anovy64 komentáře u knih
Velice čtivý a poutavě napsaný příběh, který je protkán nejen romantickou linkou, ale ukazuje i sociální problémy tehdejší doby. Na prvotinu opravdu dobře napsané.
Opět skvělý Alex Cross, který si sáhne skoro až na samé dno, protože tentokrát je na řadě i jeho rodina. Skutečnost je trochu jiná, než si on a jeho kolegové myslí, podezřelých je více a konec otevřený. Snad se brzy dočkáme pokračování tohoto případu.
Velice pěkně napsaná kniha, která nepopisuje žádné hrůzy 2. světové války, ale líčí příběh jednoho nešťastného manželství a odhalení jeho tajemství po 70 letech. Najdete zde napětí, romantiku a možná i trochu neočekávané rozuzlení příběhu z války.
Příjemné čtení o životním osudu tří kamarádek a jejich nadřízené Rachel. Každá z dívek má dosti komplikovaný život, ale navzájem si pomáhají a podporují se. Pěkně byl zde i zakomponován osud Titaniku. Konec je dost otevřený, takže doufám, že kniha bude mít pokračování.
Přečetla jsem všechny díly této série a příběh z francouzské vinice bych zařadila k těm lepším. U čtení jsem se nenudila, ale díky objevu na konci knihy mi děj připadal nedokončený.
První půlka trochu zdlouhavá a nezáživná, ale pak se kniha už četla sama. Obzvlášť napínavě byly líčeny události během války a velice se mi líbil příběh Grit.
První díl se mi líbil více, ale ani tento nebyl špatný. Autorka pěkně popisuje vzájemné přátelské vztahy jednotlivých obyvatel městečka Lynnwood Falls. Sympatický mi byl hlavně Willův bratr Jay. Příběh Willa a Annabelly mi ale připadal dost liknavý a neměl tu správnou šťávu, mohl být více propracovaný. Ale i tak si ráda přečtu další díl této série.
Opět další čtivý a dobře napsaný díl. Od 18. dílu však série ztrácí na čtivosti. Škoda.
Od knihy jsem čekala více. Téma zajímavé, ale zpracování mě zklamalo. Sabinino chování odpovídalo spíš puberťačce a ne dospělé rozumné ženě.
Ano, tato kniha se autorce zase povedla. Líbí se mi, že se nejedná o žádnou červenou knihovnu, děj je celkem realistický, i když Katčiny známosti mi nejsou zrovna sympatické a její jednání taky moc ne. Mariina dějová linka je tentokrát přijatelnější, i když ani ona mi k srdci moc nepřirostla. Kdyby paní Čechová napsala další pokračování, určitě bych si jej přečetla.
Pěkná kniha o síle lásky, která překoná všechny nepřízně osudu. Škoda, že se Matylda se svou dcerou a Grace nesetkala.
Pěkně a čtivě napsaná kniha z 20. let minulého století, kdy ženy opravdu neměly na růžích ustláno, zvlášť když "si zkazí pověst". Přesto se Sophia dokázala se svým osudem poprat a dosáhnout toho, za čím šla i přes nepřízeň osudu. Konec mě nepřekvapil, protože jsem tak nějak celou dobu čekala, že těch "klacků pod nohama" bylo víc než dost. Jsem zvědavá, jak se Sophiin osud bude vyvíjet dál.
Dramatický příběh dvou dívek, který mě zpočátku moc neoslovil, ale druhá část byla velice poutavá a konec mě nenechal klidnou. Kristýny mi bylo hrozně moc líto a držela jsem jí palce, aby se její láska naplnila. Oceňuji, že autorka ukončila děj doslovem. Kniha bude ve mně dlouho doznívat.
I tento třetí díl byl čtivý, ale předchozí díly se mi líbily víc. Hlavní postavy mi moc blízké nebyly, obzvlášť Fabien mi k srdci nepřirostl. On vlastně vůbec nevěděl, co chce. No a Eliška? Nevím, jestli ve skutečnosti by se někdo mohl takto změnit. Mnohem více se mi líbily charaktery Martina a Johany. Bonusová kapitola mi připadla nejlepší. Ale určitě si přečtu další díl.
Takový průměrný thriller, jehož námět byl fajn, ale zpracování trochu pokulhávalo, chybělo mi napětí, které by mě nutilo číst dál.
Tak tato kniha mě nenadchla. Unylý děj, zápletka skoro žádná.
Jelikož jsem přečetla řadu knih týkajících se dvou časových linií (současnost a 2. světová válka), tak tuto knihu bych hodnotila jako průměrnou. Očekávala jsem více napětí a poutavého děje. První dvě třetiny se mi dost táhly, člověk tuší, jakým směrem bude děj směřovat a opravu tomu tak bylo. Až ke konci je kniha trochu akčnější a zvratem jsem byla mile překvapena. Proto jsem přidala jednu hvězdičku. Je však mnoho lepších knih tohoto žánru.
Dost zdlouhavé, starší díly byly čtivější a měly větší spád. A ten konec byl vážně zvláštní.
I třetí díl se mi líbil, i když mi už nepřipadal tak čtivý, jako první dva. Sophia byla velká bojovnice, i když vůči Darrenovi byla velice shovívavá, na to, jak jí dvakrát dost ublížil. Toto její chování mi trochu zkazilo celkový dojem z celé trilogie. Ráda si však přečtu další autorčiny knihy.