apq apq komentáře u knih

Černá píseň Černá píseň Anthony Ryan

Tato kniha se mi sice velice líbila, ale na to, že má jít o poslední díl série, čekala jsem nějaké jiné zakončení.
P.S. : jak mnozí píší, jedná se o otevreny konec. Přestože jsem si hlavní postavu velice oblíbila, fandila jí, doufala jsem, že konec bude uzavřený.

08.08.2022 5 z 5

Volání vlka Volání vlka Anthony Ryan

Dlouho očekávané skvělé pokračování série. Stejně povedené jako Píseň krve, rozhodně doporučuji.

08.08.2022 5 z 5

Hlad Hlad Knut Hamsun (p)

Knihu hodnotím docela kladně, i když to místy bylo až zdlouhavé. Jediným problémem u mě bylo, že jednání hlavní postavy mi přišlo občas nepochopitelné.

02.05.2021 3 z 5

Holocaust Holocaust Gerald Green

Kniha mě naprosto pohltila.

06.03.2021 5 z 5

Orlové ve válce Orlové ve válce Ben Kane

Jeden z nejlepších románů o Římanech.

06.03.2021 5 z 5

Adelheid Adelheid Vladimír Körner

Pěkná kniha.

06.03.2021 4 z 5

Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Část s Katrin mě velmi bavila, bylo to napínavé a strašidelné, ale část s Freyrem mě vyloženě nudila.
Konec byl nevysvětlený a zmatený.

13.02.2021 2 z 5

Krotitel Krotitel Camilla Läckberg

Za mě jedna z nejlepších detektivek.

14.10.2020 5 z 5

Římská krev Římská krev Simon Scarrow

Opět další skvělý díl.
P.S. trošku mě štve, že Rhadamistus nebyl pořádně potrestaný.

22.03.2020 5 z 5

Stín krkavce 1–3 Stín krkavce 1–3 Anthony Ryan

Pro mě jedna z nejlepších knižních sérií.

20.03.2020 5 z 5

Soukromý detektiv Perry Panter a případ ztracené kočky Soukromý detektiv Perry Panter a případ ztracené kočky Markus Grolik

Kniha mi přišla zajímavá

13.10.2017 5 z 5

Poslední absolvent Poslední absolvent Naomi Novik

Druhý díl se mi líbil asi stejně jako ten první. První polovina mě bavila více, ale pořád knihu hodnotím kladně.
Sérii hodnotím jako velmi originální a zajímavou, ačkoliv bych ocenila více přímé řeči a méně monologů.
Třetí díl již číst nebudu, jen jsem ho tak rychle prolétla, ale nějak to mimoškolní prostředí již ztratilo tu atmosféru, která se mi na prvních dvou knihách tak líbila.

24.12.2024 4 z 5

Temná hrdinka Temná hrdinka Abigail Gibbs

Musím říct, že se mi kniha líbila, první část byla velice čtivá a zajímavá, poté to trochu ztratilo na napětí, ale i tak hodnotím kladně.
Hlavní postava se sice dost často chová zvláštně a rozporuplně, ale vzhledem k její situace to je v celku pochopitelné.

18.12.2024 4 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

No tak tohle mě teda vážně nebavilo, že jsem knihu nakonec musela odložit a vím, že se k ní nevrátím.
Všechny postavy i prostředí mi přišlo tak divné, až se to nedalo pořádně číst.

12.09.2024

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Druhy díl série byl za mě lepší, než první , už jen proto, že lépe poznáváme naše známé postavy a konečně si Celaena ujasnila s kým tedy chce být, teda na chvíli,...
Co mě ale opět pobavilo/vytáčelo je skutečnost, jak je Celaena drsná, bezcitná vražedkyně, ale hned z kraje knihy zjišťujeme, že tomu tak docela není. Zajímalo by mě, jak to tedy bylo před tím vězením. Nebudu se v tom ale raději štourat.
Každopádně se kniha čte dobře a jsem zvědavá, na další díl.

10.06.2024 2.5 z 5

Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Tento díl se mi velice špatně hodnotí.
Linka Eliase mě ale absolutně nebavila. Od té doby, co se ocitl v Místě čekání, tak to pro mě začalo být o ničem. Co se týká linky Laily, tak ta mě taky moc nebavila, kromě asi začátku a konce, kde už to bylo lepší.
Ovšem co celou knihu zachraňuje, jsou kapitoly s Helenou, kterého jsou skvělé. V první díle mi nebyla nijak moc sympatická, ale od druhého dílu jsem si ji oblíbila a v tomto díle byla skvělá, stejně jako Avitas,který je mou novou oblíbenou postavou a lituji, že nedostal víc prostoru.
Jsem zvědavá na poslední díl.

22.04.2024 3 z 5

Labyrint (1.-3. díl) Labyrint (1.-3. díl) James Dashner

Celou sérii hodnotím jako lehce nadprůměrnou. Dobře se to čte, je to docela napínavé a druhý díl byl podle mě vážně exkluzivní.
Celá série má hlavu a patu.

27.01.2024 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

(SPOILER) Tak musím říct, že druhý díl mě teda překvapil. Čekala jsem sestupnou kvalitu dílů, ale tento díl se mi líbil ještě víc , než předchozí.
Napínavé od začátku až do konce.
Nové postavy jsou zajímavé a většinou sympatické. Teresa je dle mého pěkná mrcha, a doufám (ačkoliv tomu moc nevěřím), že Thomas v posledním díle nebude i nadále tak naivní.

15.01.2024 5 z 5

Sama čepel Sama čepel Joe Abercrombie

Kniha se mi líbila, takové pohodové čtení. Všechny tři hlavní postavy jsou zajímavé a postupně se vyvíjí. Četlo se to dobře a bavilo mě to, ale když se na to zpětně podívám, tak se děj nijak zásadně neposunul. Uvidíme, co přinese další díl.

31.12.2023 4 z 5

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Na tuto knihu jsem narazila zcela náhodou, a byla jsem mile překvapena. Děj je napínavý a rychle ubíhá.
Ocenila bych možná podrobnější popis postav, ale jinak dobrý.

13.12.2023 5 z 5