babicka_amalka babicka_amalka komentáře u knih

Manžel na objednávku Manžel na objednávku Catherine McKenzie

ztráta času

08.11.2019 2 z 5

Daniela Daniela Stephen Weeks

jen jsem zvědavá, jestli se těch dalších dvou dílů dočkáme...

15.10.2019 4 z 5

Y jako… Ypsilon Y jako… Ypsilon Sue Grafton

je mi líto, že už si nikdo z nás nebude moc přečíst poslední "písmenko" abecedy; ale za sebe musím říct, že moje oblíbená série mě svými posledními díly (X, Y) dost zklamala; oproti předchozím už neměly ten správný "tah na bránu"; ono není divu - udržet vysokou laťku při tolika pokračováních není snadné; i tak škoda, že autorka předčasně odešla - ještě si toho mohla hodně užít a s námi čtenáři se pak podělit o své příběhy;

27.09.2019 3 z 5

Tygří bojovník Tygří bojovník David Gibbins

pro mě zajímavé - zejména Indie a Čína; zase jsem se dozvěděla prostřednictvím zábavy i něco nového a pro mě nepříliš známého;

22.09.2019 4 z 5

Ženy milující Ženy milující David Herbert Lawrence

četla jsem po letech znovu - ale tentokrát už mě to tolik neuchvátilo; nicméně kniha za přečtení stojí;

23.08.2019 4 z 5

Zapomenutý papež Zapomenutý papež Barbara Goldstein

za mě dost zklamání - knihy s touto tématikou a této formy mám velice ráda, ale - tak půlka knihy je neustálým opakováním téhož, zkrácení by jí přidalo na svižnosti a čtivosti; dost věcí jsem se sice dozvěděla, ale prostě někdy opravdu méně bývá více; tak uvidím, ještě zkusím dát šanci dalšímu dílu ;-)

20.07.2019 3 z 5

Lepidlo Lepidlo Irvine Welsh

na mě příliš vulgární jazyk, "díky" němuž jsem z knížky nedokázala mít žádné potěšení;

19.07.2019 2 z 5

Past Past Melanie Raabe

naprostá ztráta času....

06.06.2019 2 z 5

Ďáblova maska Ďáblova maska Tom Egeland

tentokrát velké zklamání, oproti předchozím jsem se musila vyloženě nutit dočíst - hodně jsem přeskakovala (což normálně nedělám) a doufala, že se to zlepší; nezlepšilo ;-)
tak doufám, že další dvě ze série snad budou lepší - pokud je tedy někdo u nás v dohledné době přeloží a vydá;

10.04.2019 3 z 5

Znesvěcená hrobka Znesvěcená hrobka Elizabeth Peters (p)

při čtení příběhů Amelie a její rodinky se vždycky královsky bavím - ten lehce ironický styl a nadsázka paní Petersové je úchvatný a krásně se u jejích knih odpočívá;

20.01.2019 5 z 5

Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

to bylo drsný... paní Hamerová asi nebude patřit k mým oblíbeným autorkám :-)

16.01.2019 3 z 5

Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

knížce by velmi prospělo zkrátit nejméně o 1/3, navíc ten pochybný konec s Frankem...

06.01.2019 3 z 5

Vánoční plavba Vánoční plavba Mary Higgins Clark

jedna z těch slabších, ale číst se to dá; jednoduchý a oddechový příběh bez jinak téměř všudypřítomné přemíry násilí;

13.11.2018 3 z 5

Království stínů Království stínů Alan Furst

na záložce uvedené přirovnání ke Grahamu Greeneovi či Johnovi Le Carré je více než přehnané; přečíst se to dá, ale je to takové rozpačitě nanicovaté;

10.09.2018 3 z 5

Zahrada pozemských rozkoší Zahrada pozemských rozkoší Giacinta Caruso

doporučuji si vzít ke čtení knihu Boschových reprodukcí!

18.08.2018 4 z 5

Soukromá válka Soukromá válka Barbara Cleverly

na to, jak je knížka útlá, byla poněkud rozvleklá; stejně tak závěr byl celkem očekávaný (- totožnost se dala vytušit už v první třetině); přesto ta knížka za přečtení stála, i kdyby jen pro popis atmosféry a pocitů vojáků v krutých časech Velké války; i proto dávám 4 hvězdy a ne jen tři;

18.07.2018 4 z 5

Zlo z Kremlu Zlo z Kremlu John Lawton

ale jo, dalo se to číst docela dobře; sice pomalejší rozjezd, ale konec byl celkem svižný;

16.07.2018 4 z 5

Úplněk vlka Úplněk vlka Lincoln Child

tentokrát poněkud zklamání - autorovi jako by s přibývajícími díly docházel dech;

09.07.2018 3 z 5

Bludná sdělení Bludná sdělení Sophie Hannah

ztráta času, naprostá; nedočteno, respektive přčten začátek a konec, to mezi tím nestálo za čtení;

28.06.2018 2 z 5

Dcery Kainovy Dcery Kainovy Colin Dexter

kdysi jsem docela ráda koukala na TV seriál s inspektorem Morsem - ale v knižní podobě mi zrovna tenhle příběh připadal dost rozvleklý a nudný;

27.06.2018 3 z 5