Babsy Babsy komentáře u knih

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Já mám prostě pro divadelní scénáře a hlavně pro Shakespeara slabost. Zkrocení zlé ženy byla moje první div.komedie a od té doby jsem jim v této formě prodala a neskutečně mě baví.

08.02.2018 5 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Tohle je krásná nadčasová klasika. Když se zamyslíte nad tím, kdy to bylo napsané, je to prostě boží! A ipřesto, že se jedná o starší knihu ..scifi miluji a i dnes bych RUR doporučila všema deseti.

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Kniha je vážně jedna z klasik a to, že patří mezi povinnou četbu, tomu se nedivím. Souhlasím, že se hned začtete a najednou je konec.. ale i v tom je to kouzlo celého toho smutného příběhu. :-)

08.02.2018 4 z 5

Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Nádherná, vtipná klasika, která pod humorem skrývá i něco víc. Rozhodně doporučuji.

08.02.2018 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

Já si myslím, že Nicholas Sparks, je mezi námi ženami tak známý pojem, že ho prostě máte rády nebo ne. A buď tu romantiku chcete číst nebo ne :-D A pokud ho neznáte, prostě ho zkuste. :-)

Klenoty Klenoty Danielle Steel

Jeden z mých prvním románů z válečného období, který jsem před lety jako dívka četla. Možná právě protože to byl můj první vážnější, realistický román, tak na něj mám hezké vzpomínky.

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Tentokrát to bylo jak na houpačce, místy to na mě bylo už moc.. pak naopak zase napínavé. Trvalo mi skutečně dlouho než jsem se začetla.. až jsem místy ztrácela zájem. Nakonec jsem měla dost smíšené pocity. Další díl dočtu, že bych se do něj hrnula, to se říci nedá, ale na to finále zvědavá jsem.

08.02.2018 3 z 5

Kdybys mě teď viděla Kdybys mě teď viděla Cecelia Ahern

Knížku jsem četla sice před časem, ale i teď vím, že se mi celkem líbila. Je to takový odpočinkový, usměvavý, roztomilý, ale i smutný příběh.. neuchvátil mě do němoty, ale ani neurazil. Jestli chcete něco nenáročného a roztomilého - zkuste to :-)

08.02.2018 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Po přečtení jsem poslouchala i audioknihu, kterou doporučuji!. Pokud chcete a hledáte něco absurdního a máte rádi ironii, sakrasmus, suchý humor, fakt střelené náhody a neberete to moc vážně (ikdyž místy je to vážné).. ROZHODNĚ to zkuste. Nasmála jsem se a byla to hezká odreagovačka.

08.02.2018 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Fotografie tomu opravdu dodávají to něco !! Neumím si moc představit zda/jak by se mi kniha líbila bez nich. Místy mi neseděl přesun z hororové nálady do toho teen ´klišé´.. Asi jsem čekala trochu něco jiného.. Ale svět podivných má podle mě skvělý potenciál, je to něco jiného a jsem zvědavá jak si s tím autor pohraje.

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Kniha se mi četla skutečně sama! Překvapil mě soulad pohádkovosti i surovosti. Děj odsýpá a já se vůbec nenudila. Nejsem z toho úplně uhranutá, ale povíme si po víc dílech..
Takže za mě ano, nenáročné čtení. Půjdu objednat další díly a jelikož je i Skleněný trůn tak opěvovaný, házím ho taky na TBR pile.

07.02.2018 4 z 5

Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Já si myslím, že Harry je tak profláknutá věc, že není co dodat :-D Ledaže, pokud jste ho nečetli a z jakéhokoliv důvodu se na to třeba cítíte staří.. nebo si myslíte, že filmy stačí.. atd.. řeknu jen: Pokud máte rádi ten kouzelný svět, dejte mu šanci!! Rozhodně je v něm víc, než se zdá. První knihy jsou sice pohádkové, ale věřte, že vyrostou stejně jako všechny děti :-)

30.01.2018 5 z 5

Eden Eden Helen Douglas

Šahám po těchto knihách, když chci na jedno odpoledne vypnout, ale tohle mi nevyšlo.. Hodně předvídatelně a nedokázala jsem se prostě začíst. Hlavní hrdinka mě nezaujala a přiznávám, že jsem nedočetla a radši šla uklidit kuchyň.. :-)

30.01.2018 1 z 5

PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Film zbožňuji, kniha mě nezaujala tak silně. Začátek je záživný, ale někde uprostřed už jsem místy ztrácela zájem. Těžko říct, jestli je to tím, že jsem viděla film.. Tak či onak, v srdci jsem asi naivní romantik, takže tak.. Od autorky mám mnohem radši Rossie (styl napsání) a Kde končí duha.

30.01.2018 4 z 5

Miluji tě, Beth Cooperová Miluji tě, Beth Cooperová Larry Doyle

Tohle je fakt záležitost jednoho odpoledne, kdy chcete vypnout. Je to dětinská, naivní, absurdní knížka přitažená za vlasy, ale já se bavila. Četla jsem ji před lety a ani dnes nemám potřebu se ke knize vracet.. Ale vždycky když vidím ten obal vzpomenu si a usměju se.

30.01.2018 3 z 5

Letopisy Narnie (komplet) Letopisy Narnie (komplet) C. S. Lewis (p)

Narnie je jedna z prvních fantasy serií, které jsem kdysi četla a užila jsem si jí náramně!! Celkově je to velmi čtivé, svět je krásně vykreslený a skutečně to probouzí fantasii. Na co si ale pamatuji je, že to vyvrcholení celé té ságy mě tehdy naštvalo. Nebudu spoilovat, ale z nějakého důvodu mi ten konec nesedl, nejspíš jsem čekala něco kouzelnějšího. Někdy se k celé sérii chci vrátit a shodnotit ji i staršíma očima. Kdy to ale bude, kdo ví :-)

30.01.2018 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Kalinkacz vystihla přesně mé pocity po přečtení prvního dílu.. až na to, že já triologii dočíst nehodlám. Děkuji, ale tohle není nic pro mě.. To už dám přednost C. Lauren když mám zájem o tento styl ´rozptýlení´.

30.01.2018 1 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Pro mě první díl nejlepší, čtivý a napínavý..dobře rozjeto. Na další díly jsem byla zvědavá, ale všeho všudy to šlo z kopce dolů. Celá serie neurazí a ten svět i postavy mě bavili moc, ale nečekejte zázraky.

30.01.2018 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha je velmi čtivá a Louisu sem si hned zamilovala!! Přečetla jsem ji jedním dechem a místy se i nasmála i zapřemýšlela. Je zde skutečně hodně lehkých a vtipných momentů, kdy si řeknete jak je dneska nádherně a zase hltáte dál.. Zároveň ale vykresluje složitý život vozíčkářů a probírá téma eutanazie.
Avšak: Konec mě osobně zklamal. Nejvíc jsem si zamilovala Louisu a pro to její kouzlo...zůstaňte sami sebou, ať to stojí co to stojí .. na světě je a může být přece krásně, když to chcete!! .. No a právě proto jsem na konci spíše kroutila hlavou, než abych brečela.
Ale to už je každého úhel pohledu a názor.. a pro jiného je ´to správné´ někdy něco jiného než pro vás.. a o tom to je :-)

Případy Sherlocka Holmese Případy Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Sherlock je má srdeční záležitost. :-)

30.01.2018 5 z 5