ArwenAragorn komentáře u knih
Možný SPOILER!
Thriller znovu přečtený po čtyřech letech a opět jsem spokojená. Opět velice čtivé, napínavé, má šokující pointu i rozuzlení. Jen ty skryté symboly - stínové obrázky - mi přišly až moc komplikované. V tom souhlasím s mým předešlým hodnocením. Na rozdíl od předešlého hodnocení se mi naopak vrah tentokrát zdál uvěřitelný. Vysvětlil by mně ale někdo tu postavu mechanika? To jsem skutečně nepochopila.
85%
Nemůžeš si hrát na Boha, aniž bys poznal Ďábla.
Ani druhý díl nezklamal. Opět velmi čtivý, napínavý a drsný. Bylo tam moc zvratů a velkých překvapení. A konec si autor nechal hodně otevřený.
Jsme pány. Jsme otroky.
Jsme všude. Nejsme nikde.
Jsme geometři. Ovládáme purpurové řeky.
Fascinující čtení s vybroušeným stylem a do detailu propracovaným dějem. Knížku jsem si neuvěřitelně užila, přečetla jsem si ji znovu asi po deseti letech. Lituji, že jsem neviděla film, nevím, jak mě mohl minout.
To, že pravděpodobnost příběhu je prakticky nulová mě vůbec neodrazovalo. Jak už jsem psala dříve, u knih, které čtu je to hodně časté.
Knížka Poslední lov se mi moc líbila, ale tahle je ještě lepší.
81%
A to platí pro každého z nás: pokud nevydržíme pohled do zrcadla svých vlastních vzpomínek, pak nemůžeme ani prožít smutek nad tím, co se stalo, a jít dál. Může to to znít jako paradox, ale čím víc se snažíme ignorovat to, co je v našem životě bolestivé, tím víc to nad námi přebírá moc.
Pěkný thriller. Čtivý, napínavý, dost děsivý, s dokonalou zápletkou a výbornými akčními scénami a závěrem. Joona má asi devět životů, jak už se tady více čtenářů zmiňovalo. Dávám 5 hvězdiček, ale za úplnou bombu ho nepovažuji.
K přečtení fanouškům autorů doporučuji.
81%
Výborná česká detektivka. Velice čtivá, napínavá, dobrý je motiv i rozuzlení. Navíc je příběh docela uvěřitelný. Líbila se mi i víc než Klekánice.
81%
Potřebuju dvě, přesně podle plánu. To všechny zmate. Jenže zvládnout dvě najednou by bylo náročné. Proto hezky jedna po druhé. Překvapilo mě to. Zdálo se, že na to možná nebudu mít žaludek, místo toho se nemůžu dočkat té další. Ten pocit. Jako by mým tělem probíhal proud. Příval života, který mě zaplavil, zatímco z ní unikal.
Jasný pětihvězdičkový thriller. Vychutnala bych si ho ale určitě víc, kdybych nemusela jeho čtení z časových důvodů kouskovat. Napínavý, čtivý, výborná zápletka a rozuzlení na konci. Lottii moc obdivuji jako policejní inspektorku i mámu a babičku. Jsem moc zvědavá, kam se bude ubírat její vztah s Boydem.
80%
Krauzovi a spol. spadne do klína objasnění vraždy prostitutky, kterou nemohli dlouho vyřešit a tak jsou odměny a slaví se. O hodně víc jim zamotá hlavu postřelení krásné paní Ivanky. Zápletka tady je skvělá a rozuzlení mě hodně překvapilo.
Super, doporučuji!
80%
Tři povídky, v nichž hlavní roli hrají rodinné vztahy, smutné až depresivní, uvěřitelný děj. Jsou poutavě napsané, líbily se mně. Moje první knížka od autorky.
K přečtení doporučím.
90%
Lucerna stojí v kroužku osmi lebek lebek uprostřed čtvercové místnosti. Baterie je téměř vybitá, ale chabé světlo ozařuje na podlaze světelný kruh, který kdosi poskládal ze stovek kostí patřících osmi lidem.
_______________________________________________________________________________________________________________
SKVĚLÝ thriller, jeden z nejlepších s Joonou Linnou, vedle stojí ještě Písečný muž a Lazar, kde je ještě Jurek, nemůžu se rozhodnout, která knížka je nejlepší. Už od začátku napínavý, akční a ta Saga, to je něco, dokonalá!
Rozhodně doporučuji a přeji, ať si knížku užijete stejně jako já.
85%
Je možné určit přesný okamžik, kdy se váš život protne s cestou někoho jiného? Dokážete zjistit, v jakém momentu se dva životy překřížily a následně se zase začaly spirálovitě vzdalovat, přestože od toho okamžiku byly už navždy provázané, dva životy spojené v jeden?
Tak to byl mistrovsky napsaný thriller. Zavede nás až do minulosti před asi dvaceti lety, pak tady Rebeka pátrá po vrahovi svého otce, protože nemůže uvěřit, že spáchal sebevraždu. Příběh krásně plyne, je napínavý, s propracovanou zápletkou, s tajemstvím, najde se v něm místo i na trochu romantiky, závěr je naprosto neočekávaný. K tomu atraktivní prostředí sněhu a ledu. Knížka se prostě nedá odložit.
K přečtení moc doporučuji.
81%
Další vynikající díl z prostředí Amišů s náčelnicí Kate. A je také hodně emotivní. Začíná vraždou amišské babičky a únosem její sedmileté vnučky. Je to jeden z nejodpornějších a nejsložitějších zločinů, týkající se Amišů. Po únosu vnučky následují další vraždy. Přestože motiv se našel a vrah byl odhalen, mám pocit, že úplně všechno se vyřešit nepodařilo.
K přečtení doporučím.
80%
Zklamaná jsem rozhodně nebyla. Je dobře, že autor dal dohromady příběh, který už měl odložený v šuplíku. Vyšetřování kriminálního případu na pozadí pandemie se mi líbilo. A inspektor Jack MacNeil mi sedl.
Knížku klidně doporučím.
81%
Tma ji rychle postrkovala do náruče šílenství. Žádné stíny. Žádné zvuky kromě jejího dechu. Dokonce i ten pruh světla zmizel. Její mozek obestíraly ty nejhorší strachy. Strach z neznáma. Strach z toho, co je kolem ní. Strach z toho, co s ní bude. Pokoušela se o to, co se naučila na kurzu všímavosti v práci. Žít v přítomném okamžiku. To je tam učili. Spousta keců. Rozhodně nechtěla žít v tomhle okamžiku. Ani omylem. Už ani vteřinu.
Tak tohle bylo dost dobré. Po pozvolnějším začátku se příběh rychle rozjíždí a pak už se řítí v rychlém tempu k překvapivému závěru. Zápletka je výborná a čtivost knihy tak velká, že se stává neodložitelnou. Napínavá je hodně a kromě závěru je tam několik šokujících okamžiků. Lottii a Boyda mám moc ráda. A v epilogu se o Lottii dozvíte něco opravdu nečekaného.
Já nemůžu jinak, než tuto knihu doporučit.
80%
Z aktivního období kostela v místnosti žádná roucha nezůstala. Jen vinylová židle a několik dřevěných lavic přistrčených ke stěně. To a dětská dřevěná kolébka. Bílá se zvířátky se zoo, která tančila po látce na ochranném mantinelu. Josie přistoupila blíž. Cítila tak intenzivní hrůzu, že měla dojem, že by se mohla zadusit.
Parádní thriller. Je nabitý dějem, napínavý, s výbornou zápletkou i koncem a hlavně překvapivým motivem. Od příběhu se nejde odtrhnout. Tentokrát se hledá čerstvě narozené miminko a Josiin snoubenec. Josie je mi sympatická a přestože jsem nečetla předešlý díl, zorientovala jsem se a nic mi nechybělo. Ale určitě je lepší číst oba díly postupně.
Já knížku samozřejmě doporučím.
75%
Když se ten večer sprchuju, najednou zhasnou světla a začne téct studená voda. Trvá to jen pár vteřin, ale je to dostatečně dlouho, abych dostala strach. Nejdřív si řeknu, že Vandrák v komoře uvolnil nějaký kabel, ale hned nato mě napadne, že to udělal samotný dům. Začíná se ke mně chovat nepřátelsky, aby mi dal najevo, že se na mě jeho pán zlobí.
Přečetla jsem si tento psychologický thriller znovu a nelituji. Originální příběh s nápaditou zápletkou a rozuzlením. Konec je nečekaný a rozhodnutí Jane jsem naprosto chápala.
Autor tady skvěle popisuje schopnost manipulace s druhou osobou a postavy má moc zdařile vyobrazeny.
Já bych v takovém baráku určitě žít nemohla, ale ono to nebylo jenom v domě, že?
Pro milovníky psychologických thrillerů doporučím.
85%
Ale...zjistit, jak může být někdo naživu i mrtvý...no, to bylo jiné. To byla skutečná výzva.
Thriller byl tak neuvěřitelně čtivý, že se mi jen těžko odkládal. Promyšlený do poslední stránky. Zápletka je úžasná. Moji oblíbenci Poe a Tilly musí objasnit zdánlivě nevyřešitelnou záležitost. Dívka, z jejíž vraždy byl obviněn její otec, i když tělo se nikdy nenašlo, se najednou objeví živá. Tihle dva se s tím poperou opravdu bravurně. A dozvěděla jsem se i něco z vyšší gastronomie. Pohybujeme se totiž ve světě šéfkuchařů.
Knížku ráda doporučím k přečtení.
Judith:
Vyšla z pokoje. Napnula sluch. Ticho. V žilách jí proudil koktejl adrenalinu a strachu. Napadlo ji, že nikdy v životě neměla takový strach. Schodiště bylo prázdné a tmavé, nikde ani světýlko.
__________________________________________________________________________
Vynikající thriller, možná se mi líbil z těch s majorem Servazem nejvíc. Je to taky kvůli tomu, že se hodně týká filmových hororů a dozvěděla jsem se o nich docela dost. A já jsem jejich fanouškem.
Thriller je velice čtivý, napínavý, temný, děsivý, vraždy jsou tentokrát velice brutální a dojde tady i k hodně smutné události.
V příloze v knize je uvedeno 150 filmových hororů vybraných autorem a figurují tady i horory Morbuse Delacroixe, významné postavy v knize. Mimochodem, ten seznam je perfektní.
Thriller určitě doporučím.
že jaro vydá,
cos chtěl skrýt.
________________________________________________________________________
Tak to byla BOMBA!
V první části se v zapadlém okrese Mittel ztratí v létě desetiletý Jeremiah Sloane. Před několika měsíci zde navíc došlo k vraždě Colleen Whalenové, z níž byl podezřelý její manžel, ale nebylo dostatek důkazů. Jeremiaha hledá policie v čele s šerifem Tomem Ginnem a jeho zástupci Shelby Lakeovou, jeho nevlastní dcerou, a Adamem Twilleym. Shelby mi byla moc sympatická. Do pátrání po Jeremiahovi se zapojí také všichni místní obyvatelé. Ale ani to nestačí. Nakonec je povolána FBI. Indicií k nalezení Jeremiaha je málo a také nalezen není. Někteří si možná myslí, že ho zabila Ursulina, bájná stvůra s dlouhými drápy, kterými člověka rozsápe a která se vyskytuje v lesích okolo. Aspoň je objasněna vražda Colleen a viník se dostane za mříže.
Druhá část knihy se odehrává deset let po zmizení Jeremiaha. V jeho případě se objeví nové skutečnosti a znovu se rozjede pátrání. Šerifem už je Adam Twilley a opět je povolána FBI.
Thriller je ukrutně čtivý, nedalo se od něj odejít (začala jsem ho číst odpoledne a skončila jsem v ranních hodinách), napínavý, emotivní, s překvapivým rozuzlením, při kterém je všechno objasněno.
Knížku k přečtení bez váhání doporučím.
85%
..."Vraťme se raději zpátky k drozdům. Jak jsem říkala, jen zřídka se vzdálí od místa, kde se vylíhli, ale víte, co je na nich fascinující? Víte, co je klíčem jejich úspěchu?" Došli jsme k poslednímu zákrutu schodiště a na okamžik jsme byli s ...... téměř tváří v tvář. "Přizpůsobivost. Umějí se až neuvěřitelně dobře adaptovat na nové prostředí. Zahrady, odlehlé lesy, městské parky, střechy domů. Dokážou se usadit kdekoli. A přežijí. Nejen to, oni prosperují. A víte, co je na tom nejlepší? Lidé si jich skoro ani nevšimnou. "
Dokonalý thriller. Výborně vymyšlený, neskutečně čtivý, napínavý, se skvělou zápletkou a mnoha záhadami, které se nakonec podaří Davidovi vyřešit. A dokonce všechno zní docela uvěřitelně. David sám je v nebezpečí smrti a musí utíkat i před policií. Moc se mi líbila linka s Healym a s tím i úplný závěr.
Tento díl řadím k těm nejlepším od Tima Weavera, musíte si ho prostě přečíst!
81%
..."Měla jsem konkrétní důkaz, že syndrom E skutečně existuje a že může zasáhnout kohokoliv. Kohokoliv! Vás, mě, všechny. Nerozlišuje dobu, národnost ani víru."...
Skvělý temný thriller. Franck Sharko vyšetřuje smrt pěti mladých mužů a zjistí, že tento čin souvisí s případem policistky Lucie Henebelleové, jejíž přítel oslepl při sledování anonymního krátkého filmu z 50. let. Oba spojí své síly při pátrání po zločincích, kteří jsou v patách i jim. Zvrácené vraždy jsou jen dílečkem postupných šokujících zjištění.
Knížka je originální a opět velmi napínavá, má spád, překvapivý motiv a rozuzlení, musíme se připravit na morbidnosti a surovosti, ale u pana Thillieze jsem na to zvyklá. Jenom jsem nebyla připravená na to, co přinesl epilog.
Rozhodně doporučuji!