badliar_id

Vůbec jsem neměla knihu v plánu číst, ale zahraniční booktok mě přesvědčil a já si jí nutně potřebovala přečíst. Kniha není skoro nikde k sehnání, naštěstí jsem jí sehnala z druhé ruky, takže jí mám hezky doma a nemám v plánu jí někomu předat, protože si jí rozhodně ještě tak 10x přečtu znova. Což tedy napovídá, že mě to vážně bavilo a uchvátilo.
První kapitola si mě hned získala a já věděla, že od knihy neodtrhnu oči. Příběh je tak nádherný a smutný, že mi to rvalo srdce každou kapitolu.
Poppy je strašně silná dívka a já si nedokážu představit, co všechno prožívala. Držela jsem jí palce po celou knihu a doufala v nějaký zázrak.
Rune byl strašný zlatíčko i s jeho drsnou stránkou a já ho nadevše zbožňovala.
Ten jejich vztah byl úžasný a dechberoucí. Možná to pro někoho mohlo být přeslazené, ale já přesně tyhle tipy knih miluju. Každá jejich scéna byla tak krásně napsaná, že jsem s nimi všechno prožívala..
Poslední kapitoly jsem obrečela a to u knih brečím vážně málo kdy. Většinou když se mě ta kniha vážně emočně dotkne, takže tady to bylo očividný.
Knížka byla čtivá, takže vám to čtení rychle uteče. Krásný young adult román. Stoprocentně doporučuju. "For Infinity. Forever and Always..."

Mám dost smíšené pocity, protože kniha nebyla vůbec špatná, ale rozhodně jsem si z ní na zadek nesedla. Co se mi na knize moc líbilo, bylo rozhodně prostředí Paříže. Všechno bylo krásně popsané a člověk se cítil, že vlastně v Paříži je. Dále určitě prostředí tance. Nejsem expert skrz tanec atd., ale baví mě o tom číst a koukat na různé filmy či seriály, takže tohle jsem uvítala. Také se mi líbil postupně se vyvíjející vztah mezi Miou a Audrey. Začaly jako rivalky a skončily jako kamarádky :) ... Rodinná legenda byla určitě fajn a trochu to oživilo příběh, ale nic velkolepého to nebylo.
Knížka tedy pro mě nebyla tak čtivá, jak jsem očekávala. Má to cca 256 stran a četla jsem to poměrně dlouho, ale to už je můj problém :D..
Vztah mezi Miou a Louisem byl určitě krásný, ale na mě strašně rychlý. Mám ráda pomalé rozjezdy a postupnou náklonost. Každopádně je mám přesto ráda, protože mezi sebou určitou chemii měli, jen ne tak velkou.
Konec mě popravdě zaskočil a vůbec jsem ho nečekala, ale nakonec všechno dopadlo fajn.. Kniha je určitě vhodná pro mladší holčiny, ale každému sedne něco jiného.
Určitě od toho nečekejte něco velkého, mějte prostě svá klasická očekávání a vše bude v pohodě (nejspíš :D)..

Fajn, tohle bylo naprosto skvělý. Vůbec jsem nečekala takovou nálož emocí a kniha mě naprosto pohltila. Doteď jsem zbožňovala první díl, ale po tomto dílu toho nebudu schopna. Všichni z knihy dělali veliký haló a já nechápala proč, ale teď sakra vím! Samozřejmě se tu najdou chyby a věci, které prostě čtenáře hned trknou, ale mně se to moc líbilo.
Sawyer jsem začala mít ráda ve dvojce a tady se všechno znásobilo. Líbila se mi její povaha a celkově všechno na ní. A Isaac? Asi jsem se zamilovala. To jeho chování vůči Sawyer a celkově! Propána já byla z něho úplně vedle :D..
Já z nich byla hotová od samého začátku a to mezi nimi ještě nic nebylo. Rozhodně se řadí mezi moje top strop oblíbené páry..
Knize nechyběla hloubka, což na tom miluju. Sawyeřina minulost byla tedy něco, i Isaacova nebyla nějak extra skvělá. Btw ty scény mezi Sawyer a sourozenci Isaaca... já byla prostě úplně hotová, jak roztomilý to bylo. Autorka si dala na téhle knize vážně záležet a byl to skvělý příběh..
Já jedině doporučuju. Ty dva si hned zamilujete (už od první kapitoly, to vám zaručuju :D)..

Já ani nevím čím mám začít, sakra. Na knihu jsem se dost těšila a měla jsem od toho i velká očekávání. Kniha je dost populární v zahraničí a všichni jí doporučovali, takže jsem jí musela mít. Nakonec mi nedala to, co jsem od ní čekala. Přesto bylo na knize něco lákavého a zajímavého, že jsem nedokázala přestat číst.
Kniha byla dost drsná, takže mě to zanechávalo neklidnou, ale byly tu i světlé scény, které vás zahřály u srdce.
Určité kapitoly byly pro mě nezáživné a nudila jsem se u nich, jiné byly vážně zajímavé a já potřebovala vědět, co se stane dál a kdo co udělá :D..
Postavy... Je tu celkem zajímavý výběr postav. Mně nejvíce sedl Elias (překvapivě :D).. Jeho "vzpoura" proti Impériu a jeho matce, to mě bavilo. Laia je pro mě určitě dost zajímavá postava. Líbí se mi, že z ní autorka neudělala typickou "badass" hlavní postavu, ale zanechala jí vystrašenou a slabou, bez žádné odvahy. Proto mě bavilo sledovat, jak se snaží získat odvahu a být jako její matka (co se týče její matky, očividně se stalo něco důležitého a já potřebuju vědět, co se vlastně stalo, než zemřela)..
K Heleně jsem si ještě nenašla cestu. Jednu chvíli byla fajn, pak mě něčím vytočila a já nevím.. prostě mi zatím nesedla. Snad se to v dalších dílech změní.
Milostná linka, no, tohle byl pro mě teda oříšek. Elias a Helena? Ne. Keenan a Laia? Možná. Elias a Laia? Rozhodně ano. Jejich scény mě bavily.
To co nedávalo smysl na začátku, dávalo smysl na konci (teda aspoň v něčem), to vám zaručuju..
Ve výsledku to vůbec nebylo špatný, ale prostě jsem nedostala to, co jsem chtěla a očekávala. Já knihu doporučuju, ale asi to nesedne všem..

Vzhledem k tomu, že jsem si nějak postavu Huntera neoblíbila, jsem se ani do tohohle dílu nějak extra nehrnula. Každopádně teď mám úplně jiný názor.
Hunter je zlatíčko a jsem ráda, že jsem si tenhle díl přečetla. Jakože, oni jsou všichni zlatíčka z téhle a Off-Campus série, ale chápeme se :D..
Líbil se mi vztah, který mezi sebou on a Demi měli. Jsou spolu prostě strašně cute :)..
Demi byla v pohodě a od začátku mi sedla. Jen mě teda občas něčím naštvala, ale jinak jsem proti ní nic neměla. Ostatní postavy celkem ušly.
Kdo mi teda vadil byl Nico. Kdo četl, tak ví odkud ta nenávist pramení.
Jednu chvíli mi vadil i TJ, ale ke konci mě to pak přešlo, jen mě prostě štvalo jeho chování, i přes ten důvod jaký měl.
Elle umí skvěle psát, takže Vás to hned do toho děje vtáhne. Zmínka minulých postav mi vždy vyloudí úsměv na tváři, takže to opravdu oceňuji a taky se mi líbila Hollisova kapitola na konci. Už se těším až vyjde i poslední díl této série (Výzva - na Conora jsem velice zvědavá) a hlavně na další díl Off-Campus série (The Legacy), který bude tedy vycházet zatím v zahraničí.
Opět krásně oddechové čtení a já jedině doporučuju :) ...

Tohle je můj úplně první thriller, takže jsem vůbec netušila co od toho čekat. Původně jsem si chtěla přečíst od autorky Jeden z nás lže, ale bohužel není nikde k sehnání, takže jsem šáhla po téhle knize.
Čekala jsem podle recenzí, že to bude nic moc, ale mě to překvapivě bavilo. Možná je to tím, že jsem žádný thriller ještě nečetla, takže nedokážu pořádně posoudit a vždycky můžu své hodnocení změnit, že jo :D ..
Postavy byly skvělý. Nejvíce mi sednul Malcolm a Ezra. Ellery byla taky fajn, ale občas mě štvala, jinak jsem proti ní nic neměla. A Mia byla taky skvělá!
Některé scény byly předvídatelné (hlavně jedna, kterou jsem hned prokoukla), ale jinak jsem nic netušila. Konec mě překvapil, ale popravdě jsem ho čekala trošku epičtější, než byl.. Jinak jsem byla celkem spokojená. Autorka píše skvěle (až na občasné zdlouhavé popisy) a hlavně čtivě, aspoň v mém případě.
Hvězdičky zatím měnit nebudu a uvidíme až přečtu další thriller. Ale zatím doporučuju. Pokud už máte za sebou spoustu thrillerů, tak na knize určitě chyby najdete, ale jinak nevidím žádný problém. Každopádně každý má jiný vkus.. :)

Já nemám slov. Tohle bylo naprosto dokonalý. Risk se řadí k mým oblíbencům, stejně jako Návrh a Skóre. Zatím můžu říct, že je to nejlepší díl z Briar U série.
Brenna a Jake byli spolu naprosto dokonalý a já je milovala už od samého začátku. Ta chemie, kterou měli mezi sebou. Pane bože! Fakt je miluju.
Jake je naprostý zlato a miluju, jak hodný a laskavý k Brenně byl. A Brennu zbožňuju. Nevím proč, ale dávala mi stejné pocity, jako Hanna. Byla stejně sarkastická, minulost měla taky docela špatnou. Jo, ta minulost byla fakt něco. Popravdě jsem to vůbec nečekala a líbilo se mi, jak na to reagoval Jake :). Koho pro změnu nemusím je Hazel. Nějak mi nesedla (a taky oprávněně). Naštěstí si to ke konci trochu vylepšila..
Nejvíce mě zasáhla minulost Brenny a poté její rozhovor s jejím otcem. U toho se mi lámalo srdce :( ... Byl to vážně skvělý díl a opět mě pohltil. Autorka je ve psaní prostě skvělá. Určitě doporučuju. A omluvte moje nadměrné používání slova "miluju", ale já to prostě miluju :D..

Já nevím jak to autorka dělá, ale dokáže mě do té knihy vtáhnout, že nejsem schopna přestat číst. První díl Briar U série nebyl vůbec špatný! Opět jsem se nasmála, ale i pěkně nervovala. Postavy z minulých dílů žeru pořád stejně :D..
Fitze zbožňuju už z minulých dílů, takže bylo snadné si ho tu oblíbit. Musím se ale přiznat, že mě občas štval svým chováním vůči Summer a svou nerozhodností. Summer byla fajn. Hlavně mě bavila, jak byla padlá na hlavu a ještě, jak vymýšlela ty svoje "slova" :D.. Někdy jsem z ní fakt nemohla.
Bylo to zase skvělý oddechový čtení, ale něco tomu chybělo. Už se těším na příběh Brenny, takže jdu hned číst :D.. Doporučujuu..

Musím říci, že to bylo zase fajn čtení. Asi chápu proč většina tenhle díl nemusí, ale já osobně jsem si ho užila. Jen se mi to tedy déle četlo a to mě na tom nejvíce zaráželo. Ostatní díly jsem měla za den až dva dočtený, a tenhle jsem četla tři dny.. No nic :D..
Tucker je naprostý zlato a ze všech kluků byl ten nejmilejší (oni byli všichni, co se týče jejich přítelkyň, ale chápeme se..) a nejtrpělivější. Sabrina mi nevadila, ale občas mě štvala tou svou tvrdohlavostí. Ke konci mě trošku štvala mamka Tuckera, ale jinak byla v pohodě.
Pane bože, Fitzyho naprosto žeru :D! Já se tak těším na jeho příběh, že se do toho jdu hned po dopsaní pustit :D. Stejně jak jsem psala minule, je to fajn oddechovka a většinu to určitě bude bavit.
Tahle série byla úžasná a kluci mi budou chybět (snad se objeví v Briar U sérii)..Určitě doporučujuu..

Tohle mě uchvátilo úplně stejně, jako první díl. Dean je naprostý zlato. I když jste ho v předchozích dílech nemuseli, tak tady si ho stopro zamilujete. Určitě udělal špatná rozhodnutí, ale myslím si, že se z nich dostatečně poučil. A Allie byla taky skvělá. A oba je zbožňuju, hned po Hanně a Garrettovi.
Scény na ledě byly opět skvělý. Hlavně když Dean trénoval ty uličníky. Jediná postava, kterou jsem nedokázala vystát byl Sean. Choval se jako naprostý idiot..
Konec byl hezký a skvěle zakončený. Zároveň vás autorka naláká na další díl, protože budete chtít vědět, jak to s Tuckem bude. Opět skvělá oddechovka..

Stále mám smíšené pocity, ale jedno vím jistě, bylo to fajn čtení a užila jsem si to.
Ze začátku jsem měla dost problémy. Nedokázala jsem se pořádně začíst a občas mě i nějaké kapitoly nudily. Až okolo 60 strany se to rozjelo a já se do knihy začetla. Jase je prostě zlato a zbožňuju ho. A Kazi? Rozhodně chci být její kamarádka :D! Co se týče ostatních sourozenců a postav, všechny žeru. Já je prostě nedokázala nenávidět. A jestli se něco stane Masonovi, tak to nezvládnu (a Syn taky ne :D)..
Musím taky zmínit, že mi tahle kniha extrémně drásala nervy. Hlavně co se týče Jase a Kazi. Ta jejich tajemství a obviňování. Božínku, já byla fakt hotová. Autorka to prostě skvěle napsala. A ten svět je mimochodem skvělý!! Kroniky pozůstalých jsem nečetla, tudíž bylo pro mě všechno nové, ale vůbec mi to nevadí.
A ten konec? Nesnáším tyhle konce, hlavně když u sebe nemám další díl..
Každopádně jo, tohle bylo fajn. Nesedne to každému, ale své fanoušky si to najde.
A btw Kazi a Jase zbožňujuu!!
4-4,5/5

(SPOILER) Další skvělý čtení. Už teď jsem přesvědčená, že každá kniha od této autorky je extrémně čtivá. Tenhle díl byl fajn a bavil mě. Nebyl tak skvělý, jako předchozí díl o Garrettovi a Hanně, ale stejně jsem si ho moc užila.
Musím se přiznat, že jsem se i míň smála, ale jinak to bylo fajn (jak už jsem psala :D).
Vztah Grace a Logana začal fakt zajímavě, docela i debilně :D. Popravdě jsem se i smála když si Logan "uvědomil", že vlastně není zamilovaný do Hanny a chce zpátky Grace. Ale jo, fakt byli spolu rozkošný. Nejvíc jsem si užila část, kde Logan plnil Gracein seznam :D. U toho jsem nemohla. A docela bych i chtěla mít doma složenou "básničku" od nějakého sexy hokejisty :D. Mezitím co se v prvním díle řešilo vážné téma, zde se spíš všechno zaměřilo na rodinné a kamarádské problémy. Konec byl celkem klišé, ale mně to nevadí. Já klišé věci mám ráda (jop, jsem prostě bezproblémová)... Jsem zvědavá na další díl, který má být o Deanovi a Allie, takže se fakt těším. Určitě doporučuju, možná vás to neuchvátí jako první díl, ale stejně to bylo super!! Prostě fajn oddechovka..

Tak tohle bylo parádní. Neskutečně jsem si knihu užila a jsem ráda, že jsem si jí mohla přečíst. Miluju tohle vysokoškolský/sportovní čtení. Knihu jsem četla v mobilu kde měla cca 215 stran, takže jsem to měla hned přečtený a hlavně jsem od toho nedokázala odtrhnout oči. Je to skvělá oddechovka, plná sarkasmu a dalších skvělých věcí.
Hanna byla skvělá postava. Líbilo se mi, jak byla sarkastická na Garretta a bylo jí fuk, že je to kapitán hokejistů a bůh školy :D. A Garrett? To je miláček. Na začátku ho budete pěkně dlouho zkoumat, aby jste ho odhadli co má za lubem. A pak až ho poznáte ho budete milovat, tedy aspoň já ho žeru :D. Nejvíce mě zasáhla minulost hlavních postav a jsem ráda, že se kniha zaměřila i na vážné témata, i když jsme o nich už hodně slyšeli.
A btw ty jejich konverzace byly fakt skvělý!! :D.. Já určitě doporučuju, hlavně tedy pro starší ročníky.. 5/5

(SPOILER) Jako první napíšu, že jsem si tuhle sérii moc užila. I když nejsou předchozí díly extra skvělý, stejně mě to bavilo a ráda jsem četla příběh Eden a Tylera.
Postavy jsou zde o hodně vyspělejší, takže smýšlí už rozumněji, než předtím. Eden mi už tolik nevadila, právě naopak. Jen mě trošku naštvalo, jak jela bomby do Tylera kvůli jeho odchodu, aniž by so ho pořádně vyslechla (naštěstí to pak udělala, díky bohu!).
Tyler bude navždy moje oblíbená postava, protože ten jeho vývoj je neuvěřitelný a naprosto ho miluju! Líbí se mi, že na sobě zapracoval a to Centrum pro mládež? Geniální a něco takového bych potřebovala i tady doma :D..
Obě mamky jsou naprostý zlatíčka. Jsem ráda, že jim jejich vztah nevadil. Ovšem otec Eden je fakt blb. Takhle, po poslední kapitole na něho pohlížím jinak a trochu ho chápu, ale přesto je tohle chování špatné.
Bráchové Tylera jsou v pohodě, jen mě vytáčel Jamie. A taky jsem ráda, že se zde objevil Snake a Emily!! A hlavně Amélie.
Má to čtivost a skvělý vývoj postav. Konec byl nádherný a jsem ráda, že to takhle skončilo. Není to nejlepší romantická série, kterou jsem četla, ale nebylo to špatný, jen se člověk musí prokousat těmi nudnými kapitolami :D..

Kniha je předvídatelná a plná klišé (stejně jako předchozí díl), ale mně to nějak extra nevadí, jen mi občas chyběl moment překvapení.
Tyler je skvělá postava a mám ho snad ještě radši, než v minulém dílu, ale ten konec mi zlomil srdce. Na druhou stranu, není se čemu divit.
Eden mě půlku knihy štvala jejím chováním, jak jinak. Hlavně jak byla nepříjemná na Emily, když bylo očividný, že Tyler o Emily nestál a byli jen kamarádi.
Snake a Emily jsou fajn postavy a doufám, že se objeví i v dalších dílech :)..
Ostatní postavy jsou stále nezajímavý a hlavně mě štvalo jejich chování. Vadilo mi, že je hned soudili aniž by si vyslechli celý příběh a důvod. Já jsem stále toho názoru, že lásce neporučíš a pokud tu jsou nevlastní sourozenci, nevidím v tom extra problém..
Knížka byla opět čtivá a rychle to uteklo, ale stále to má spoustu nedostatků. Hlavně v tom chování postav..

(SPOILER) Kniha nebyla vůbec špatná. Vzhledem k tomu, že jsem kdysi na wattpadu dost podobných knih četla, mi příběh nějak nevadil. Je to dost předvídatelný a je tu spousta klišé, ale mně to nějak extra nevadí.
Některé kapitoly byly dost nudné, ale jindy byly fakt zajímavé. Musím uznat, že se tu od začátku furt žvaní o mejdanech a drogách atd., a to člověka brzy otráví.
Postavy jsou mehh. Eden je fajn, ale občas mě štvala. Tyler je určitě výzva a jeho postavu jsem si ke konci oblíbila, jsem na něho zvědavá v dalších dílech. Dean je strašně fajn a dost se bojím, jak to mezi ním a Eden dopadne.
Co se týče vztahu mezi Eden a Tylerem, je to určitě zvláštní, ale stojím si za názorem, že lásce neporučíš.
Kniha byla fajn, ale má spoustu chyb. Každopádně mě to bavilo, i když už nejsem cílová skupina :D..

(SPOILER) Jo, tohle byl fakt krásný díl. Přesto mě tu stále vadilo chování postav. Já prostě občas z nich nemohla a zase mi to drásalo nervy :D.. Na druhou stranu se už nechovali, tak jako v minulých dílech (ale jen trošku!).. America a Maxon jsou prostě ňuňu a zbožňuju je.
Dost mě překvapilo náhlé úmrtí nějakých postav. Zrovna jednu speciální jsem si oblíbila a oni jí zabijí? To jsem tedy nečekala.
Knížka byla opět čtivá, vtipná a nechybělo samozřejmě drama. Určitě doporučuju, hlavně mladším čtenářům. Co se týče dalších dílů, nevím jestli se do nich budu pouštět, vzhledem k ne moc kladným recenzím, ale třeba tomu dám šanci.

Musím říci, že mě tenhle díl bavil o krapet méně, než Selekce. Sice tu byla akce, napětí a drama, ale to chování postav mě přivádělo do hrobu. Měla jsem chuť na ně zakřičet, ať už se sakra proberou, protože jsem přicházela o nervy :D..
Celý ten milostný trojúhelník mě fakt štval a ostatní dívky taky.. Božínku, tohle mi dalo zabrat. Kdo mě ale bavil, byly komorné Mary, Anne a Lucy. Ty jsou bombastický!
Knížka je čtivá, zábavná a romantická. Pro mladší ročníky je to skvělá volba. Jsem velice zvědavá na třetí díl a doufám, že sakra nebudou takhle nerozhodný, nebo se zblázním..

Řadím se mezi ty, kteří knihu četli kvůli seriálu, který vychází v dubnu. Od autorky už jsem četla Šest vran a Prohnilé město, což jsou naprosto dokonalé knihy (a Prohnilé město patří mezi mé oblíbence) a náramně jsem si je užila.
Ona knížka nebyla špatná, ale něco zásadního mi tam chybělo. Některé kapitoly byly pro mě nudné, jiné jsem si užila. Postavy jsou všelijaké a každý si tam najde oblíbence. Když jsem se do knihy pouštěla, tak jsem čekala jaký tým si vyberu. Jestli budu patřit mezi fanoušky Temnyje nebo Mala. Nejsem ani v jednom týmu. Temnyj je určitě zajímavá postava a ráda bych mu viděla do hlavy. Jeho chování na konci bylo, ehh, zajímavé a myslím si, že za tím vším bude něco více. Co se týče Mala, občas jsem měla chuť mu jednu vrazit, ale jinak mi nějak extra nevadil.. Samotný děj je určitě zajímavý, ale chyběla mi nějaká akce. Neustále se jen cvičilo, brebentilo, utíkalo atd..
Vůbec nevím jestli se pustím do dalších dílů, ale asi ano. Potřebuju prostě vědět, jak to všechno dopadne. Za mě průměr, ale Leigh Bardugo umí skvěle psát, takže vás to hned vtáhne do děje..

Tenhle díl jsem si užila úplně stejně, jako předchozí. Opět to bylo čtivé, krásné a i smutné (jak jinak :D).. Musím se ale přiznat, že mě v tomhle dílu trošku štvala Dawn. Občas se chovala nemístně i přes její bolestivou minulost, kterou samozřejmě chápu, ale i tak. Spencer je prostě zlato a já ho už zbožňovala v Začít znovu, takže tady to nebylo těžké :D. Tu chemii mezi nimi cítíte i přes knihu a panenko skákavá, já byla z nich fakt vedle a furt jsem se culila. Konec byl opět krásný a culila jsem se, jak měsíček na hnoji.. Ještě jsem chtěla dodat, že se mi líbí, jak zde byly zmíněné postavy z dalších dílů, takže už se těším na jejich příběhy...
Já určitě tenhle díl doporučuju. Asi se to nebude líbit všem, jako první díl, ale za mě to bylo pořád super.