Aredhelka komentáře u knih
Húrinovy děti by si rozhodně měl přečíst každý fanoušek pána prstenů a každý, kdo se vůbec o minulost toho, co se ve Středozemi stalo, zajímá. Ze začátku může kniha působit trochu zmateně až nečtivě, je napsaná velmi zvláštním způsobem, který se však v průběhu četby stane právě tím, co dělá knihu tak skvělou. Vše na sebe navazuje, neexistují tu hluchá či nudná místa, a kniha celkově nádherně doplňuje celou trilogii Pána prstenů. Knihu musím jedině doporučit.
První díl této trilogie je rozhodně také tím nejlepším, nic moc tu nevíme ani o chlapcích ani o Placu a právě tahle nevědomost dělá knihu zajímavou. Občas se tu sice dají najít vyloženě nelogické či nudné části, jako skoro v každé knize, ale můj celkový dojem z knihy to nijak nezměnilo. Jediné s čím určitě neosuhlasím je filmové zpracování, které se sice drželo hlavní dějové linie, spousty informací a věcí se přidrželo, ale rozhodně ne natolik, aby film byl stejně skvělý, jako kniha.
Tato kniha by neměla chybět ve sbírce milovníků upírů, tajemna či hororu. Myslím, že každý si tu najde to své :)
Rozhodně se mi Inferno líbilo ze všech Brownových knih nejvíce. Určitě se mu dá něco vytknout, nic mě však nenapadá, kniha je napínavá, zajímvá, nic neodhalující předem. Má přesně ty kvality, které by kniha měla mít.
Kniha by mohla nabídnout mnohem více, rozhodně je povedená, jen opět nedotažená do dokonalosti.
Od knihy jsem rozhodně očekávala mnohem více, ale nemohu říct že by byla nezajímavá či nudná. Kniha má své kouzlo, bohužel mě to však vyloženě nenabudilo na to, přečíst si další díly.
Rozhodně skvělé a čtivé fantasy :) které by měl každý, kdo má zálibu v dracích a fantasy světě znát.
Autor měl docela super nápad, který ovšem nedotáhl do konce. Rozhodně bych neřekla že se jedná o "mrazivý a napínavý thriller". V knize je až moc zbytečných a nudných částí a rozuzlení rozhodně nebylo nečekané, když nám autor řekl vše prakticky na začátku.
Kniha byla určitě velice zajímavá, poutavá a jedinečná. Převážně myšlenka toho donutit hráče v reálném světě udělat cokoliv využitím světa virtuálního se mi velmi líbila, stejně jako propracovanost hry. Konec knihy už byl sice o něco slabší, ale konečné rozřešení za to stálo. Kniha se velmi povedla
Velmi zajímavá a poutavá kniha, chvílemi mi sice připadá skoro až nepravděpodobná, například tolik výletů a utrácení, ale opravdu povedená a emotivně napsaná kniha. Líbí se mi její auteničnost a opravdové dojmy a pocity, které Sophie do knihy vkládá.
Skvělá a velmi zábavná kniha! :-) na odreagování i zasmátí super volba.
Perfektní kniha plná napětí a chladné logiky :) Skvělý námět a dokonale propracována
Druhý díl Dolního města bohužel vůbec nedosahuje kvalit dílu prvního. Co mají obě dvě knihy společné je opravdu velmi nudná část, přes kterou se velmi těžce překousává. V prvním díle se to však dalo překousat mnohem lépe, druhý díl je méně tajemný, mystický a mnohem méně zajímavý. Pořád ovšem patří tato kniha mezi ty lepší, akoro až skvělé :)
Zajímavá kniha, velmi zajímavá. Knize by sice prospělo propracovanější sepsání, vymazání určitých "scén", ale rozhodně knihu doporučuji. Je jednoduchá, odlehčená, tajemná a dokáže uchvátit. Rozhodně bych od té knihy nečekala tolik, kolik mi nakonec dala.
Ač mám warhammer, elfy a fantasy seberaději, tato kniha mne bohužel vůbec nenadchla. Možná jsem ji pouze četla ve špatnou chvíli, či na špatním místě. Bohužel však nemohu hodnotit lépe. Aspoň prozatím.
No, druhý díl je rozhodně napínavější a zajímavější, protože už samotné putování placerů je pohybem někam. První díl je podle mne stále lepší, ale rozhodně druhý díl skrývá neuvěřitelný zvrat, který spoustu z nás určitě překvapil. Rozhodně skvělá volba :)
Kniha není ničím vyjímečným, není ani nijak perfektně napsana. Rozhodně je zajímavá a svým způsobem velmi originální. Bohužel jsem od ní očekávala mnohem více, než mi později nabídla.
Skvělá, vtipná, inteligentní a napínavá kniha! :) Artemis Fowl je jendička a rozhodně nemá konkurenci :)
Dalo by se říct, že kniha zklamala. Možná je to ale tím, že steně jako spousta jiných knih má zavádějící hodnocená, a anotace, které až moc přikrášlují skutečný obsah knihy. Kniha nebyla zklamáním jako takovým, ale rozhodně se nejedná o povedený kousek
Písečná bouře bohužel nepatří k těm lepším Rollinsovým knihám. Na můj vkus zde bylo až zbytečně moc "akčních chvil", které zbytečně braly místo pro lepší rozvoj knihy. Neříkám že by Písečná bouře nebyla dobrá nebo čtivá, bohužel však v některých chvílích jsem se docela nudila.