aydam komentáře u knih
Jedná se o říznou australskou detektivku se sympatickým Calebem, který je prakticky hluchý. Jeho postižení patří v záplavě jiných krimi příběhů k příjemnému ozvláštnění. Společně s obálkou mě kniha rozhodně zaujala. Příběh se odvíjí svižně - jde se rovnou na věc, akce střídá akci a není zde prostor pro žádná hluchá místa.
Příjemné vyprávění desetiletého uličníka, při jehož četbě se zastaví čas a dostaví se chuť na posezení s přáteli u kávy.
Takoví Páni kluci z exotického prostředí Haiti.
Žádná červená knihovna, nýbrž napínavý román z dnešní doby. Realistický příběh s prokreslenými charaktery postav. Zpočátku jsem nenáviděl Clare, posléze se však ukázalo, co je vlastně Marc zač. Moc bych si přál ještě doplňující část o Xanovi (je mi líto, že je sám se svým trápením).
Velice podmanivý příběh ze života, který se s hlavními hrdiny nemazlí. Slupl jsem ho za jeden den. Filozofických pasáží o životě a smrti bych se sice zbavil, ale není jich tolik, plynulost příběhu proto nenarušují.
"Balíček" jsem dostal jako dárek a mohu jej směle doporučit.
Díky krátkým kapitolám, které jsou ukončeny schválně tak napínavě a otevřeně, aby čtenář pokračoval dál a dál, se četl rychle až k samotnému rozuzlení.
Postav tu není mnoho. Nechovají se nelogicky, čímž si získaly mé sympatie.
Orientace v textu je přehledná. Žádné náhodné skákání z minulosti do přítomnosti.
Rýmovaný pohádkový příběh o přátelství. Pro někoho divočejší ilustrace.
Lehce smutnější příběh pro děti. Nádherné ilustrace. Mít děti, určitě koupím.
Pěkně ilustrovaná, jednoduchá myšlenka, mravní ponaučení.
Mít děti, asi bych ji koupil.
Útlejší kniha se silným čtenářským zážitkem.
Syrový severský příběh o dospívání, bolestných ztrátách a drobných nálezech. Na Birka nezapomenete.
Svižná kniha, u které jsem se pobavil a strávil pěkný den, kdy se mi nic, krom čtení, dělat nechtělo.
Poutavý příběh s gradující zápletkou. Anotace se mi zdá poněkud nepřesná - strohá a působí "červenoknihovnicky".
Nejvíce mě bavily pasáže o Claiřině sestře Uličnici.
Jsou knihy, u kterých čtenář otáčí jednu stránku za druhou až k samotnému závěru. Tato kniha mezi ně nepatří pro své odbočky, vysvětlující fungování paměti. Z mého pohledu jde o zpestření, kterého se čtenáři bát nemusí, protože je zde vše jednoduše vysvětleno.
Postavy, kterých tu není mnoho, jsou prokreslené, takže s nimi cítíte a zároveň máte pocit, že jsou to "obyčejní lidé" s běžnými starostmi (pominu-li znásilnění) a zaměstnáními.
Samozřejmě nic není, jak se na první pohled zdá, takže v průběhu celého příběhu přehodnocujete své úsudky až do finále, které rozhodně překvapí. Wendy, tento debut se ti vážně povedl!
Pokud máte rádi velice optimistické příběhy obyčejných lidí, je to přesně knížka pro Vás.
O této knize budu ještě nějaký čas přemýšlet. Nejdříve jsem si myslel, že už se bude od 10. kapitoly vše vznášet na růžovém obláčku, jenže ono ejhle! A tohle "ejhle" způsobilo, že přidávám hvězdičku na plný počet. Sice má kniha jen pár opravdu legračních pasáží (na rozdíl od "s hlavou v pejru), zato však je více hozená do reality.
Příjemná podvečerní jednohubka, která splnila svůj úkol - pobavit, spokojeně usnout a vzbudit se s úsměvem na tváři, příjemně naladěný na celý den.
Příběh byl reálný tak na 2 hvězdičky z 5. Některá sprostá slova byla použita trefně, jiná obtěžovala. Stejně tak to bylo s potrhlou Markétou. Ke konci jsem si trochu přál, aby se na ni Marvin vykašlal.
Z mé knihovny proto poputuje, takhle hlava v oblacích, rovnou do knihovny mé mamky. Jsem zvědavý, co na ni řekne.
Poutavá kniha, ale těch chyb a překlepů je příliš. Pan magistr by se měl stydět.
Čekal jsem příběh ve stylu Farmy zvířat... Nebaví, odkládám.
Mladá pacientka Ava, by si ráda splnila sen v podobě velké svatby, než ji nemoc připraví o to nejcennější.
Sice čtyři hvězdy, ale příběh se někde uprostřed zasekl a trochu se táhl.
Počet zmáčených papír. kapesníků: 4.
"Žijte svůj život co nejlépe. Je to jediný, který vám byl dán."
"Jestli chcete něco udělat, tak se dejte do toho."