annacte annacte komentáře u knih

Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Nejsilnější kniha kterou jsem letos přečetla. Týká se těžkého tématu, ale je psána čtivě a není příliš dlouhá. Doporučuji každému, i když se o popisovaném násilí nečte úplně snadno. V některých pasážích se mi z utrpení, které musel hlavní hrdina prožít, dělalo špatně a překvapilo mě, že se "osvětimské" praktiky odehrávaly na našem území ještě pár desítek let zpátky.

10.09.2020 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

čtivé, krásně napsané, smutné. Doporučuji!

09.06.2020 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Houbarku jsem precetla jednim dechem, libilo se mi postupne odhalovani zivota hlavni hrdinky a styl vypraveni

16.09.2020 5 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Je to genialni a nic jinyho o tom napsat nejde.

01.02.2023

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

Naprosto genialni, nechapu, jak muze nekdo tak skvele formulovat vety a popsat vsechny lidske nejistoty a obavy. I kdyz jsou postavy casto nesympaticke, tak jim drzite palce. Uz se tesim na dalsi dil

31.12.2020 5 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

některé praktické tipy mi připadaly přínosné, obsah knihy by se však dal zkrátit na nějakých 20 stran, zbytek bylo zbytečné tlachání o tom, jak autorka ráda uklízí a jak ráda uklízela již v dětství

10.09.2020 2 z 5

Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Příběh o Martinovi a Veronice, online seznamování, o tom, co si neseme z dětství a o naději. Krásné čtení, hlavně pro devadesátkové děti, moc se mi to líbilo.

14.08.2022 5 z 5

Dobývání nebe Dobývání nebe Paolo Giordano

Skvělé, krásně napsané, i když má kniha asi 450 stran, měla jsem ji přečtenou za dva dny. Komu se líbí např. Murakamiho Norské dřevo nebo podobně melancholicky laděné knihy, tomu se bude líbit i tohle, vřele doporučuji:)

26.02.2021 5 z 5

Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Kniha se četla dobře, bohužel však na mě působila málo uceleným dojmem, klidně je možné několik kapitol přeskočit a čtenář se v textu neztratí (proto se mi více líbila Ziburova první kniha, kterou jsem četla také)

10.09.2020 4 z 5

Karanténa Karanténa Peter May

Nedá se říct, že by to byla nejlepší detektivka, kterou jsem četla, děj je celkem předvídatelný a text nepropracovaný, nepřekvapuje mě, že hned po napsání se jej autorovi nepodařilo vydat. Ale bavilo mě to, bylo to čtivé a přečetla jsem to rychle.

11.01.2021 3 z 5

Bude to bolet, doktore? Bude to bolet, doktore? Adam Kay

Velice vtipná i dojemná kniha, doporučuji jako malý náhled do života lékaře.

23.12.2020 4 z 5

Digitální minimalismus Digitální minimalismus Cal Newport

zajímavá kniha plná praktických tipů, o něco více se mi ale od stejného autora líbila Hluboká práce - obsahovala méně tipů do praxe, byla však pro mě více motivační

10.09.2020 4 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

napínavé od začátku až do konce, supr

20.05.2020 4 z 5

Nákaza Nákaza Robin Cook

velice čtivé, přečetla jsem za jedno odpoledne:)

05.05.2020 4 z 5

V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Kniha mi připadala sadistická a kontroverzní, znovu bych si od stejného autora nic nepořizovala... Nicméně je psaná kvalitním jazykem a poměrně čtivá

10.09.2020 3 z 5

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Krasna kniha, psana krasnym jazykem. Obcas trochu moc sebelitostna, ale prectena jednim dechem.

06.08.2020 5 z 5

Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Bylo to zajímavá kniha, dává do souvislosti různé Zemanovy kroky a kauzy. Občas mi vadilo, že psal autor spíš o Nejedlém a lidech z okolí Zemana, než o něm samotném. A taky jsem se občas ztrácela ve změti jmen.
V textu jde taky vidět, že Kmenta nemá Zemana rád (po tom, co se o něm ale dozvíme v knize, se vůbec nedivím). Nicméně knihu doporučuji každému, kdo se zajímá o současnou politiku.

04.10.2020 4 z 5

Muž, který si hrál na Boha Muž, který si hrál na Boha Robin Cook