babicka_amalka komentáře u knih
je mi líto, že už si nikdo z nás nebude moc přečíst poslední "písmenko" abecedy; ale za sebe musím říct, že moje oblíbená série mě svými posledními díly (X, Y) dost zklamala; oproti předchozím už neměly ten správný "tah na bránu"; ono není divu - udržet vysokou laťku při tolika pokračováních není snadné; i tak škoda, že autorka předčasně odešla - ještě si toho mohla hodně užít a s námi čtenáři se pak podělit o své příběhy;
pro mě zajímavé - zejména Indie a Čína; zase jsem se dozvěděla prostřednictvím zábavy i něco nového a pro mě nepříliš známého;
četla jsem po letech znovu - ale tentokrát už mě to tolik neuchvátilo; nicméně kniha za přečtení stojí;
za mě dost zklamání - knihy s touto tématikou a této formy mám velice ráda, ale - tak půlka knihy je neustálým opakováním téhož, zkrácení by jí přidalo na svižnosti a čtivosti; dost věcí jsem se sice dozvěděla, ale prostě někdy opravdu méně bývá více; tak uvidím, ještě zkusím dát šanci dalšímu dílu ;-)
na mě příliš vulgární jazyk, "díky" němuž jsem z knížky nedokázala mít žádné potěšení;
tentokrát velké zklamání, oproti předchozím jsem se musila vyloženě nutit dočíst - hodně jsem přeskakovala (což normálně nedělám) a doufala, že se to zlepší; nezlepšilo ;-)
tak doufám, že další dvě ze série snad budou lepší - pokud je tedy někdo u nás v dohledné době přeloží a vydá;
při čtení příběhů Amelie a její rodinky se vždycky královsky bavím - ten lehce ironický styl a nadsázka paní Petersové je úchvatný a krásně se u jejích knih odpočívá;
to bylo drsný... paní Hamerová asi nebude patřit k mým oblíbeným autorkám :-)
knížce by velmi prospělo zkrátit nejméně o 1/3, navíc ten pochybný konec s Frankem...
jedna z těch slabších, ale číst se to dá; jednoduchý a oddechový příběh bez jinak téměř všudypřítomné přemíry násilí;
na záložce uvedené přirovnání ke Grahamu Greeneovi či Johnovi Le Carré je více než přehnané; přečíst se to dá, ale je to takové rozpačitě nanicovaté;
doporučuji si vzít ke čtení knihu Boschových reprodukcí!
na to, jak je knížka útlá, byla poněkud rozvleklá; stejně tak závěr byl celkem očekávaný (- totožnost se dala vytušit už v první třetině); přesto ta knížka za přečtení stála, i kdyby jen pro popis atmosféry a pocitů vojáků v krutých časech Velké války; i proto dávám 4 hvězdy a ne jen tři;
ale jo, dalo se to číst docela dobře; sice pomalejší rozjezd, ale konec byl celkem svižný;
tentokrát poněkud zklamání - autorovi jako by s přibývajícími díly docházel dech;
ztráta času, naprostá; nedočteno, respektive přčten začátek a konec, to mezi tím nestálo za čtení;
kdysi jsem docela ráda koukala na TV seriál s inspektorem Morsem - ale v knižní podobě mi zrovna tenhle příběh připadal dost rozvleklý a nudný;