Arev122 Arev122 komentáře u knih

Suvenýr Suvenýr Tess Gerritsen

Čtivý a napínavý děj detektivního příběhu vás nenechá v klidu. Musíte číst a číst až do konce.

18.12.2022 5 z 5

Paříž: Katakomby Paříž: Katakomby Jeremy Bates

Začátek románu se mi líbil- katakomby, tma a labyrint tunelů. Ale pak po setkání s obyvateli podzemního společenství " krkty" to již bylo hodně hodně nereálné. Konec pak byl opět hodně akční. Musela jsem číst, jak to dopadne.

15.12.2022 4 z 5

Sluncem spálená země Sluncem spálená země Elizabeth Haran

Románem jsem byla dost zklamaná, čekala jsem alespoň trochu dobrodružný příběh života v Austrálii, ale nakonec to bylo pouze oddechové čtení připominající červenou knihovnu.

01.10.2022 3 z 5

Další příhody z černého kufříku Další příhody z černého kufříku Archibald Joseph Cronin

Pěkné pohodové čtení

23.09.2022 5 z 5

Příhody z černého kufříku Příhody z černého kufříku Archibald Joseph Cronin

Pěkné pohodové čtení

23.09.2022 5 z 5

Rajské fontány Rajské fontány Arthur Charles Clarke

Zpočátku jsem se v příběhu trochu ztrácela, ale druhá polovina knihy již byla napínavější.

19.07.2022 4 z 5

Mezi vlky Mezi vlky Lucie Korcová

Zajímavě psaný román o životě židovské dívky během války. Děj byl napínavý, románova fixe smíchaná se skutečností , jen jsem se občas v příběhu ztrácela.

01.07.2022 4 z 5

Ledové peklo Ledové peklo John W. Campbell Jr.

Zajímavé téma, hezky popsaný život a počasí na antarktické výzkumné stanici, ale děj mě nevtáhl do děje.

19.06.2022 3 z 5

Věž - vzestup předchází pádu Věž - vzestup předchází pádu Simon Toyne

Třetí díl byl o něco méně akční než předchozí, za to byl závěr romantický. Ale děj měl spád a napětí .

31.03.2022 4 z 5

S Bohem v Rusku S Bohem v Rusku Walter Ciszek

Přiběh amerického občana, vlastně jezuitského "misionáře", který byl označen za špiona Vatikánu . Za to byl několik ve vězení, mnoho let v pracovním táboře na Sibiři a několik let na určených místech Ruska. Vše snášel s pokorou a vírou v Boží pomoc.

07.03.2022 4 z 5

V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

Zajímavě psaný fantasti román. První část románu se mi četla lépe, bylo to více uvěřitelné, vtáhlo mě to do děje, konec byl trochu moc překombinovaný a příliš pohádkový.

28.10.2021 3 z 5

Jen hrobař zaplakal Jen hrobař zaplakal Miroslav Mráz

Čtivě, poutavě a i se zajímavým humorem napsaný baladicky laděný román z doby předmnichovské republiky. Poutavě jsou popsány životy obyčejných lidí, a zejména hledání sama sebe nešťastného Lojzy .

19.10.2021 5 z 5

Smrtelný pohled Smrtelný pohled Colin Falconer (p)

Napínavý a čtivý příběh z války v Tichomoří, kde na malém ostrově žije mezi domorodci pár Evropanů. Je tu popsáno jak osobní hrdinství jednotlivců, tak i nesnadný život domorodců na ostrově mezi válčícími mocnostmi. Okořeněno je to trochou romantiky a šťastným koncem.

30.08.2021 5 z 5

Na dno světa Na dno světa Wiliam C. Stone

Zajímavě a napínavě zpracovaná fakta o odvážném sestupu jeskyňářů a potápěčů do jedné z nejhlubších a nejzrádnějších jeskyní světa. Vše dle skutečné události.

24.06.2021 4 z 5

Ostrovy přízraků Ostrovy přízraků Colin Falconer (p)

Románově zpracovaná skutečná událost. Cesta lodi Batavie a její ztroskotání muselo být hrozné, ale nejhorší na tom bylo násilnické chování několika jedinců, kteří se neštítili zabíjet nepohodlné.
Trochu jsem se však ztrácela v postavách příběhu a chyběla mi i mapka plavby.

02.06.2021 4 z 5

Lord Mord Lord Mord Miloš Urban

Tak tady bylo velké zklamání. Čekala jsem příběh ze staré Prahy, ale chyběla mi hlavní dějová linie, co bylo osou románu? : bourání starého města a politikaření nebo milostný život zchudlého hraběte nebo vraždění prostitutek.

15.05.2021 2 z 5

Cantervillské strašidlo / Obraz Doriana Graye Cantervillské strašidlo / Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Povídka Cantervillské strašidlo se mi líbila, byla čtivá a vtipná. Bohužel to o druhém románu Obraz DG říci nemohu, čtení mě zklamalo ,bylo příliš rozvláčné a natahované.

26.04.2021 3 z 5

Smrtící DNA Smrtící DNA Franck Thilliez

Napínavý příběh s detektivní zápletkou , který však nutí i k zamyšlení. Je tam zajímavě popsáno i možnost zneužití lidského DNA.

17.03.2021 4 z 5

Smrtící DNA Smrtící DNA Franck Thilliez

Napínavý příběh plný zajímavých informací o genetické informaci DNA. Děj má spád a napětí. A nutí i k zamyšlení.

16.03.2021 4 z 5

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Děj příběhu byl napínavý , ale pro mě až příliš hororové fantasy.

05.03.2021 3 z 5