Annkag Annkag komentáře u knih

Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Bolo zaujímavé čítať ako to všetko vlastne začalo.Čo všetko sa dialo po erupcii slnka.Ako sa lidia zhlukovali do malých skupiniek a snažili sa prežiť.
A ako to vlastne všetko začalo s vírusom,ktorý svet a podstatu ludstva zmenil nadobro.

14.01.2019 3 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Bola som nadchnutá.
Len som bola sklamaná sama sebou že som najprv videla dvojdielny film a pak si zohnala čtení.

12.01.2019 3 z 5

Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Tohle bolo trocha náročnejšie čtení.Forma písania mi velmi nesadla a miestami som sa v postavách naozaj strácala.Dej neplynul podla môjho gusta ale niekoho to osloví,nirkoho odradí a niekto bude premýšlať čo viedlo autora k tomu aby tento inak zaujímavý námet k tomu aby ho napísal ako vypočúvanie obvinených osôb FBI.

12.01.2019 2 z 5

Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Pri čtení tejto knihy som cízila husí kůži a pociťovala strach čo všetko o mne môžu iný ludia skutočne vedieť.
Avšak jedno viem určite.Proti aplikácii podobnej Fremee by som protestovala.Aby mi nejaká aplikácia radila čo mám kedy čo robiť alebo komu čo povedať.Prišla by som o zvyšok svojej osobnosti a ani netušila kedy k tomu skutočne došlo.Realistická fantasmagória,ktorá nás cez naše smartphony,mobily,tablety a počítače môže dostať do svojej pavúčej siete a len tak nás nepustiť.

11.01.2019 3 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Táto kniha nie je skutočne pre každý žalúdok.I ja som sa miestami cítila akoby som z Horskej dráhy rýchlo pustila na kolotoč s názvom Extrém.
Hlboko psychopatické dielo nevkusnej lásky,ktorá nie je opetovaná,skrz toho že láska je smerovaná k dievčatu,ktorá ešte nie je ženou i keď už nie je tak velmi dievčatkom.
Miestami trocha zdlhavé,miestami monotónne ale v konečnom dôsledku dielo kzoré zaujme už len tým že tak velmi vybočuje so smeru konvencie a skrývanej dennodenej frašky.

30.12.2018 3 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Zaujímavé čtení.I ako mukla som ocenila hlbku odkazov na to že čarodejníci a čarodejky vystupujúci v týchto bájkach ukazovali lufské stránky povahy.
Úžasným bonusom je výklad bájok slovami Albusa Dumbledora.

28.12.2018 4 z 5

Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Bavilo ma toto čtení.Bolo zaujímavé zistiť že pred Nástrojmi smrti boli pekelné stroje.
Len postavy sa dle môjho gusta vyvíjajú trocha vláčne ale inak ma tento svet,temné zákutia Londýna bavili.Upíri,Lovci stínů a samozerejme čarodejník Magnus Bane...
Teším sa na pokračovanie.

28.12.2018 3 z 5

V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

Zaujímavý nápad napísať knihu z pohladu matky,ktora sa snaží zistiť čo sa toho dňa vlastne stalo,snaží sa zachrániť dcéru a očistiť syna.Len to bolo trocha zdlhavé ale koniec ma dojal.

20.12.2018 3 z 5

Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Povídky sa mi četli dobre.Niektoré mohli byť trocha lepšie ale boli krásne ludské,takmer reálne a postáv sme sa mohli priam aj dotknúť.

16.12.2018 4 z 5

Noční hudba Noční hudba John Connolly

Na popud známeho som si knihu s poviedkami kúpila...A bola som nadšená už tou prvou kde hlavný hrdina sledoval Annu Kareninu a zistil že existuje knihovňa kde postavy kníh doslova dýchajú a ožívajú.
Za mňa boli najlepšie Sen o smrti,Stínový král a Lamie....i keď svojim spôsobom boli všetky dobré a mali čosi zvláštneho do seba.......
Len som mala čo robiť aby som dočítala Rozlomený atlas....

08.12.2018 3 z 5

Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

No zasmiala som sa.Pobavilo ma to.
Doktor Proktor je zaujímavý sused a Jo Nesbo ako autor tejto humornej knižky pre deti ma dostal do kolien.

07.12.2018 3 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Konečne som túto knihu prečítala a musím povedať že som nadšená.
Je to úžasne napísaný príbeh ktorý v nás prebudí tú správnu Vianočnú náladu a uvedomíme si že mnoho z nás v sebe skrýva Ebenezera,či už vo väčšej alebo menšej podobe.
A preto buďme k sebe milší,lepší,otvorenejší a nezabúfajme o čom je naša existencia.

07.12.2018 5 z 5

Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

Pri tejto časti som sa tak trocha nudila a núdila som sa ju dočítať.Prvý diel bol lepší.

27.11.2018 3 z 5

Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Myslím že si to treba prečítať...nečakajte nejakú perfektnú akciu,nejakú hlbku myšlienok ale celkový dojem knihy je proste úžasný.

19.11.2018 3 z 5

Keď sa zaľúbiš Keď sa zaľúbiš Julie Garwood

Četla som ju ako tenegerka a jelikož som mala mozog na inej úrovni a o skutočnom živote vedela ešte tak málo páčila sa mi.Ale dávam len dve hviezdičky skrz toho že dokonca i v tom veku ma zaujímali iné veci a nie kluci...prečítala som si ju skôr z toho dôvodu že to bol darček od rodičov,sama by som po nej určite nesiahla.

19.11.2018 2 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Úžasná kniha.
Je zvláštne ako sa nás niektoré príbehy kníh dotknú,zakorenia sa v srdci a našej ludskosti vyšlú slzu,ktorá chladnou slanou chuťou pohltí auru našej bytosti.
Ani neviem ktorú postavu som si zamilovala viac.
Hansa?Trpezlivého kúzelníka s farbami a tónami akordeonu?
Rosu,ktorá každého milovala tak svojským spôsobom?
Maxa-toho ktorý stvoril Česačku slov a daroval jej semienko slova?
Rudyho?Chlapca s citrónovými vlasmy,dárcu plyšového medvedíka a trojnásobného medailistu?
Liesel?Ach Liesel,ty si bola tak čarovná priatelka a okamihy s tebou ma vždy bavili a zostaneš v mojom srdci velmi dlho...
Alebo to bola samotná vyprávěčka?Príbeh rozprávaný samotnou Smrťou,ktorá nám ukázala že jej náruč nie je chladná a krutá ale že miluje ludské osudy a krásu našich duší...

Mňa knižka oslovila,pohladila dušu a naplnila srdce krásou slov.
A som rada že kniha Zlodejky kníh sa nestratila na ulici pomenovanej po nebi ale že ju zachránila ze sudi a popela Smrt aby ju raz mohla so slovami ,,Četla som ju mnohokrát,, odovzdať Liesel.

14.11.2018 5 z 5

Čarodějova nevěsta 5 Čarodějova nevěsta 5 Kore Yamazaki

Znova sme sa v príbehu posunuli o čosi ďalej.
A dozvedeli sa niečo o Selkie....teším sa na ďalší diel.

11.11.2018 5 z 5

Skvostná země Skvostná země Grace McCleen

Velmi zaujímavý príbeh s postavami pri ktorých bolo hneď jasné do ktorej kategórie ich zaradiť.Dej pomaly plynie v jemnom nádychu náboženstva s vulgarismamy násilne plynúcimi z úst niektorých postáv.Ako oddychovka celkom dobré i keď to nie je kniha pre každého.

11.11.2018 3 z 5

O kocourovi, který přišel na Vánoce O kocourovi, který přišel na Vánoce Cleveland Amory

Krásna kniha s krásnym posolstvom pre každého milovníka kočiek...zasmiala som sa a predstavovala si kocúrové grimasy pri rôznych šibalstvách a monológoch v dialógu...

11.11.2018 4 z 5

Obr Dobr Obr Dobr Roald Dahl

Úžasné čtení.Krásne som sa pousmievala a musím uznať že autor má skvelý vyprávečský talent.
ObrDobr však podla mňa nie ke určení de5om na čtení na dobrú noc ale skôr pre tie staršie.
A prečo?Pretože my nemáme anglickú královnu.

15.10.2018 4 z 5