Annkag

Nebolo to desivé takým tým spôsobom,ktorý čakáme.Bolo to desivé rozhodnutiami,ktoré jednoznačne nemohli dopadnúť dobre.

Je pravda že som najprv párkrát viděla film(a páčil sa mi,hlavne i vďaka hercom,ktorý věděli postavy krásné oživiť svojským spôsobom)....ale kniha?Páni to ti bolo pošušňáničko.Začítala som sa a nepustila má.Áno,je to zvláštně čítať knihu ktorej dej poznáme dopředu ale malo to zvláštně čaro v tých vtipných hláškach,ktoré film nepobral(ani by nemohl).
A rozpoložení postáv som taky mala možnost poznat lepšie.

Krásný a strašně silný příběh.Páčil sa mi pohlad na danú situáciu v jednej rodině z pohledu všetkých zúčastněných postáv.
A koniec?Ten má dostal a plakala som si.

Já osobně dá musím přiznat že začiatok sa mi páčil viac.Teda tá prvá časť kde sme sa zoznámili s domom Arcadia a jeho obyvatelmi.Kde nás sprevádzala Celia a Lotie.Kde sme zjistili že láska si nevybírá.
Ale chápem tú druhú časť kde sme pochopili že minulost nás doběhne a mi pochopíme že všetko sa dalo vyriešiť inak len v danej chvíli sme tie ďalšie dveře neviděli.

Tak toto sa mi čítalo skvěle i keď táto kniha už nepatří mezi knihy pre mohu vekovú kategorii.
Příběh dvoch chlapcov,kterých přátelství spojí Jezerná kotlina a kniha ktorú jeden z nich píše.Nádherné,nostalgicky nenásilné a tak neviné.
Som ráda že som si od Foglera niečo prečítala.

Trocha má táto kniha sklamala...miestami som to hltala ale viac momentové Bolo nudných a fádnych.Chýbal tomu šmrnc a tá správná šťáva.
Ale nelutujem čas strávený při této knize.Beriem to tak že po prečítaní špatnej knihy si viac vážíme tie dobré.

Thórovo kladivo nestratilo na lesku,vtipné momenty v ňom nechýbali i keď to už nebolo v takej miere ako Prastarý meč.
A posledná veta nám jasne ukázala čo autor zamýšla v pokračovaní...,,Je na čase poznať môjho kamaráda Percyho Jacksna.,,
Nuž Magnusi asi nie je všetko len o tebe.

Kniha,ktorá má u mňa jednoznačne plný počet.
Vtipné hlášky,typu...,,Letel na nás dvanásťtonový balvan s nápisom:S LÁSKOU VAŠE PATRO 63.
Skvele zakompovaná severská mytológia do 21.storočia.Postavy,ktoré vám nedajú spať a bohovia,kzorý sú tak bohovský prevíti.Nenudila som sa ani na jednej stránke.
Ja len doporučujem a teším sa na ďalší diel.

Dej sa posúva a pribúda spiklencov,ktorý plánujú únik zo sirotčinca.Ako to však urobiť aby to zvládli všetky deti?Ako prísť na to ako to vypadá tam vonku?
Zistenie,že je medzi nimu špeh bolo perfektné,ešte lepšie bolo kto zistenie kto to je.Zamotané vysvetlenie,boj proti sestre Kronovej a ešte stále premýšlam o čo skutične ide Mamá.....
Teším sa na pokračovanie.

Úžasné pokračovanie.
Zaujímavý vývoj života ghúla a človeka.Zistenie,že existovať sa dá....dá sa naučiť i tváriť sa že jeme.
Osud dcérky a matky vháňa trocha slz do očí....a príchuť pomsty.
,,Holubice,, ktoré prilietajú neprinášajú na krídlach príchuť mieru ale blížiacej sa katastrofy....Pretože v okrsku 20.sa začína všetko meniť.

Ja proste Nesba milujem...a jeho Hary Hole nejde pre ránu moc ďaleko.
Červenka je zatial jedna z najlepších kníh,ktoré som od neho čítala.
Velmi sa mi páčil retrospektívny pohlad na frontu počas druhej svetovej vojny.
Skvelé severské napätie a koniec,ktorý tak trocha čakáte ale aj tak vás nadchne.

Ďalší z manga komiksov,ktorý ma oslovil.
Čo môže byť viac schizofrenické než keď sa z vysokoškolského študenta stane napol človek a napol ghúl.
Ako človek už úplne existovať nemôže a pritom vnútorne bojuje proti ghúlským chutiam...a to je chuť na lidské maso.

Krásna,silná a emotivná kniha o tom že láska je ten správny poháňací motor našich životov.

Nimbus svojou velkoleposťou predčil v mojich očiach originalitu Smrtky.
Monológy Nimbusu a jeho rozpravy dávaly príbehu hlboký filozofický faktor.Nezvedenec,ktorý sa snaží chrániť Smrtky na ktoré je chystaný atentát.
Smrtka Lucifer,ktorý má vlastné ciele...a do toho všetkého prekvapivý záver.
Všetko čo má dobrá kniha mať najdete na stránka Nimbus....

Myslím že príbeh z pohladu Hudsona bol z celej predošlej trilógie napísaný najlepšie.Niekedy je lepšie nechodiť okolo vecí ako okolo horkej kaše ale rovno hupsnúť na vec...

Fascinujúca manga...na popud velmi dobrej známej mi ju drahá polovička kúpila a úplne ma príbeh detí vo zvláštnom sirotčinci s velmi zvláštnou mamá dostal....deti vychovávané v tomto sirotčinci sú vlastne ako zvieratá chované na ,,farme,,ako krmivo pre démonov.A my sme zvedavý ako vlastne vyzerá svet vonku?Podarí sa deťom utiecť?Prečo má mamá tiež vytetované číslo na krku?Ako sa vlastne na náš svet dostali títp démoni?Kolko takýchto sirotčincov po svete existuje?

Ako vždy som bola úplne nadchnutá pokračovaním.Úplne ma na autorke dostáva úplne nečakaný sled udalostí,ktorým mi dáva výchovnú facku a pošle ma do krásnej reality fantázie...
Teším sa na pokračovanie a som zvedavá ako to dopadne s drakom a celkovo kto? A prečo ich tak potrebuje?

Skvelé,skvelé....čítanie plné temna,plné ťažkého dospievania vo svete,ktorý vás ani nechcel.A zistenie že tak ako je niečo v neporiadku so svetom je niečo temné i vo vás samotných.

Táto kniha je miestami strašne zaujímavá,miestami vás uspáva ale taký je už život.
Na to že to je biografické dielo sa to čítať dalo.

Zaujímavé,vtipné ale miestami hlboké....kniha,ktorá zmenila môj pohlad na reikarnáciu.