Atanone Atanone komentáře u knih

Odrazy v Nilu Odrazy v Nilu J.Suzanne Frank

Miluji knihy o starověku,o Egyptu obzvlášť a tahle se mi líbila moc. Představte si,že se ocitnete v jiné době,v jiném těle,lidé vás z nějakého důvodu nemají rádi a vy nemůžete mluvit,abyste zjistili proč tomu tak je a co se vlastně děje. Tahle zápletka byla od spisovatelky velmi chytrá,protože díky ní překlenula spoustu logických otázek,které by asi každý čtenář měl.
Přečetla jsem jedním dechem a ráda se k ní vracím.

21.04.2017 5 z 5

Tajné vánoční recepty naší babičky Tajné vánoční recepty naší babičky Klára Trnková

Malé a milé.

07.02.2024 4 z 5

V pradávných vodách V pradávných vodách Steve Alten

Pokud nebudete moc přemýšlet a necháte se jen "nést" je to dobře akční kniha se zajímavým námětem. Pokud budete přemýšlet.. No..raději to nedělejte ☺

20.12.2019 3 z 5

Herec nielen na udici Herec nielen na udici Jozef Kroner

Něžný útok na srdce a těžký útok na bránici. Navíc mám "nášho Brtka" tak naposlouchaného, jako bych to měla i se zvukem. Lidské, krásné, pokorné a přitom vtipné.

25.10.2019 5 z 5

„...když jsem to slíbil!“ „...když jsem to slíbil!“ Luděk Munzar

Krása.. jeden z mých nejoblíbenějších herců vypráví o mém nejoblíbenějším snu..
Jsem ráda, že jsem si počkala na audioknihu.. Bez té „duše“ by to bylo jen na půl páry..

05.08.2019 5 z 5

Kahlo Kahlo kolektiv autorů

Originální a vášnivá bytost, která se těžko škatulkuje. Buď ji vezmete, nebo necháte být. Já ji beru :)

23.06.2019 5 z 5

Ohnice Ohnice Jiří Orten (p)

"Jsi žena, neboť věříš příliš.
Nalézáš pravdu, když se mýlíš.
Nalézáš to, co ztrácí čas.
Nalézáš, neboť ztratilas.

Ta krajina je bezbarvá.
Tou krajinou, kde jsme my dva,
nabírá bolest jako lžicí
šťávu a vláhu pro trpící.
Jsem cosi jiného, než ty jsi.
Neztratil jsem, neb neměl jsem."

04.05.2019 5 z 5

Měsíce / Hlas ticha Měsíce / Hlas ticha Karel Toman (p)

tahle se mi líbila

Domove, domove…
V divokou vřavu světa
hlas domova se ozval zádumčivě.
Pěšinkou, která nikdy nezaroste,
vyšel jsem hledat rodný dům.
A topoly a lípa
šuměly posud nad ztemnělou střechou,
pokrevné našel jsem, však srdcem cizí
a nových pokolení chlad.
Pod krovem, jenž byl svatý
vzpomínkám dětství, posupně teď mlčí
hlad zisku číhavý a obchodnictví,
vypočítavé pohledy.
Ty jediný jsi zůstal,
hřbitove, věren podobě své staré.
Jen u tvých hrobů moh jsem uvěřiti,
že nalezl jsem rodný dům.

25.04.2019 3 z 5

Březnové idy Březnové idy Thornton Wilder

Nečekejte žádnou akčnost. Příběh je vyprávěný formou dopisů, z čehož jsem na jednu stranu nebyla zrovna odvázaná, ale na druhou to zase dávalo pocit, že postavám víc vidím do hlav. Caesar a Clodia, to byla inteligentní a jiskřivá paráda myšlenek, zatímco Kleopatra se tu (až na pár výjimek) jeví spíš jako „pipka“ a slavný Catullus, škoda mluvit.
Na 5 málo, na 3 moc.

02.04.2019 4 z 5

Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Ale no tak jo.. tušila jsem romantiku a nemýlila jsem se. Četlo se to hezky, i když hlavní hrdinka byla pro mě trochu povahový oříšek. Dala bych 4, ale ten konec fakt pro mě už ulítával někam mezi obláčky a jednorožce, i když uznávám, že to vůči autorce asi není moc fér, vzhledem k tomu, že se málokdy nadchnu romantickou knihou.

19.02.2019 3 z 5

Až mě uloží do země Až mě uloží do země Peter Robinson

Zdánlivě poklidný příběh člověka,který se na pozadí dávné vraždy,spáchané v domě,který koupil,snaží vyrovnat se smrtí milované ženy a najít nový smysl života.
A závěr mě vyloženě dostal.
Za mě fajn podzimní předdušičkové čtení.Děkuju.

13.10.2018 5 z 5

Poslední dny Rabbit Hayesové Poslední dny Rabbit Hayesové Anna McPartlin

I přes to děsivé téma umírání toto není kniha o smrti.Naopak,je to kniha o životě a hlavně o lásce. Rodičovské,sourozenecké,kamarádské,milenecké a manželské..o lásce k životu a o odvaze nejen žít,ale i zemřít. Ať se k tomu stavíme jakkoli,smrt- našich blízkých,nebo jednou i nás samotných – k životu neoddělitelně patří.
Měla jsem z knihy trochu strach,ale ukázalo se,že úplně zbytečně. Je to citlivý a krásný příběh,napsaný bez patosu, s citem,humorem a láskou. Můžu doporučit.

06.10.2018 5 z 5

Oko Horovo Oko Horovo Carol Thurston

Moc se mi líbilo. Autorku kromě egyptologie pravděpodobně baví také horoskopy,numerologie,působení barev a řeč těla. Protože kdyby ji to nezajímalo,těžko by tyto věci studovala kvůli jedné knize,kde jsou navíc zmíněné jen tak mezi řádky. Krom toho,že jsem vycítila spřízněnou duši,jsem také dostala do ruky velmi čtivou knihu.Jak bývá v poslední době zvykem,opět jsou tu dvě časové linie,přičemž ta současná místy až křiklavě kopíruje tu historickou. Ale autorce se podařilo vytvořit v obou postavy,které si hned zamilujete. Egypt,ve kterém se odvíjí ta historická část,je plný slunce,ale také zákulisních palácových intrik,odehrávajících se v bojích o moc po smrti faraona Achnatona a po krátké vládě Tutanchamona. Neboli se mimo jiné setkáme také s krásnou Nefertiti. Jen mě tak napadá,jak často my lidé propadáme očekávání,že za krásnou a ušlechtilou tváří se skrývá podobně ušlechtilá duše.
Historioknihomolům ,kteří mají rádi spíš pomalejší příběhy,můžu doporučit.

05.10.2018 5 z 5

Malá ručka Malá ručka Susan Hill

Já jsem se tedy moc nebála. Ale přesto se mi kniha líbila. Taková pomalá,spíš melancholická záležitost. Hezké popisy míst a obzvlášť zahrady bělostného domu . Děj narušovalo časté opakování vět. Možná mu měly přidat na dramatičnosti,ale mě spíš brzdily. Pokud už poněkolikáté čtete věty jako "tehdy jsem měl odejít" tak po čase máte chuť je přeskakovat,abyste se konečně dozvěděli proč.
Příběh má zajímavé rozuzlení,trefila jsem těsně vedle,asi jsem větší drsňačka,než autorka.

23.09.2018 4 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Na závěr této série musím říct,že mě vážně dostala. Seriálům sice moc nefandím,ale v tomhle světě se mi líbilo tak moc,že je mi vážně líto,že je konec.
Ty knihy jsou nabité energií. Jsou praštěně pozitivní a přesto, že jsou plné romantiky,ta romantika je prošpikovaná tak vtipnými poznámkami, že vůbec nesklouzává do sentimentu.
Kluci a pánové,pokud vás neděsí výlet do chaoticky úžasného holčičího světa,pojďte se proletět v čase. Třeba se vám to zalíbí a trochu nás líp pochopíte. Protože my holky máme srdce z marcipánu a když se zamilujeme,je úplně jedno,jestli je nám 16 nebo 106. Vždy je to poprvé. Úžasné. Navždy.

10.09.2018 4 z 5

Spiknutí škorpionů Spiknutí škorpionů Robert Ludlum

Pro mě Ludlum v plné parádě.
O knize se nedá říct,že by měla nějaké dějové vrcholy. Ona spíš v první kapitole nastartuje a tempo zpomalí až skoro úplně na konci.Dobrá zápletka,dobré dialogy,sympatický hlavní hrdina a nezapomeňme na jeho protivníka (abych nespojlerovala),který je vlastně v roli takového Božího mlýnu.
Jistě - je to špionážní fikce..ale mezi sledováním toho,jak jsem parádně tahaná za fusekli mě napadlo,že se vcelku ani nedivím,že mohl pan Ludlum za svého života některým bezpečnostním složkám připadat nebezpečný.

27.08.2018 5 z 5

Černý mustang Černý mustang Karl May

Tuhle jsem četla hned po Vinnetouovi. Vzpomínám si,jak mi bylo nakonec hrozně líto Černého Mustanga. A už tehdy mi začínalo vadit to jediné,co mi kdy na knihách Karla Maye vadilo, a sice to,že "zlí"Indiáni jsou vždy hloupí Indiáni a stejně tak zlí trapeři,nebo kovbojové. Ale od toho pohádky jsou,aby zlo bylo na ostudu,že?

18.08.2018 5 z 5

Holky z porcelánu Holky z porcelánu Jaromíra Kolárová

Když jsem kdysi dááááávno v knihovně vzala tuto knihu poprvé do ruky,nedošla mi slovní hříčka v názvu a myslela jsem si,že to bude příběh o porcelánových panenkách. A vlastně jsem se moc nemýlila..ta kniha je křehká. Jak bych si dnes přála,abych i já byla z porcelánu..

13.07.2018 5 z 5

Blázny živí Bůh Blázny živí Bůh František Kožík

Dlouho jsem přemýšlela,co přidat ke komentářům k této knize.,protože i já,stejně jako buccaneerka jsem zůstala paf. Snad jen toto- kdykoli dočtu knihu od pana Kožíka,mám chuť být lepším člověkem,protože zase znovu uvěřím,že to má smysl.

03.07.2018 5 z 5

Faust Faust Johann Wolfgang Goethe

"Kdo dlouho hledí do propasti, toho propast pohltí"
Friedrich Nietzsche

22.05.2018 5 z 5