Annkag Annkag komentáře u knih

Šunkový nářez Šunkový nářez Charles Bukowski

Tak teda toto bol nářez!!!Bavilo ma to.Forma písania skvelá a zruzumitelná i pre idiota-i ked ten po Bukowskom asi nesiahne :).
Dospievanie nemeckého chlapca v chudobnej americkej štvrti.Komplikované detské vztahy,rodičia,ktorých by som ja osobne prefackala ale vtedy to bolo úplne normálne.Vyjadrovanie sa trocha okorenené vulgarizmy a hlavne ako tie klučičí problémy s holkama,kalhotkama,onaniou o ktorej sa otvorene diskutovalo.
Jo to boli léta...teraz chlapci riešia stradégiu nových hier a aká zbran je na akú akciu perfektná.
Vtedy to bolo detstvo na ktoré sa spomínalo,za ktoré sa ako dospeláci hanbili alebo sa vychvalovali po hospodských rvačkách.Určite si od Bukowského ešte niečo prečítam.

19.06.2018 4 z 5

Reset Reset Amy Tintera

Nápad na knižné spracovanie bol vysoko dobrý.Reseti,ktorých využíva spoločnost ako vojakou proti boju rebelov a iných resetov,ktorý musia byt odstránení.Len otázočka...fakt je že hlavná hrdinka bola bez citov.Ano vo svojej spolubývajúcej si nenašla priatelku ale príde nouma,ktorý je v boji asi tak platný ako moja babička v pantoflích aona odrazu pozmáva silu lásky?Nie!Prečo?Ani ten koniec už nebol tak zaujímavý ako som si predstavovala.
Keby to išlo trocha iným smerom tak by to bolo perfektné.

19.06.2018 3 z 5

Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Kniha,ktorá ma fascinovala námetom.Byt zapomenutá,pre všetkých blízkych mrtvá musí byt samo o sebe velmi tažké.Čo však dalej s tým,ked sa vrátite,zistíte že vo vašom byte žije niekto iný,v práci vás nahradila krava ktorú ste nenávideli a prakticky i v posteli?
Dominik mi bol od začiatku úplne sympatický.Bavil ma jeho pohlad na situáciu,ktorá sa mu vrútila do života ako záplavová vlna od okamihu ked otvoril dvere bytu,ktorý si prenajal.
Samozrejme že každému muselo byt hned jasné že títo dvaja-Emma a Dominik-nakoniec budú spolu a že k vzájomnému pochopeniu bude viest strnistá cesta...ale?

...prečo ju vlastne matka do tej Afriky poslala?Nejako som to v knihe nenašla alebo som zle čítala?
Jedna z mála oddychových knižiek pri ktorých som naozaj velmi rada že som si ju kúpila a mala možnost prečítat.

16.06.2018 4 z 5

Gump & Comp. Gump & Comp. Winston Groom

Nebolo to ako prvý diel ale pobavilo ma to.Samozrejme ten humor tam už trošičku pokulhával ale čo už.
Čítat o neskutočných životných situáciach,stretnutiach,nápadoch a pádoch idiota,ktorého si vo filme zahral Tom Hanks bolo predza krásne odpočinkové čítanie....Chápete čo tým myslím?

15.06.2018 3 z 5

Tady a teď Tady a teď Ann Brashares

Zaujímavé téma ktoré však na stránkach knihy stagnovalo.Myslím že opísat cestovanie v čase,príčiny prečo práve z budúcnosti do minulosti.Katastrofický rozsah našich krokov teraz a jeho následky potom by sa dal rozpísat úžasne...s týmto všetkým by téma,dej príbehu a rozšírenie či formovanie postáv by bolo na trocha vyššej úrovni než aké nám kniha ponúkla.
Koniec sa mi páčil,pretože nie všetko v živote končí happyendom,ktorými nás Hollywood a Amerika krmia.Nie všetko dopadne tak ako by sme si priali...a každé naše rozhodnutie má svoj dopad v budúcnosti.

13.06.2018 3 z 5

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

SPOILER

Táto knížka v mojich očiach nemohla dopadnút inak než s plnými 5hviezdičkami.
To že zachránil jedného tučniaka,ktorý prežil z celej kolonie,ktorá tadial plávala je tak ludské-zachránit nemohúce zviera je pre mna jednou z ludských najkrajších a najnesobeckejších vlastností.
Postarat sa onho a premýšlat čo dalej...rozhodnút sa čo skúsit i ked o tom v podstate nemáme šajnu.Príst na to čo?ako?A prečo?
Dat mu meno Juan Salvador a spriatelit sa sním svojským sposobom.
Bol to jedinečný zážitok čítat túto knižku a nedokázala som sa od jej stránok odtrhnút.Príbeh plný lásky(takej tej zvláštnej),priatelstva(tak správne mlčanlivého),zvratov a zásahov do života iných.Pri čítaní som sa pousmievala ako blbeček nad hrnkem kakaa a cítila som z nej energiu života a krásy pomíjivých okamihov.Zasiahla do mojho života a zanechala v nom stopy ako ten rozrnený film,na ktorom ostal obraz tučniaka plávajúceho v bazéne a stojaceho v kruhu chlapcov,medzi ktorými ON bol ten najvačší frajer.
Ano-nenásilne priznávam že som si i poplakala.Ale uvedomila som si že strata niekoho tak vzácneho nekončí tým že jeho srdce prestane bit....žije dalej vo vyblednutých spomienkach a usmieva sa na nás kdesi v zátiší medzi snením a bdením.
a tak so mnou ostáva Juan Salvador,pretože do mojho života zasiahol tiež týmto príbehom,na ktorých stránkach síce umrie ale práve vdaka tejto knižke ostáva žit v srdciach čitatelov,ktorý po tejto knižke siahli....

04.06.2018 5 z 5

Kuromoriho meč Kuromoriho meč Jason Rohan

Zaujímavé čtivo...fascinovaná jednoduchým chlapcom,ktorý je hned po prílete do Japonska vtiahnutí do sveta fantázie.Sveta Oniov a podobných príšer s lietajúcimi hlavami,rozeklanými jazykmi pokúšajúcich sa ho zabit aby nenašiel bájny meč ktorý kdesi schoval počas druhej svetovej vojny jeho deděček...
Spoznáva ludí,ktorý o nom vedia viac než on sám a snažia sa mu pomoct aby Amerika neskončila smrtou milionov ludí....A prečo?Všetko riadi pomsta za príkoria,ktoré Japonsku uštedrila Amerika útokom na Hirošimu a Nagasaki....
Musí nájst meč,ktorým zabije Draka Numazakiho aby svet existoval dalej...
Ked neuspeje umrie mnoho nevinných...Ked uspeje podla veštby bohyne Iris umrie niekto jemu blízky.
Ako odpočinková kniha je to velmi dobré,ako kniha s niečim hlbším je to slabšie.Ale na svojej zvláštnej kvalite nič nestráca a nepokulháva za inými štýlmi Fantasy či Sci-fi žánrom.

03.06.2018 3 z 5

Prokletí Prokletí Michaela Burdová

Celkom dobrý nápad...malo to čosi do seba a prekvapivo ma to i bavilo.Postavy boli senzačné a nikdy som nevedela akú reakciu by som od nich mala očakávat...a prekvapovali každou chvílou.

02.06.2018 3 z 5

Vtipy pro děti 1 Vtipy pro děti 1 kolektiv autorů

Pobavila som sa v práci na nenásilných a nevulgárnych vtipoch....a na niektorých som sa fakt dobre zasmiala

02.06.2018 4 z 5

Deník Sprosté matky Deník Sprosté matky Ian Frazier

Toto bolo niečo strašné...lutujem tých 49Kč ktoré som za to dala v Levných knihách....sprosté to bolo až moc a ako keby takto mali vypadat všetky matky-ako depresivné bárbinky so slovníkom dlaždiča-chlapi by radšej došli na Nuselský most a hodili by si radšej jeden adrenalínový skok.

30.05.2018

Umění v krvi Umění v krvi Bonnie MacBird

Sherlocka můžu a celkom ma to bavilo....miestami trocha nudné ale ako odpočinková kniha celkom dobré...

30.05.2018 3 z 5

Jed Jed Fiona Paul

Mnoho ludí si myslelo ked ma videli čítat túto knihu podla titulky že JÁ čítam nejaký romantikou presýtení román typu 50odtienov....Nie!!!
hned ako otvoríte knížku a začítate sa do prvých stránok zistíte že to romantikou nabitá kniha byt nemože.Dej sa odohráva na pohrebe komtesy Liviani.
Hlavná hrdinka,ktorá po nociach blúdi po cintoríne navštívi v ten večer Livianinu hrobku ale jej telo tam nenájde.Namiesto neho je tam telo kurtizány s vyrezaným X na hrudi.
Rozhodne sa po tom pátrat,spozná tajomného Falca do ktorého sa postupne zamiluje,dostáva tajomný vzkaz v ktorom je napísané,že je na rade ona.Zvádza vnútorný boj,ktorý jej velí zabudnút na Falca a sústredit sa na svojho snúbenca luka,spoznáva život v uliciach Benátok v noci ked žena jej postavenia tam nemá čo robit počas bieleho dna nie to ešte v noci kde v temnotách číhajú zlodeji,malomocný a VRAH!
Temný román s tajomstvom Rádu večnej růže,vykrádanie hrobov,nachádzanie mrtvol,nových a nových otázok na ktoré hladáme odpovede....

,,Voda je zrcadlo,
ve kterém vidíme své pravé já,
přesto se však
schovávame v mlze.,,

KNIHA VĚČNÉ RŮŽE

23.05.2018 4 z 5

Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Knihu som zvládla prečítat s prestávkami za den a pol.
Strašne sa mi páčilo že to nezačalo obvyklími omáčkami kolem a kolem ale priamo v centri diania.V nemocnici kde sa začnú objavovat zvláštne prípady a....vypukne to v celej svojej krvavej nádhere.
Hlavná hrdinka pátra po úteku z nemocnice kde pracuje po svojich dvoch dcérkach.
Zaujme Vás pohlad na dianie vo svete zo zorného uhla viacerých hrdinov,ktorý sa nakoniec stretnú na ranči na Červenom vrchu.
Ich zúžitie,vztahy,riešenie problémov....smrt niektorých postáv a nakoniec dočkanie sa dcérok Scarlet.
Krirický pri apokalypse Zombie je ten prvý rok....preži a dočkáš sa postapokalyptického sveta ktorý z popola a prachu vybuduješ nanovo.

20.05.2018 4 z 5

Braček z tekvice a Sestričky z Topánika Braček z tekvice a Sestričky z Topánika Mária Ďuríčková (p)

Nádherná knižka v ktorej som sa schovávala ked mi moj brat nedal pokoj a chcela som ho vymenit za bračeka z tekvičky....len by som nan dávala pozor aby mi neutiekol a nezaplietol sa s líškou hrzavou či zajacom ktorý mu pomohol utiect.
Nakoniec však všetko dobre dopadlo a oni sa dostali k moru o ktorom snívali.

19.05.2018 5 z 5

Danka a Janka Danka a Janka Mária Ďuríčková (p)

Kto by nepoznal neposedné,hašterivé dvojičky dievčatká ktoré chodia vždy a všade rovnako oblečené a ludia si ich pletú?

19.05.2018 3 z 5

Prázdniny so strýcom Rafaelom Prázdniny so strýcom Rafaelom Vincent Šikula

Čítala som ju nie z povinosti ale so zvedavosti.
Dnes sa už takéto príbehy nepíšu a žial dnešné deti už ani neoslovia....čo je však škoda,pretože klasický pohlad tohto diela na vtedajšiu dobu je literárnym skvostom ktorý by mal ostat v pamati.

Pištáčik Pištáčik Dušan Dušek

Na túto knižku som si spomenula ako na jednu z TOP o ktorej som priatelom rozprávala.Nadchly ma uletené nápady,fantázia a skutky Pištáčika s ktorými prechádzal so svojim psíkom.

a vták Dodo bol predza toto...

19.05.2018 4 z 5

Tajemství Dračí stěny Tajemství Dračí stěny Jozef Žarnay

Niečo skvelé...knihu som objavila asi ako 12ročná v knihovničke starkého....
Príbeh troch spolužiakov plný dobrodružstiev a tajomstiev.Cestovania v čase a vesmírom ma nadchlo a som rada za to že som ju vtedy objavila pretože som si zamilovala sci-fi
Na dobu kedy to bolo napísané to bolo skvelé a originálne.Niečo nové čo sa i na slovenskom trhu uchytilo.

19.05.2018 3 z 5

Nad Tatrou sa blýska Nad Tatrou sa blýska Janko Matúška

Kto by to nepoznal....však.
Kto jak Slovák cíti nech sa šable chytí...

...za národnú hrdost,ktorá síce v dnešnej dobe už nie je taká akou by mala byt...dávam jednoznačných 5hviezdičiek

Žltá ľalia Žltá ľalia Ján Botto

Klasika....zlaté školské časy,ked sme sa ju učili a recitovali každý jeden poctivo pred tabulou....
Krásna básen,ktorá i napriek svojej pochmúrnosti nestráca nič so svojej nádhery,pretože ani v živote nie je všetko krásne a dokonalé a predza je žit tak krásne ako vracat sa k veršom básní,ktoré tak trocha písali našu slovenskú historiu.

18.05.2018 5 z 5