annes komentáře u knih
No s příběhem to jde z kopce..Maddie mi přišla chvílemi fakt natvrdlá:-D a hlavní zápletka je jaksi nuzná:-D nemůžu si pomoct ale teda rozhodně to není na dva díly, tak doufám že se v tom dalším semele fakt něco bomba jinak u toho boje ať to stoji za to..naštěstí byl tenhle díl celkem krátký..
Holky hraničářky? No proč ne! Ale zrovna tahle? Náhodička..kdyby to byla nějaká chudá šikovná holka ani si jí nikdo nevšimne a mohla by být sebelepší - to mi na příběhu asi vadilo nejvíc..Ale zase je to hraničářka, tak doufám, že její další dobrodružství budou lepší :-)
Čekala jsem asi trochu něco jiného, nicméně seveřany mám ráda, takže jsem zvědavá jak to s Volavkami dopadne ;-)
Děj celkem splnil má očekávání. Kouzla, knihy, statečná hlavní hrdina, trocha romantiky, zajímavé zvraty a rozuzlení. Dala bych i pět hvězd, ale po přečtení mi tam chybělo nějaké ách, cože nebo páni..
Četla jsem i lepší převyprávění Krásky a zvíře, nicméně se to četlo tak nějak hezky rychle samo..sice jsem moc nečekala tak moc otevřený konec, takže s dalším dílem budu asi trochu váhat, ale uvidíme :-D
Chyběly trochu verše a zaklínání, ale dějově šel díl rozhodně nahoru (a teda jako barda mi bylo trochu líto, ale chápu, že takhle dostal svůj srdceryvný příběh), hlavně poslední část Princ z proroctví! A teda taky super, že přibyla mapa. A taky to vypadá, že bude aspoň ještě jeden díl a doufám, že brzy, protože mě vážně zajímá, co se bude dít dál
Špicberky. Zima. Samota. Všechno to tenhle příběh splňuje, Já osobně bych to tedy asi nezvládla absolvovat, protože jak píše autorka na Špicberkách, jste s tím co si sami přinesete a můlj balíček hlavový je celkem velký..A teda aspoň jednu knihu bych si přibalila, i když ten malinký prostor v obydlí vyžadoval spíše praktické věci :-D
Christiane má můj obdiv, že se vůbec na tuto cestu vydala a zvládla žít na takovémto místě. Já jsem radši pro nějaký hluboký hvozd než tuhlůe siberii :-)
Tož Hildy by to chtělo zase trochu více :-) takže snad brzy budou nějaké další příběhy s touhle modrovláskou.
Třetí díl jsem četla s odstupem, nicméně i tak mě zajímalo jak to bude s Raven a to jsem se také dozvěděla a Williamem. Za mě celkem zajímavý konec :-)
Na mě trochu tužší čtení. Kniha je rozdělna do několika obodobí života Destinnové (jak osobní tak profesní). Na můj vkus by se mi líbil asi spíš nějaký více příběhový děj, protože údajů o vystoupeních a rolích bylo na mě asi přespříliš. Nicméně úryvky z dopisů, doplnění poznámkami a obrázky Emy či plakátů o vystoupení byly super.
Jak napsal Čapek o její smrti - opravdu jsme jí měli věnovat více pozornosti (nejen tak že se koukneme na dvoutisícovku).
Na nějaké příští zastávce na třeboňsku se ráda vrátím k jejímu památníku mezi duby.
A teda taky (její oblíbené) rybaření už mi nepřipadá tak moc chlapské :-)
Jako jednohubka, když za okny padal déšť. Opět ty ilustrace jsou por mě top :-) a Pupík stále boduje ;-)
Míša opět nezklamala, jak svou šikovností, různorodostí tak krásnými ilustracemi. Je obětavá a laskavá a na to, že je jí sedm i celkem nápaditá a soběstačná (v dnešní době až neuvěřitelné)..
Zavzpomínala jseme na dětská léta a oblíbené příběhy s mumínky. Tyto byly trochu jiné - pro mě i nový typ ilustrace, ale vůbec mi to nevadilo. Asi i pořídím do domácí knihovny :-)
Ani v třetím díle mě rozhodně ty čarodějné holky neomerzely :-)) Kde jsou, mordydy, další příběhy?
Čekala bych trochu pestřejší závěr celého dílu. Dle mě nepřinesl nic moc extra nového - Horác opět bojuje, Will je Will, Halt je přicmrdávač a Elis s Evanlyn jsou vyjednavačky. Každý má svou typickou roli a děj se věnuje převážně sestavování armády a válčení, takže za mě teda nic moc.
Celkem se těším na následující povídky, doufám totiž že se objeví nějaké příběhy z Haltova mládí či Gilanova učňovství, tak uvídme :-)
Mordydy, to bylo ale příjemné čtení:-) Rozhodně, když v knihovně tyhle čarodějky budou k mání, nenechám je ležet je tak na polici.
Po shlédnutí seriálu mi bylo jasné, že když je do ČV kniha z lékařského prostředí, chci poznat Mel i knižně...opět jsem nestíhala koukat co všechno si do seriálu přimysleli :-D
Za mě rozhodně kniha poskytuje oddech a romantiku (za mě) s až moc ideálním mužem :-D. Jako asi bych se po přečtení klidně přestěhovala do nějakého malého městečka uprostřed lesů s příjemnými sousedy. Třeba jednou takový "Melin domeček" taky zabydlím ;-)
Dlouho jsem s knihou otálela kvůli strachu z prvních kapitol, že na mě budou moc drsné...Mám velmi ráda miniserii i některá filmová zpracování. Kniha však dosahuje samozřejmě větších kvalit, zvláště když si uvědomíme, kdy a v jakém prostředí ji autorka psala. Za mě rozhodně opět lepší kniha než film.
Nějak sem si to pamatovala z filmu trochu jinak :-D takže jsem byla trochu překvapená z toho konce. Četlo se to rychle a pěkně. Silná pouta se jen tak neypřetrhají.