Annkag Annkag komentáře u knih

Pianista Pianista Władysław Szpilman

Zvláštnym spôsobom nás osud židov počas druhej svetovej vojny bude fascinovať stále.
Plných 6 hviezdičiek si táto kniha zaslúži skrz prežitú hrôzu a bolesť.Poplakala som si a uvedomila si že ostať človekom pp takýchto skúsenostiach určite nie je jednoduché.

14.10.2018 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Neviem....možná očakávam od kníh prehnane vela.Možná je toho už napísaného vela....Niečim ma Hadrový panák nudil,niečim ma ohúril.Netvrdím že to bolo zlé...ale chýbal tomu takový ten správny smrad...Ale chválim autora za neptrelý spôsob akým na mňa pôsobili postavy a ako sa pozeral na to ako tam postavy vďaka zoznamu čakali na smrť....
Tri hviezdičky preto že niekedy som mala ppcit že sa dej vlečie a že to čo bolo napísané desiatimi vetami stačila jedna...
Ale ja viem museli sa naháňať strany.

13.10.2018 3 z 5

Smrtící Anděl Smrtící Anděl Jukito Kiširo

Na začiatku mám pocit že keby to nebol komix tak by som to určite nečítala.Motorball je však zaujímavo vymyslený a som rada za hviezdičkové vysvetlivky.
Zapanov príbeh je tiež zaujímavý a svojim spôsobom dojemne ujetý.Som zvedavá ako si Allita poradí z doktorom Nova....a bolo mi trocha smutno keď porszila krála šampionov.
Človek sa musí do tohto príbehu dostať,pretože nie je pre každého...buď si ju zamiluješ alebo ju budeš nenávidieť...

08.10.2018 4 z 5

Inkoustová smrt Inkoustová smrt Cornelia Funke

Úžasné ukončenie Inkoustového príbehu.
Mo ako zbojník.Zmijohlavov koniec,ktorý Mo pripravil pomocou Prázdnej knihy.
Rozpolcenie pocitov a dojímavá smrť Prašprsta a jeho vstanie z mrtvých.
Krásny príbeh pri ktorom srdce zaplače že je koniec niečoho tak nádherného,ktoré nás odpútalo od všetkého tak pozemského.

08.10.2018 5 z 5

Inkoustová krev Inkoustová krev Cornelia Funke

Po návrate Prašprsta zpátky domů už nie je Inkoustový svet to čo predtým...jeho manželka Roxana už nie je vysmiata ako predtým.Jeho dcéra o otcovi nechce ani počuť.
Komplikovanosť príbehu nastáva v okamihu keď sa do Inkoustového sveta začíta i Maggie a Farid aby zabránili knižnému koncu,ktorý končí Prašprstovou smrťou...
Dojímavé pokračovanie prvého diela...zdlháve opisy mi vôbec nevadili,pretože mi pomohli vytvoriť si v hlave zaujímavý svet plný ohnivých víl a postáv,ktorými sa hemžil.
A samotný autor Inkoustového sveta zohraje taky ešte svoju velkú rolu vo svojom vlastnom diele.

08.10.2018 4 z 5

Inkoustové srdce Inkoustové srdce Cornelia Funke

Ani neviem prečo som po tejto knižke siahla.Možná na mňa ticho kričala Kozorohové jméno,možná to bol Prašprstov smutný príbeh a snaď to bol Moov kouzelný jazyk.
Ale som rada že nech to už bolo čokolvek z vyššie menovaného tak som ju prečítala.
Veď neraz som si ja sama predstavovala že sa pphltím do stránok príbehov až tak že sa sama stanem živou súčasťou príbehu.
Príbeh plný zaujímavých postáv,zvratov,dobrodružstvo,ktoré do seba vtiahne i samotného autora diela,ktoré písal pred rokmy.
To ako si Magie vyčíta Tota z knohy Čarodej ze země Oz.Ako zachránia Farida pred lúpežníkmy z príbehu Tisíc a jednej noci...pred 40timi lúpežníkmy.
Krásny príbeh kde ožívali moje detské sny a fantázie.

08.10.2018 3 z 5

Kukuřičný město: Zápisky z konce světa Kukuřičný město: Zápisky z konce světa Andrew Smith

Takže Kukuřičný město bola mňamka podla môjho gusta.Bolo to skvelé oddychové čítanie,pri ktorom som sa teda nasmiala (nemyslím tým doslovné výbuchy smiechu,pri kzorých by som chrochtala ako čuníček ale mám na mysli potutelné uchechtávanie sa do šatky,na krku ).
Masturbace,sex,retka-cigára,trocha vulgarismu,pomenovávanie ,,koulí,,,obrovské,vraždiace kudlanky,ktoré zaujímajú len dve veci-žrádlo a šoustání...,jeden teplej superhrdina,ktorý má tú moc zachrániť svet,jeden sobeckej ,,bisexuál,, (nebo čo to vlastne)bolo,jedna holka,silo s názvom Eden,mor 415E...čo viac chcieť?
Miestamy mi to pripomínalo Bukowského Šunkový nářez,miestamy Teror,miestamy čiernu komédiu typu Scary Movie a dohromady z toho bola tak skvelá omáčka že dostávam chuť na duplu ;)
Treba uznať že i my čo sme už dávno v popubertálnom štádiu sa na nej pobavíme a užijeme si nadýchaní šmrnc,niečoho čo nám dá možnosť odpočinku.
Odporúčam ako liek k rozcvičeniu bránice.

07.10.2018 4 z 5

Tam, kde ji našli Tam, kde ji našli Kimberly McCreight

Dalo sa zo čítať ale za mňa to nebola úplne skvelá četba.
V postavách som sa strácala a niektoré ich myšlienkové pochody som plne nepochopila.
Ale zase netvrdím že to bola úplná stráta času.

30.09.2018 2 z 5

Rok poté Rok poté William R. Forstchen

Zvláštne zvolené ppkračovanie.Človek si kladie otázku.Bol by skutočne dobrý nápad sa po takomto katastrofálnom páde systėmu pokúšať vrátiť sa tam kde sme boli predtým alebo sa pokúsiť vytvoriť nový spôsob života na zemi?

30.09.2018 4 z 5

Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Velmi dobre opísaná možnosť blížiacej sa katastrofy,ktorá zrazí ludstvo na kolená,pretože sme už dávno prestali žiť jednoduchším spôsobom života a dávno sme zabudli na dary samotnej prírody.Pravidelne online pripojení na socialnych sieťach nemo žadoníme o liky na našich fotkách.Konzumná spoločnosť,ktorá toho viac vyhodí než spotrebuje.
Bez zdroja elektriny nemáme šancu prežiť a prispôsobiť sa.
Velmi sa mi táto kniha páčila a mnoho som sa toho naučila.Ale jedno viem určite.Keby sa skutočne niečo takéto stalo sme moji milý,zlatý v hlvokej čiernej diere našich análnych otvorov,pretože sme odkázaní na stroje.Na mašiny,ktoré nám dávajú možnosť existovať a ráno vstávať do práce.Sme odkázaný na lieky,hygienu,automobily,telefóny,na elektrické čtečky otvárania dverí a prispôsobovať sa stredovekým možnostiam života sa nám nepodarí.
Geniálne mozgy 21.storočia si nedokážu poradiť bez počítačových programov a aplikácii....
Moje dojmy z tejto knihy sú rozporuplné,pretože z jednej strany mám občas pocit že v tak pretechnizovanej dobe sa niečo časom určite musí pokaziť.Na tej druhej strane si kladiem otázku kde by sme boli schopný dojsť a kolký z más by prežili?
Pretože túto knihu nemôžeme tak úplne brať ako návod na prežitie.

30.09.2018 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Zaujimavé čitanie na jeden večer keď v telke nič nedávali.Nápad zaujimavo zpracovani,nevedela som čo mám očakávať.Len mi trošičku badili priesvitné postavy románu.

25.09.2018 3 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Kniha predčila film v mnohých ohladoch.Páčilo sa mi dianie,ktore predchádzalo nebezpečnej prechádzke po parku,ktorý nemal uzrieť svetlo sveta.
Bola som nadšená z vysvetlovania teorie chausu od Malcolma.
A hlavne ten koniec bol úžasný...žiadny americký hapyend filmovej verze....a pomenovania dinosaurov?Páni,že ich bolo tolko druhov som nemala ani páru...

18.09.2018 4 z 5

Milionář z chatrče Milionář z chatrče Vikas Swarup

Krásne napisaný pribeh chlapca,ktorý i vo svojom ťažkom živote dokázal zužitkovať vedomosti a informácie,ktorė krásne vykladá vyšetrovatelke po tom ako mu nechcu uznať jeho výhru.

06.09.2018 4 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Perfektne.Bola som z tejto knihy nadšená a ohurilo ma autorove smýšlanie.Lisbeth sa vrátila a znova sa do niečoho dokázala zapliesť.
Čakala som so zatajenim dychom ako sa bude dej dalej vyvijať a prekvapila ma scenka keď zistila kto je jej otec.Teśim sa na pokračovanie.

06.09.2018 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Ano,konečne som si prečítala prvú časť Milénia a musím priznať,že som dobre urobila.Zaujimavé spojenie svoch ùplne rozličných typov ludí,ktorý riešia starý pripad.
Postavenie mužov voči ženám bolo v tomto diele opisané neskutočne.Autor si v ničom nebral servítky a na plnú pusu rozpisal dej do ktorého keď sa začitate knihu len tak z ruky nepustite.Rozuzlenie je tak trocha zrejme už tak trištvrtine ale úplne ma odrovnalo akým sposobom sa naňho prišlo.A hlavne ten kto sa stratil sa nájde...?Páni.Čakala som že sa nájdu ohlodané kosti a sposob akým bola možná zavraždená.A na koniec?Takúto rodinu by som na facebooku medzi priatelou určite neprijala.

28.08.2018 4 z 5

Upíři: Od Draculy po Stmívání Upíři: Od Draculy po Stmívání Charlotte Montague

Som fascinovaná upírmi a stále si rada prečitam čo to o nich.V tejto knihe nájdete nielen spisovatelskė diela ktoré v priebehu rokov vznikli ale i to čo sa dochovalo starou formou predávania ūstnym podaním.Historicke postavy,ktore sa svojim správanim radili k tejto skupine,dnes už len legendárnym,bytostiam.Kto sa chce dozvediet vuac nech sa páči.

20.08.2018 3 z 5

Krvavé evangelium Krvavé evangelium James Rollins (p)

Znova jedná z knih o ktorej by musel mat Vatikán zvláštnu mienku.Drži sa biblických faktov ale dodáva im temný nádych stáleho boja zla.Do toho strigoi,sangvinisti,trojica bojovnikov,ktorý jediný to možu vyhrat.Ale prečo zase Báthorička-krvavá pani Čachtickeho hradu?Znova dalšia varianta znásilnovania historie,ktorá mi až tak po chuti nebola.Ale som zvedavá na pokračovanie.Možná to bude mat hlavu a možná patu .

Šajlok, to jsem já Šajlok, to jsem já Howard Jacobson

Dalšia kniha z prepisu Shakespearovych diel.Celkom dobre napisaná,skor mi prišla ako psychologický rozbor židovskėho tatinka,ktory má tie najhoršie predstavy ako a s kým može jeho dcera skončit.

20.08.2018 2 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Kto si zamiloval Martana zamiluje si i Artemis.Super nápady,sled udalosti,charaktery postáv sa skvele vyvijaju.A krásny plus?Technicke opisy tam nechybaju ale su zrozumitelne i pre taký antitalent ako som ja.

20.08.2018 4 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Milujem Nesba ale toto bolo jedno z jeho najslabšich diel.Ale treba mu aj tak zatlieskat pretože to bolo pisane ukolovo vrámci Shakespearovych diel takže tak nejako.Nebola to zase uplná katastrofa ale ani uplná dokonalost.