ApolenkaS ApolenkaS komentáře u knih

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Příjemná změna. Oddechovka, až téměř milé čtení. Nedalo se nesympatizovat s hlavní postavou. Za mě pět hvězdiček.

14.07.2015 5 z 5

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Teda já nevím, strašně brutálně se to vleklo. No a pak ty paranolmání jevy, respektive duchařina, to pro mě opravdu není. Já jsem asi prostě nudně realistická. Byl to můj první King a žádného dalšího už zkoušet nebudu. Fanynkou prostě nebudu.

02.08.2020 3 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Příjemná, svižná oddechovka. Čekala jsem, že to bude hodně přitažené za vlasy, ale překvapivě ani ne.

09.05.2020 4 z 5

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Tak teda pro mě utrpení. Chtěla jsem si tak nějak odpočinout u něčeho lehčího a zároveň si splnit knihu do výzvy. Hm, tohle byl přehmat. Tragický překlad a tolik blbostí!!! V lednu nesnáší pach whisky a v březnu se na Svatého Patrika zleje Jamsonem? A jiné podobné kraviny...

16.07.2019 1 z 5

Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Kniha mě zklamala. Nápad skvělý, ale výsledek podivný. Chování Jo naprosto nelogické a divné. Sam? Fakt zvláštní figurka. A vlastně jsem nějak vůbec nepochopila žádnou z postav současnosti. Rozhodně bych si raději přečetla jen příběh Matyldy. Tři hvězdy za Matyldu, ta se mi líbila moc.

07.08.2017 3 z 5

Zavolejte sestřičky Zavolejte sestřičky Jennifer Worth

Zajímavé téma. Koho zajímá, jak to vypadalo v padesátých letech dvacátého století v chudé londýnské čtvrti, rozhodně může načerpat atmosféru. Vůbec jsem si to do přečtení této knížky neuměla představit.

02.01.2017 4 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Teda ten začátek, CeeCee mě neskutečně vytáčela svojí naivitou a jak byla hloupoučká. Ale jak vyzrála během života, to mě dostalo. Na konci jsem ji teprve pochopila a naivitu odpustila. Zajímavý příběh, který se strašně dobře četl!!!!!

19.08.2016 5 z 5

Nebezpečné dědictví Nebezpečné dědictví Alison Weir

Zajímavě podaný příběh. Četlo se to výborně, nenudila jsem se. Spíš jsem se rozčilovala nad Kateřinou Grey..... Ta holka si o potíže říkala.

21.09.2015 5 z 5

Stopy na cestě Stopy na cestě Valerij Markus

Všechno už tu bylo asi napsané. Kniha se skvěle čte, QR kódy doplňují celkový obraz a atmosféru. Totálně mě dostal zoufalý stav ukrajinské armády v té době, budu věřit, že dnes je technika i výcvik na úplně jiné úrovní a že už není skrz naskrz prolezlá korupcí a arogancí moci. Hlavní hrdina je sympaťák, nic nepřikrášluje, nehraje si na hrdinu. Líbí se mi, že i když dělal chyby, ničeho nelituje a ví, že i ze špatných rozhodnutí se člověk může poučit a posunout dál.
Knížku doporučuji!

12.01.2023 5 z 5

Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Krásně čtivé. Velký prostor pro fantazii při objevování příběhu.

20.07.2021 5 z 5

Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

Pohodová náladovka k adventu. Hlavní hrdinka mi nebyla úplně sympatická, ale postupně si mě získala. A druhá kniha jako pokračování, to už je jen taková sladká tečka na konec. Příjemné počtení.

30.12.2020 3 z 5

Pokoj bez dveří Pokoj bez dveří Karolina Tůmová

Ten začátek... nevím, nezabíral. Ale pak mě příběh chytil! Jen si ji koukejte přečíst ;-)

21.09.2019 4 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

První třetina fajn. Druhá třetina tragédie, pořád to samé dokola (někdy nepochopitelné, já bych prostě některé věci udělala jinak). Třetí třetina už měla zase spád a musela jsem knihu bezodkladně dočíst. Nebyla vyloženě špatná, ale na zadek jsem se z ní neposadila. Za přečtení stojí :-)

28.03.2019 3 z 5

Mariana Mariana Susanna Kearsley

Srovnávala jsem s knihou Žila jsem již před staletími a bála jsem se, co mě čeká, protože zmíněná kniha mě absolutně otrávila. Mariana byla krásná. Příběh přirozeně plynul, nic přitaženého za vlasy. Já jsem plačka, takže konec jsem probrečela. Nic náročného, prostě pohodová, trošinku tajemná, romantika.

14.08.2017 5 z 5

Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

Já bych tu knihu tak úplně nezatracovala. Začátek byl rozvleklý a nějak jsem netušila, kam to povede. Ale pak se mi to zalíbilo a opravdu se mi dobře příběh četl. Nic přitaženého za vlasy, prostě uvěřitelný. Teda až na to, kolik citátů si pamatovali! Já bych dala tři verše z Romea a Julie, být či nebýt a pak už opravdu nic :-)))

21.05.2016 4 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

No tak to byl mazec! Na začátku jsem si říkala, normálka, pohoda.... Kde je Joona? No, tak snad se to nějak rozjede..... A od druhý půlky už děti nedostávaly večeři, protože se tak knížka nedala odložit. A posledních sto stránek?!!! ADRENALIN!!!! Fakt super vygradovaný příběh. Ten úplný závěr (hořící dům) už mi přišel přehnanej, ale proč ne? ;)

23.10.2015 5 z 5

Kde se touláš, Bernadetto Kde se touláš, Bernadetto Maria Semple

Tak tohle je absolutně ulítlá knížka. Není to tak úplně můj šálek kávy. O to víc mě baví ji všem doporučit. Úleťárna zábavná, absurdní ale fakt vtipná. Ve výsledku takový milý příběh, že? No kdo by nechtěl mít Bernadettu za matku?!!! :)))

26.09.2015 5 z 5

Betasamec Betasamec Milan Dohnal

No, ehm, jak bych to..... Takovej trošku jednodušší děj i člověk. Ale kdo říká, že neskutečný? ;)

13.12.2020 3 z 5

Zapomenutá královna Zapomenutá královna D. L. Bogdan

Ke konci už bylo čtení těžkopádné. Ale příběh zajímavý!

23.01.2020 3 z 5

Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Nejsem úplně cílovka, ale bylo to čtivé, nenucené a člověk má chuť se začít učit italsky! Letní prima čtení.

24.09.2019 5 z 5