ztráty se v životě dotýkají každého z nás. Je to o tom, že ne vždycky je život prostě takový jaký si ho naplánujeme, že bývá i hořký a plný zklamání, ale vždy je tu naděje na to, že jednoho dne prostě bude líp. Jediné, co bych měla této knize za zlé je korektura, ale to je spíš vina nakladatelství, než knihy samotné. Můžu vám všem slíbit, že tuto knihu budete jen těžko odkládat, že touha dozvědět se jak to vlastně bude dál bude silnějš než cokoliv. Já byla z této knihy naprosto unešená.....
Byl to hezký příběh. Zpočátku mi vadil styl psaní a krátké kapitoly a množství postav, ale když jsem se zorientovala byl to moc hezký příběh. Možná, že kdyby to bylo podle skutečnosti, bylo by to lepší, takto to na mě působilo jako slátanina okopírovaná z Titaniku. Ale jako oddechovka dobrý.
Byla to moc zajímavá kniha. Některé pasáže teda byli dost nudné a některé bych uplně vynechala, ale i tak to bylo moc pěkné.
Naprosto úžasná a famózní kniha. Z prvu jsem měla problém sledovat tři dějové linie, ale jakmile mě příběh vtáhl už mě nepustil. I když jsem si byla téměř jistá jak zápletka dopadne, i přes to jsem občas překvapením zalapala po dechu. Kate Mortonová je prostě báječná spisovatelka.
Naprosto úžasný a neobyčejný příběh plný tajemna, odvahy, přátelství a soudržnosti. Už se moc moc noc těším na pokračování. Samozřejmě moc krásná filmová obálka. Můžu jedině doporučit. :)
Moc krásná kniha a zajímavý námět. Víc jsem teda byla zvědavá jak dopadne příběh s nehodou, protože příběh s Ethanem byl až moc nepravděpodobný, jako z telenovely, ale i tak to vyla moc hezká kniha. :-)
Knihu jsem měla půjčenou z knihovny, velmi mě zaujala její obálka i hodnocení na zadní straně, tak jsem si řekla, proč ne? Ale je fakt, že příběh byl hrozne fádní, málo propracovaný. A taky by mě zajímalo kde je to tajemstvi a tajemno, které slibovali? Nebylo to úplně špatné, ale už jsem četla i lepší knížky.
Naprosto kouzelný romantický příběh. Možná trošku jednodušší, ale i tak jsem si ho báječně užila a nezabránilo mi to v tom se na konci usmát....
Za mě absolutní jednička. Alexandra Potter zase nezklamala. Četla jsem od ní hodně knih a tahle se určizltě zařadí k mým oblíbeným. Při čtení jsem tak nějak zatoutoužila vypravit se do Indie. Čekala jsem happy-end ale ne takovyto. S malým tajemstvím až do konce....
Četla jsem už předchozí knížku a bála jsem se, že mě tato bude nudit. Ale bylo velmi zajímavé podívat se na děj očima jiného člověka. A i když jsem věděla jak to dopadne, nemohla jsem se od knížky odtrhnout.
Příběh sledujeme v mých oblíbených dvou časových rovinách - v minulosti a současnosti, a tak pomalu přicházíme na kloub tomu, co se vlastně stalo. Knížka se dobře četla, stránky ubývali pod rukama. Hodně oceňuji to, že byl do příběhu zasazen problém - duševní zdraví dospívajících a to se mi moc líbilo. Také oceňuji to, že tento "problém" byl v popředí celého příběhu a nebyl rušen romantickou linkou, která nám krásně zůstala v pozadí a jen celý příběh vhodně doplnila. Knížka to je krásná, citlivá a najdete tam spoustu krásných myšlenek. Takže určitě doporučuji všem k přečtení.