Awča komentáře u knih
Reneé a Harry, to je moje srdcová dvojka.
Přiznám, že si už moc nevybavím předchozí díl, jen ten pocit, že dobré, ale že mě až tak nenadchnul.
Za to Temné hodiny, to byla jízda. Přečetla jsem jedním dechem během pár dní.
Líbila se mi i aktuálnost příběhu.
A ten konec, nutně potřebuji další díl ;-)
Posloucháno jako audiokniha, výborně zpracovaná. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout.
Bavilo mě úplně všechno, nejvíce začátek, cílevědomost hlavní hrdinky a léta na akademii.
S postupem času se příběh stával temným a ne vždy jsem s Rin souzněla.
Nedočkavě čekám na další díl.
Napínavé a velmi čtivé, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Konec mi přišel useknutý, ale epilog to napravil.
Skvělé čtení na dovolenou.
Cormorana s Robin mám moc ráda, těšila jsem se na jejich další případ a na vývoj jejich vztahu.
Vyšetřování mě bavilo, i když jsem se v poslední třetině začala trochu ztrácet v postavách a jménech. A také těch svízelí v osobním životě bych jim přála méně. Motiv ani pachatele jsem neuhodla, rozehrané to bylo pěkně, klobouk dolů před autorkou.
Už aby byl další díl.
Na další setkání s oblíbeným autorem jsem se moc těšila. Někdy je to ovšem tak, že se cesty dvou blízkých duší minou.
Nedočetla jsem.
To bylo počtení!
Svěží, milé a originální. Pěkně popsaný svět i postavy. Oblíbila jsem si ty kladné a u těch záporných jsem neměla problém porozumět jejich pohnutkám.
Bavily mě dialogy Sancie a Klefa. Opravdu se těším na další díl.
Posloucháno v audioverzi. Skvěle načtené, kapitoly jsou krátké a hudební předěly je pěkně doplňují.
Příběh je zvláštní a jeho zpracování také. Nevím, zda to bylo myšleno s nadsázkou, humorem nebo vážně.
Hlavní hrdinka byla nesympatická, její sestra také. Vlastně tam nebyl nikdo, ke komu by si čtenář vytvořil vztah, fandil mu a těšil se na jeho další osud.
Není to můj šálek čaje a jsem ráda, že jsem úspěšně doklopýtala do konce.
Posloucháno jako audiokniha (skvělá interpretace pana Písaříka), proto hodnotím maximem *
Při čtení bych možná některé popisy přeskočila a v některých odbočkách se ztratila.
Takto to byl příjemně strávený čas s příběhem z doby, o které jsem toho moc nevěděla.
Spíše je to historický román s detektivní zápletkou.
Thriller se zajímavou zápletkou, jak by se asi člověk zachoval, kam až by zašel v ochraně svých dětí, je ospravedlnitelné krýt své blízké před policií?
Psáno místy trošku kostrbatě a povrchně, ale poháněla mě zvědavost, jak se případ vyvine. Závěr mě překvapil, jsem s ním v podstatě spokojená.
Ale na plný počet hvězdiček to není.
Svým způsobem starosvětská detektivka, i když z doby nedávné. Sérii čtu nahodile, je to milé poklidné počtení. Tento díl se mi líbil nejvíce, vyšetřování i konečné rozuzlení.
Příjemné počtení, ze všech dílů se mi tento zatím asi líbil nejvíce. Zápletka byla originální, řešení možná trochu překombinované. Neutkví mi v paměti, ale jako čtení před spaním ideální.
Příběh byl vemi zajímavý, přesto místy rozvleklý. Přiznám, že pokud bych neposlouchala jako audioknihu (výborně zpracovanou), asi bych dost pasáží přeskočila. Marian se hledá, doba je těžší něž za války, kdy byl nepřítel jasný, zde má mnoho podob, a ona se snaží jednat podle svého svědomí (a mínění) pro mír a dobrou věc. V osobním životě nemá tak pevný postoj, je dobrodružka a příliš nehledí na city a mínění jiných. Což při čtení hlavní hrdince dost ubírá čtenářovo sympatie.
Poklidný příběh, četl se dobře, kniha na dvě pohodová odpoledne. Možná jsem také, jako Agathette, postrádala větší jiskru.
Zjistila jsem, že jde o první díl série, a z toho díly 2 až 5 jsem již četla, ale nějak si na ně nemohu vzpomenout, ani po přečtení anotace. A asi to tak bude i s tímto dílem. Milé, ale nezanechá větší dojem. Být to TV seriál, pak by byl ideální k žehlení, a nemyslím to ve zlém.
Kniha mě moc bavila, jak zápletka, tak prostředí, vtipné hlášky i hlavní hrdinové.
Hru neznám, je možné, že jsem tím přišla o nějaké souvislosti, ale čtení to bylo fajn, přeneslo mě na chvíli z běžných dní úplně do jiného světa.
Zkusím i další autorovo knihy.
Vyslechnuto jako audiokniha. Výborná interpretace Lucie Pernetové.
Neměla jsem žádná očekávání a byla jsem příjemně překvapena. Příběh byl zajímavý, neměla jsem tušení, jak se vyvine v další kapitole, což mě velmi bavilo. Hrdinka mi přirostla k srdci, mladá holka, která se ještě trochu hledá a najednou musí řešit situace, které jsou oříškem i pro vyzrálejší osobnosti.
Zajímavý byl výcvik i to, jak se potom lišila realita.
Možná trochu více "ženský" než bylo nezbytné, ale proč ne.
Zkusím další díl.
Oddechová a napínavá jednohubka, trochu méně uvěřitelná.
Přečteno rychle, byla jsem zvědavá na rozuzlení.
Ale výraznější stopu v mé paměti asi nezanechá.
Hltala jsem písmenka, nemohla jsem přestat číst. Příběh byl napínavý, velmi mě bavil.
Jasně, šel po povrchu, není to žádné hluboké drama. V rámci svého žánru ale velmi povedené.
Mám tuto sérii ráda. Na tento díl opravdu sedí "oddechová jednohubka". Až mě mrzelo, že byla kniha tak krátká.
Zápletka je zajímavá a klidně bych přivítala bohatší dějovou linku ze soukromí vyšetřovatelů.
Vybočila jsem ze svých obvyklých žánrů detektivek a sci-fi, a vůbec nelituji.
Začátek může působit trošku smutně a bez výhledu, ale pak je zde, přes všechno tápání, naděje.
Držela jsem Noře palce, aby si našla tu svou pravou knihu. A neubránila jsem se zamyšlení nad svou knihou výčitek.
Něžný milý příběh, skvěle načtený Petrou Špalkovou.
Seriál mám moc ráda, a když se mi naskytla možnost poslouchat audioknihu, neváhala jsem. Začátek byl napínavý, ale v průběhu času se příběh rozvětvil a rozmělnil. Trošku mě mrzelo, že sympatická postava Troye je zde vykreslena tak trochu troubovatě.
Kniha byla velmi pěkně načtena a dobře se poslouchala, ale řadím ji ke slabším kouskům série, ani v TV mě příběh úplně neoslovil.