Anitram22 | Komentáře u knih | Databáze knih

Anitram22 Anitram22 komentáře u knih

Jackie a Maria Jackie a Maria Gill Paul

Krásně a opravdu poutavě napsaný příběh. Ke knize jsem se dostala náhodou a opravdu nelituji. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Příběh je psán velmi poutavě. Kdyby člověk nevěděl, jak vše skončí už dopředu, tak by snad věřil i na dobré konce. Knihu vřele doporučuji.

07.05.2024 4 z 5

Zvířátka Zvířátka neznámý - neuveden

Super knížka pro úplně nejmenší čtenáře. U nás měla úspech.

15.01.2023 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Knihu jsem četla dvakrát. Poprvé v 15 letech a později jsem se k ní vrátila v dospělosti. Je to kniha, kterou by si měl přečíst každý v období puberty a to společně s Mementem od Radka Johna. Určitě ji dám "povinně" přečíst synovi, až doroste do věku, kdy obsahu knihy pochopí.

01.04.2020 5 z 5

Zimní muži Zimní muži Jesper Bugge Kold

Osudy dvou bratrů za dob 2. sv. války, tentokrát z pohledu "druhé strany" a to Němců. Je zde spousta míst, která člověka donutí se zamyslet otázkami typu, jak by jsem se zachoval já sám v dané situaci. I když byli oba hrdinové proti stoupající idee Hitlera, stejně je nakonec systém a okolnosti semlely a donutily dělat věci, které pro ně dříve byly nemyslitelné a hnusily se jim.
Tuto knihu určitě doporučuji k přečtení. Jediné co mi krapet vadilo, bylo, že příběh nebyl až moc propracovaný do hloubky a děj občas poskočil o několik měsíců. Často jsem se vracela k datumu a místu, kterými vždy kapitola začínala. Ale to nemění nic na tom, že je to opravdu silný příběh, který si zaslouží přečíst.

17.01.2022 4 z 5

Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Další z knížek, na kterou jsem narazila tady na databázi. Děj je zasazen do krásné a divoké přírody Aljašky. Musím se přiznat, že jsem se do knihy ze začátku nemohla vůbec začíst, neustále jsem ji odkládala, ale po překonání cca prvních 150 stránek, se příběh rozjel a čtení šlo samo. Knihu jsem odložila teprve až jsem ji dočetla do konce, někdy v 1 hod ráno. Pak jsem, ale nemohla usnout, jelikož jsem neustále přemýšlela nad osudem jednotlivých postav. Na jednu stranu člověk kroutí hlavou, co vedlo absolutně nezkušené a dle mého názoru i dosti nepoužitelné rodiče Leni do tak divoké krajiny. Na druhou stranu vidina lepšího a nového života je celkem u rodiny s danými problémy k pochopení.
Příběh je napsán velmi pěkně a příroda Aljašky je zde popsána do posledního detailu. Co se týče jednotlivých postav mě asi nejvíce vytáčela Cora, která vystavila svoje dítě přihlížet tomu všemu, čeho byl otec Leni schopen. Neustálé výmluvy a omluvy, byly někdy až k naštvání. Bohužel péče o válečné veterány v 70. letech byla nulová, kdyby se otec Leni léčil mohlo být vše jinak. A možná nejspíš ne, jelikož jeho arogance a paranoia byly chvílemi až neúnosné. Samotný příběh Leni byl napsán velmi hezky a daný konec příběhu byl celkem předvídatelný.
Knihu určitě doporučuji přečíst.

26.10.2020 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Kniha se četla velmi dobře. Její obsah je dost k zamyšlení. Určitě doporučuji přečíst.

21.06.2020 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Knihu jsem přečetla za jedno dopoledne. Četla se velmi dobře a nutí čtenáře číst další a další stránku, jen aby se dozvěděl, jak to vše dopadne. Pro mne je nepochopitelné, jak se mohou vlastní rodiče (popř. rodina) chovat ke svému dítěti. Knihu určitě doporučuji přečíst.

02.04.2020 5 z 5

Příběh mateřídoušky Příběh mateřídoušky Miriam Blahová

Velmi milé překvapení od naší mladé paní autorky. Příběh byl zajímavý, místy sice lehce naivní, ale to nevadilo. Příjemné oddechové čtení. Určitě doporučuji.

07.05.2024 4 z 5

Dobrodružství v době ledové Dobrodružství v době ledové Mary Pope Osborne

Pekne dobrodruzne cteni.

11.01.2023 3 z 5

Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

Přečteno během jednoho odpoledne. Příběh měl spád a nikde nic nedrhlo, bez prázdných míst v ději. Autorka celou dobud drží čtenáře v napětí, jak k tomu všemu vůbec došlo a proč. Pěkné počtení.

02.05.2022 4 z 5

Včelí medvídci od jara do zimy Včelí medvídci od jara do zimy Jiří Kahoun

Moc pěkné příběhy včelích medvídků. Jednotlivé příběhy jsou max na dvě stránky a vždy doplněné o krásnou ilustraci. Pro čtení před spaním, nebo děti, které se učí číst ideální.

16.04.2021 5 z 5

Jakub a Jáchym Jakub a Jáchym Jørgen Clevin

Knížka mého dětství. Měla jsem ji strašně ráda, hlavně zazvonit na dveře a otočit list :-)

02.02.2022 5 z 5

Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Příběh knihy nebyl nijak špatný, ba naopak, nápad příběhu dvou naprosto stejných jednovaječných dvojčat, kdy jedno zemře, nebyl vůbec špatný. I postupné odhalování tajemství a zamlčených skutečností mezi rodiči. Na začátku knihy to pěkně odsýpalo a mělo silný ráz, ale v polovině knihy, jakoby autorce došel dech a místy se to až nesmyslně vleklo, dynamický konec nebyl úplně nejhorší, ale můj dojem na knihu už nezachránil. Knihu bych zhodnotila spíše, jak oddechové čtení s chvilkami mrazivého napětí.

16.12.2021 3 z 5

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Krásné čtení. Vůbec jsem nečekala, tak krásný příběh. Opravdu doporučuji přečíst. Chvílemi i slzička ukápla.

28.06.2021 5 z 5

Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Po přečtení prvního dílu o osudu sestřičky Silvie jsem se pustila hned do druhého, ten jsem měla přečtený za víkend a nezklamal mě. Musím se přiznat, že tento díl mě místy dojmul až k slzám, což se mi u prvního nestalo. Takže za mne jednoznačně knihu doporučuji k přečtení.

07.03.2021 5 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Opět od autorky krásně napsaná kniha popisující osud mladě sestřičky Silvie. Kniha se mi četla velmi dobře. Děj se po celou dobu nikde nezadrhával a netáhnul. Hned po jejím přečtení jsem musela začít číst druhý díl.

07.03.2021 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Na knihu jsem se neskutečně těšila. Hlavně jsem se nechala unést hodnocením knihy zde na databázi. Ale asi jsem od knihy očekávala, až příliš. Kniha je psaná hezky, čtivě. Ale nějak mě nezasáhla a nevtáhla do jejího děje. Jednotlivé části mi přišly občas velmi si podobné. Knihu jsem bohužel ani nedočetla. Mrzí mě to, ale chvílemi jsem se do čtení musela nutit, abych danou pasáž dočetla.

05.08.2020 3 z 5

Švestka a zloděj klobásek Švestka a zloděj klobásek Gill Lewis

Lehké čtení pro děti na prvním stupni. Příběh je pěkný, jednoduchý na konci s rozuzlením zápletky. Ilustrace jsou docela hezké. Do čtenářského deníku ideální.

14.05.2023 5 z 5

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

pěkné vyprávění pro děti o kocourkovi Modoočkovi.

08.11.2020 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Oddechové čtení, u kterého se i dost nasmějete. Za mne určitě doporučuji.

19.04.2020 5 z 5