babicka_amalka babicka_amalka komentáře u knih

Západ Západ Karel Václav Rais

Zapadlí vlastenci, Západ, Pantáta Bezoušek a další - všechno mé oblíbené knihy. Až se člověku při jejich čtení někdy zasteskne po té neuspěchané době, i když život byl tehdy nelehký a radostí tak ne vždy dost.

14.02.2017

Výminkáři Výminkáři Karel Václav Rais

rozhodně žádná idyla, chamtivost a zloba provázejí lidstvo odjakživa; přesto je knížka úžasně čtivá a má co říct i dnes;

14.02.2017

Tři stálice Tři stálice Jarmila Urbánková

jezerní básníci, skvost

13.02.2017 5 z 5

Tisíc a půl dobrodružství Tisíc a půl dobrodružství Richard Halliburton

věru inspirativní "cestopis"!

13.02.2017 5 z 5

Ranní ptáček Ranní ptáček Eric Malpass

trochu smutné, trochu veselé - v každém případě nádherné čtení; vřele doporučuji!

12.02.2017 5 z 5

Pasqualův anděl Pasqualův anděl Paul James McAuley

ale jo, docela legrace, jak je smícháno vše možné dohromady;

07.02.2017 4 z 5

Výjimeční lidé Výjimeční lidé Peter May

není to vůbec špatné, ale na Hebridskou trilogii to přeci jen nemá; je vidět, že na Hebridách je "víc doma", proto jsou příběhy odtud mnohem uvěřitelnější; ale to je jen můj pocit, rozhodně ho nechci nikomu vnucovat;

29.01.2017 4 z 5

Pravda o zkáze Sodomy Pravda o zkáze Sodomy Ivan Kříž

vynikající kniha - téměř jako zjevení jsem ji četla v 60. letech, hned jak ji ČS vydal - tenkrát jsme na ni (a mnohé další) stáli fronty - po mladé asi už úsměvné či nepochopitelné ;-)

27.01.2017 5 z 5

Mrtvá šelma Mrtvá šelma Jiří W. Procházka

plně souhlasím s kokoskem, vystihl to skvěle

26.01.2017 5 z 5

Lev v údolí Lev v údolí Elizabeth Peters (p)

Peabodyová s Emersonem a Ramsesem jsou prima a jejich příběhy psané půvabně "zastaralým" jazykem, odpovídajícím době příběhů, jsou půvabné

26.01.2017 4 z 5

Ohrožení Ohrožení Felix Francis

škoda, že Dick Francis už žádnou knížku nenapíše; ale Felix je jeho důstojným nástupcem, dobře se při spolupráci s otcem "vyučil";

Černý anděl Černý anděl John Connolly

oblíbené téma, oblíbený autor; dobře napsáno, četba rozhodně není ztrátou času;

Poslední rituál Poslední rituál Yrsa Sigurðardóttir

slušný příběh, slušný styl, pro mě zajímavé prostředí; nezklamalo;

Neodvratný konec Neodvratný konec Peter Robinson

líbilo, četlo se mi dobře; podívám se určitě po dalších knihách série;

Hrobník a vražda v kryptě Hrobník a vražda v kryptě Oliver Pötzsch

opět skvělé čtení, od nějž se člověk nemůže odtrhnout :-)

11.12.2024 5 z 5

Kronika hříšného kněze aneb Bestie z Karlštejna Kronika hříšného kněze aneb Bestie z Karlštejna Naďa Horáková

na rozdíl od předchozích komentářů mě styl psaní této knihy příliš nenadchnul; téma zajímavé, zpracování nijak úchvatné, naopak;
před časem mě stejně zklamal i autorčin počin novodobý (Vlk na vodítku);
k mým oblíbeným autorům se v dohledné době nepřipojí;

29.11.2024 2.5 z 5

Nebezpečný poklad Nebezpečný poklad Norman Dale

příjemný příběh pro děti, napínavý, dobrodružný - celkem potěší;

29.11.2024 4 z 5

Stříbrný chlapec Stříbrný chlapec Kristina Ohlsson

ubírám hvězdy za naprosto zbytečnou a módní linku s imigranty, bez ní by kniha byla zajímavější;

03.11.2024 3 z 5

Faktor Omega Faktor Omega Steve Berry

opět jsem byla spokojená: směs historických faktů, informací z dějin umění, napětí - ale teď už se těším na návrat ke Cottonu Maloneovi :-)

31.10.2024 4 z 5

Vražda v Královském divadle Vražda v Královském divadle Ada Moncrieff

Sváteční vraždu jsem ještě zvládla, ale tohle je - až na závěr - opravdu téměř k nečtení. Z mého pohledu velmi nepovedené "dílko".

27.10.2024 2 z 5