Arsi007 komentáře u knih
Začátek byl perfektní. Tolik vtipných scén jsem nečetla ani v lecjaké rádoby humorné povídce. Hlavní hrdinka je sarkastická, tak trochu neohrabaná Bridget Jones naopak. Nevěří na lásku, s muži si jen užívá a ráno je pakuje z bytu. Samozřejmě do té doby než se seznámí s jedním z našich hrdinů.
Děj plyne svižně, má i perfektní vedlejší postavy, což oceňuji, protože v podobných knihách na ně není moc kladen důraz, a přerod Eden v romantičku je vcelku věrohodný. Plný počet * ale dát nemohu. Pan Romantik na mě byl chvílemi až moc velké cukrátko a to poněkud zabíjelo atmosféru. Závěr má slibně nakročeno ke druhému dílu.
IG: @hanybooks
Rozuzlení bylo pro mě ze všech dílů zatím nejoriginálnější a napětí se ke konci dalo opravdu krájet.
Kniha se četla velmi rychle. Má velká písmena, krátké kapitoly a napětí by se dalo krájet od začátku do konce. Úplný závěr byl neskutečný. To jsem vážně zalapala po dechu a musela se i nahlas pousmát.
Měla jsem od začátku teorii, která se naštěstí nepotvrdila. I když to k ní směřovalo opravdu až do úplného rozuzlení. Nižší hodnocení tady moc nechápu a doporučuji se jím nenechat odradit. Pro fanoušky Stranger things nutnost. Má to podobnou atmosféru.
IG: @hanybooks
Autor Zlobu píše trochu jiným stylem než své předchozí knihy a nutno říct ještě, že tak. Kapitánka i Garcia se mi tak ,,přejedli" že se mi do dalšího dílu moc nechtělo. Pokud bych totiž měla autorovi něco vytknout jsou to obyčejné vycpávkové dialogy, které psát prostě neumí a působí hodně nereálně a strojeně.
Děj se v tomto díle přesouvá do sídla FBI a díky společné minulosti Huntera a sériového vraha, možná nejhoršího vraha v dějinách usa se příběh stává napínavějším a zajímavějším.
Za mě zatím jednoznačně nejlepší díl série a jen doufám, že autor bude v podobném stylu psát dál.
IG: @hanybooks
Na úvod se přiznám, že se rozhodně neřadím mezi přední fanoušky. Styl psaní je velmi svižný a čtivý, ale na můj vkus autorka jde moc po povrchu a chvílemi to vypadalo jakoby vám vypadlo pár stránek nebo autorka text záměrně zkrátila, aby nebyl tak dlouhý. Vzhledem k názvu jsem si osobně myslela, že celá kniha bude jen o těch devíti dnech, které spolu oba strávili. Což by vůbec nebylo od věci, protože já bych důslednější rozvinutí jejich vztahu ocenila.
Další část byla hodně akční a napsaná lépe něž ta první. Každopádně i tady mi některé scény přišly až moc přitažené za vlasy.
Na další díl se v nejbližší době nechystám. Každopádně oceňuji, že jde o dílo české autorky, která má podle mě velký potenciál.
AUDIOKNIHA
Dvanáct navzájem se prolínajících příběhů, vyprávěných z pohledu dvanácti žen.
Každý příběh je bravurně načten jinou interpretkou a troufám si říct, že Bábovky jsou jeden z audio klenotů posledních pár let.
Dlouho jsem se autorce vyhýbala. Myslela jsem, že je to takový Viewegh v sukních. Hloupé vtipy, příběhy bez hlubšího smyslu a ploché postavy. Ani nevím, kde to vzniklo. Nejspíš kvůli všudy přítomné reklamě, která na mě nepůsobí vůbec dobře a spíše mě odrazuje. Přijde mi, že to tak má většina knihomolů a že tyto obří kampaně cílí především na příležitostné ne/čtenáře.
Nevím, jestli bych hodnotila stejně vysoko, kdybych knihu četla ve fyzické podobě, ale audio mě bavilo víc než dost.
IG: @hanybooks
Pointu jsem zde tušila až někdy od poslední třetiny, i když styl psaní mi napověděl, kam asi příběh směřuje. Na druhou stranu nedalo se předpokládat úplně všechno. A kniha mě bavila moc. Z velké části proto, že má jen 288 stran, není uměle natahovaná, ale je svižná a bez zbytečných odboček a sáhodlouhých popisů.
Jde o velice svěží prvotinu autora, kterého budu určitě dál po očku sledovat a těšit se na jeho další počin.
IG: @hanybooks
Samotný začátek byl velice matoucí. Prvních několik desítek stran jsem byla z nového světa i způsobu psaní, kdy poznámky pod čarou, co se kvantity týče mnohdy převážovaly nad samotným textem, lehce řečeno zmatená. Pokud to budete mít stejně, vydržte! Jakmile se do děje dostanete je to neuvěřitelná jízda! Postavy jsou velice sugestivně napsané. Dotýká se Vás jejich osud a Mia je prostě perfektní. Druhá část výcviku v Rudé církvi mi lehce připomínala Hunger games. Konec dostal takové grády, které Vám splaší srdce do obrovských ,,otáček". A to jsem ještě netušila, do jakého stavu mě dostane druhý díl...
IG: @hanybooks
Nesnáším, když mám po dočtení v hlavě xy otázek a nelogičností, které se v příběhu v průběhu čtení objeví a nikdo mi je na konci nezodpoví. Tady vše plyne rychle, systematicky, přesně tak, jak by se to asi opravdu mohlo stát a vše je zde do detailu vysvětleno. Dokonce mi i všechno to vědecké blábolení dávalo smysl :D Jednoduše jsem nadšená a těším se na další díl..
Cte se rychle, na sychravy vikend idealni volba. Zvrat ke konci dodal celemu pribehu grady, ovsem s odstupem casu mi po precteni zacaly dochazet jiste nesrovnalosti a ani ten uplny zaver (kdo otevrel posledni dvere) by dle logiky a metafyziky nedokazal vse urovnat. Naopak by se to jeste mnohem vic zkomplikovalo. Nicmene velmi ocenuji, ze kniha nema o sto stran vic a ze ji autor zbytecne nevycpaval kvuli tloustce. Bylo zde jen to podstatne. Pokud tedy nejste fyzik a nebudete nad cestovani casem a paradoxy z toho vychazejicimi zbytecne premyslet tak doporucuji.
Tak tohle byla taková jízda , že po přečtení, když přítel večer přišel domů a já mu připravovala večeři mi na vteřinku bliklo hlavou, že musím dávat pozor, aby bylo všechno dokonalé :-D
Naprosto geniální. Něco jako Zoufalé manželky, ale knižně. Doporučuji hlavně pro ženy. Myslím, že muži by se asi moc nedokázali vžít do některých popsaných situací. I přesto, že jsem hodně náročná na postavy tak musím přiznat, že tady autorka popsala všechny tak fantasticky nevtíravým způsobem, že jsem měla ráda i ty největší mrchy. Konec byl naprosto perfektní a v poslední části knihy jsem měla (asi jako všichni ostatní) 4 scénáře a bála jsem se chvíle, kdy se jeden z nich vyplní. No.. byla jsem překvapená. Hodně! Jestli mile nebo ne naznačovat raději nebudu :D Na závěr: Sedmilhářky se mi llíbily o trošku víc než Manželovo tajemství.
Violet Sorrengailová měla nastoupit k písařům. Její matka, generálka, jí však nařídí, aby se připojila k nejnebezpečnějšímu ze všech kvadrantů, dračím jezdcům. Violet tak jde s obavami na první z mnoha zkoušek kde potkává Xadena, před kterým jí všichni varují a radí jí, aby se od něj držela co možná nejdál. Osud tomu ale chce jinak.
Co ke Čtvrtému křídlu napsat? Snad jen to, že nadšené recenze nebyly přehnané. Alespoň za mě ne. Violet se i přes nepřízeň osudu smíří se svým údělem, do všeho jde naplno a nevzdává se. A to je něco, co mi poslední dobou v podobných fantasy chybělo. Zároveň jí ale autorka nepasuje do role postavy, která přežije i svou vlastní smrt a její jednání je díky tomu mnohem uvěřitelnější a čtenář si k ní o to snáz najde cestu. A nebyla bych správný milovník fantasy, když bych nezmínila draky. Moc se mi líbilo, jak jsou v knize popsaní a jak z nich přímo stříká síla a strach na míle daleko. Až na jednoho, ale to předbíhám
Konec, který jsem bohužel odhadla už za polovinou (já vím, jsem s tím už trapná ), dává tušit nejen politický ale i milostný boj, na který se můžeme těšit ve druhém díle.
MIMOCHODEM, VÍTE, ŽE XADEN SE ČTE,,ZADEN,, No, pro mě to bude pořád Xaden s velkým... X!
Instagram: @hanybooks
(SPOILER) To co bylo? Mám ráda autorské duo, ale tohle bylo tak nelogické, nevtipné, chvílemi až nechutné. Například sex po týdnu cestování v divočině, kde se nemyli? A nejen sex? Jako pardon, fakt se mi při čtení navalilo. Postavy byly hloupé, arogantní, příběh nedával chvílemi smysl, protože jejich jednání bylo tak nesmyslné, že jste vůbec netušili jestli to má být sranda nebo to má být bráno vážně. Romantika žádná, dojem na mě neudělala ani krásná příroda ani závěrečné rozuzlení, které bylo nejlepší na celé knize a vážně se povedlo. To, co se ale odehrálo předtím byl opravdu brak.
Tohle vážně ne a doufám, že se autorky zase vrátí ke své klasice hate to love nebo friends to lovers. Tohle bylo.. divný
Od začátku do konce Lapena udržuje čtenáře v napětí, odkrývá různé kličky a stopy, které vedou k vyřešení záhady zmizelého dítěte. A když jste si konečně jistí, že víte jak vše bylo, hodí vám autorka do příběhu další šokující bombu, která vše obrací vzhůru nohama.
Oproti ostatním knihám autorky je tato mnohem více komplexnější a promyšlenější. Vše dává smysl a je znát, že si s vymýšlením příběhu náramně pohrála. Bohužel se to samé nedá říct o jejích dalších knihách, ze kterých je cítit prvoplánovost a touha šokovat za každou cenu.
Jedná se zaručeně o nejlepší dosavadní knihu Shari Lapeny. Trochu mrzuté ovšem je, že byla i její první. A stagnace kvality není to, o co by spisovatel stál.
IG: @hanybooks
Kniha mi byla doporučována ze všech stran. Je to prý nepředvídatelné, šokující, vzrušující a plné napětí. A moje pocity? Zmatenost, oči v sloup, sarkastické poznámky na úkor hlavního hrdiny, naštvání a nakonec znechucení.
Omlouvám se všem, co thriller milují, ale pro mě tohle byla snad největší slátanina a kravina, co sem kdy četla.
Lukasz byl nesnesitelný, šovinistický a sexistický hovado. Kdo je královna mě postupem času přestalo naprosto zajímat a jediné, co jsem s napětím očekávala bylo, kdy Lukasze konečně někdo zapíchne nebo odpráskne
Tohle bylo velký špatný.
IG: @hanybooks
Každá byla úplně jiná a přitom měli tolik společného. Obě byly úspěšné, ale hlavním středem zájmu jejich života byli jejich muži.
Toto je jeden z nejlépe beletrizovaných životopisů, co jsem za dlouhou dobu četla. Je svižný, v mnohém překvapivý a i velice dojemný. Doporučuji si při čtení googlit různá místa, novinové články apod.
IG: @hanybooks
Od autora jsem četla Dárek a ten mě pohltil od první stránky. Nejinak tomu bylo i tady. Ale...
...existuje téma, které je pro mě velkým tabu. Nechci o něm číst, nechci žádné pikantní detaily a dokonce i mistr thrillerů Chris Carter řekl, že přesně tohle je jeho hranice, za kterou by nešel. Fitzek jeho názor nesdílí. V knize byla téměř na začátku scéna, která byla pro celý děj naprosto zbytečná a měla jediný cíl. Šokovat. To se autorovi povedlo, ale využívat k tomu děti je pro mě za hranou. Už nikdy to z hlavy nevymažu. A věřte, že bych velice ráda.
I přes tuto moji osobní výtku (chápu, že to asi většině lidem problém dělat nebude) šlo opět o brilantně promyšlený příběh s několika chytrými odbočkami, které dávaly dohromady zápletku hodnou Tarantina. Závěr už byl přeci jen maličko překombinovaný, ale dával smysl. A to je hlavní.
IG: @hanybooks
Střídají se zde dvě časové linie. Současnost se Sarah a minulost se sestřičkou Ellen, pacientkou Amy a životem v ústavu.
Začátek se mi nečetl vůbec snadno. Ústav má stísněnou atmosféru, chování k pacientům bylo otřesné a důvody k jejich umístění sem byly naprosto nedostačující. Všudypřítomná nespravedlnost a bezmoc tu byla cítit z každé věty. Jakmile se ale čtenář seznámí se všemi postavami dostane příběh spád. Konec hraje spíše na citlivější notu a věřím, že některé čtenáře dojme k slzám.
Přiznám se, že jsem od knihy nečekala až tak dobrý příběh. Šla jsem do ní s tím, že půjde o průměrné rodinné drama odhalující strašáky minulosti. A v podstatě jsem se trefila. Ale průměrnou bych knihu rozhodně nenazvala.