anticlovek | Komentáře u knih | Databáze knih

anticlovek anticlovek komentáře u knih

Když vraždí děti Když vraždí děti Stephan Harbort

hodně mrazivé čtení. kromě popsání různých zločinů se mi líbí, že autor řeší i pozadí a jak ty děti dopadly. dále tam vyvstává důležitá otázka, zda jsou za to vůbec zodpovědné a pokud ne, jestli jsou například dospělí vrazi za své činy zodpovědné (protože často mají stejné či podobné důvody k tomu vraždit)

01.07.2020 5 z 5

WTF: Co přinese budoucnost a jak ji přežít WTF: Co přinese budoucnost a jak ji přežít Tim O'Reilly

skvělá kniha o současnosti, budoucnosti ale taky minulosti (začátky internetu, technologických firem, atd.). není to kniha na čtení v relaxačním "autopilotním" módu, ale není nijak přehnaně těžká. doporučuju!

18.10.2020 5 z 5

Cykly času Cykly času Roger Penrose

něco málo jsem přelouskal, ale většinu jsem se svou populárně naučnou znalostí fyziky nedal:)) pokud chcete něco "pro masy" o fyzice, tuhle knihu nekupujte, ale od lidí co se v tom vyznají víc, jsem slyšel/četl chválu a proto dám pět hvězd, aby moje mentální omezenost nesnižovala skore:)

10.08.2020 5 z 5

Psychologie peněz Psychologie peněz Morgan Housel

Skvela kniha:)

06.07.2023 5 z 5

Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

za mě nadprůměrný Ky..Kotleta. kniha je dlouhá, ale i tak mě pak štvalo, že to "najednou" skončilo.. taky se mi líbil realismus v tom, že vlastně nic, co se zdálo být černobílé, nakonec nebylo:) pokud máte rádi akční scifi/fantasy - jděte do toho

11.02.2021 5 z 5

Třicet let na zlatém severu Třicet let na zlatém severu Jan Welzl

naprosto úžasná kniha. nemůžu nic jiného než doporučit

16.09.2020 5 z 5

Kleštěnec z pralesa Kleštěnec z pralesa Pierre Henri Cami

četl jsem už jako dítě a naprosto famózní:)

01.09.2020 5 z 5

Astrofyzika pro lidi ve spěchu Astrofyzika pro lidi ve spěchu Neil deGrasse Tyson

skvělá krátká knížka o základech vesmíru, přesně jak název napovídá

07.07.2020 5 z 5

Faktor Churchill Faktor Churchill Boris Johnson

velmi dobrá kniha popisující zásadní postavu naší historie a 20. století. nebojí se zabrousit i do temnejších nebo negativnějších částí Churchillovi historie. nejvíce zajímavé mi přišlo popsání situace na začátku Druhé světové války a jak silné hlasy volaly po usmíření s Hitlerem, o čemž moc dokumentů a knih nevzniká (a nebo jsem na ně měl smůlu)... jako "bonus" mi přijde lehce bizarní, že to napsal ten stejný Johnson, který poslední roky dělá co dělá a trochu si se... nevidí do pusy, když to porovnám s tím, jak se vykresluje v této knize :) Churchill by z něj neměl radost:)

01.07.2020 5 z 5

Spiritualita bez náboženství aneb Probuzení Spiritualita bez náboženství aneb Probuzení Sam Harris

dobrá kniha, ale k dokonalosti jí hodně chybí. některé pasáže mi přišly skoro až zbytečné

01.07.2020 5 z 5

Kód života - Jak z nás DNA dělá to, kým jsme Kód života - Jak z nás DNA dělá to, kým jsme Robert Plomin

Skvela kniha, skvele tema a zajimave poznatky/data. Jedina relevantni kritika z komentaru je ta, ze se to misty spatne/zdlouhave cte. Jinak mi ale prijde, ze to spousta hodnoticich nedocetla/nepochopila.

30.11.2024 5 z 5

50 let videoher 50 let videoher kolektiv autorů

naprosto famózní knížka, která mi dlouho chyběla a ani jsem o tom nevěděl:) skvělé zpracování, obrovská nálož informací a zajímavostí... zkrátka všem koho baví hry a jejich historie/tvorba 100% doporučuju

11.07.2024 5 z 5

Wellington: Vítěz od Waterloo Wellington: Vítěz od Waterloo Daniel Res

Skvela a velmi ctiva kniha! Doporucuji kazdemu, koho Napoleonske valky alespon malicko zajimaji

17.12.2023 5 z 5

Epos o panáčkovi Epos o panáčkovi Jaroslav Beznoska

ke knížce jsem se dostal víceméně náhodou a moc se mi líbila. naprosto chápu zdejší výtky, že při první změně postavy vypravěče (je to psáno ich formou) má člověk pocit, že něco nepochopil a nebo další kapitola popisuje minulost/budoucnost, nicméně během pár stránek to člověku dojde. asi to mohlo být lépe rozlišené, ale když se od tohoto problému odpoutám, kniha byla skvělá a přesně mi sedla. dobré nápady, na nic si nehrála, čistá zábava, zajímavý příběh i svět. kdo má rád akční brak (toto slovo nemyslím zle), tomu doporučuju, ale ostatní by měli sáhnout po jiné knize

28.10.2020 5 z 5

Po sezoně Po sezoně Jack Ketchum (p)

perfektní kniha, taková rychle odsejpající klasika. doslov, kde autor popisuje souboje s vydavatelem (a vyhodí původní verzi! ach...) je velmi zajímavý. škoda, velmi rád bych si přečetl úplně původní verzi (hlavně ty recepty)

05.09.2020 5 z 5

To byl Guderian To byl Guderian Horst Scheibert

zajímavá kniha o velmi zajímavém muži, nicméně je velmi nekritická (což uvádí na pravou míru dobrá česká předmluva), ale víceméně dost krátká. asi třetina jsou pouze fotky a dost velká část textu citace z jiných knih. pro rychlé "nahlédnutí" do života a myšlení Guderiana asi dobré, ale osobně jsem očekával víc.

31.08.2020 3 z 5

Tisíc tváří hrdiny Tisíc tváří hrdiny Joseph Campbell

skvělá kniha! musí se maličko vzít v potaz to, že vznikla eeee... 1947 myslím? takže hodně mluví o překonaném Freudovi, nicméně hlavní pointa/obsah o protomýtech a jejich společných prvcích a symbolice myslím stále platí.

10.08.2020 5 z 5

Jak se stát diktátorem Jak se stát diktátorem Mikal Hem

relaxační bezmyšlenkovité čtení, které pobaví a dozvíte se nějaké zajímavosti ze světa diktátorů. pokud nic víc nečekáte, budete spokojení

01.07.2020 4 z 5

Nad českými zeměmi slunce nezapadá Nad českými zeměmi slunce nezapadá Jan Kotouč

setting a svět paráda. kdo by si nechtěl počíst o českých letcích a lodích bojujících proti přesile ruského carství?:) jen mi přijde, že samotná akce/boje mohly být propracovanější a lépe popsané, ale možná ze mě mluví jen mé krvelačné já

01.07.2020 4 z 5

Pekelní andělé - Dramatické příběhy letců 303. bombardovací skupiny USAF ve válce nad Evropou Pekelní andělé - Dramatické příběhy letců 303. bombardovací skupiny USAF ve válce nad Evropou Jay A. Stout

po obsahové stránce (budování letectva, jejich strategie, bitvy nad Evropou i osobní příběhy jednotlivců) je to na jedničku, nemám slov. v mých očích to maličko sráželo množství překlepů, chyb a místy asi i špatný/nepřesný překlad