bagel komentáře u knih
Pro mě jako Opavačku bylo téměř povinností si knihu přečíst a určitě nezklamala. Bylo milé připomenout si předválečný život zde a známá místa. Dobře, že kniha skončila v období po válce a poslední kapitola děj vhodně doplnila.
Zajímavé a poutavé čtení. Teprve zde jsem si uvědomila rozsah teroristických útoků z 11. září a jejich dopad jak na život ve městě, tak hlavně na práci soudních lékařů.
Mně se to moc líbilo, místy mrazilo a říkala jsem si, že je dobře, že nynější pandemie není mnohem horší.
Moc hezky zpracované a přínosné i pro dospělé. Kdo ví, jak to vypadá v zázemí metra nebo v tunelu?
Nepříliš zajímavý děj, nesympatické postavy, u čtení jsem se nudila.
Fantasy sice čtu jen velmi zřídka, ale přesto mě kniha velmi zaujala a donutila mě více se zamyslet nad tímto žánrem. Navíc oceňuji i množství odkazů a poznámek.
Jsem sice (dost) starší, ale bylo fajn si devadesátky připomenout. A zajímavá byla poslední část o působení v médiích.
Název hodně slibuje, ale obsah pokulhává. Informace jsou stručné, více se věnuje jen několika druhům a i zde je jen pár vět. Trošku to kompenzují krásné ilustrace.
Osvědčené rodinné recepty proložené příhodami ze života týkající se jídla a vaření. Určitě patří k slabším autorčiným knihám.
Slabší čtyři hvězdičky. Pěkná myšlenka, prostřední část byla dost zdlouhavá, konec to vylepšil.
Celá kniha má jen 80 stran a několik delších pasáží je pouze popis památek jako opsaný z průvodce. Líbily se mně úseky, kde autorka více popsala své dojmy a pocity (Stonehedge, Yorkshire, Loch Ness), celkově ale nic moc. A opravdu jsem proti tomu, aby autor si svou knihu ohodnotil pěti hvězdičkami.
Podobných knih krátkých kriminálních příběhů již autor napsal několik, mně se jeho styl líbí, takže spokojenost.
Moc mi to nesedlo, ale možná si ji za nějakou dobu přečtu znovu.
Vzhledem k současné situaci jsem čekala popis a odhalení velké pandemie a proto mě to tröchu zklamalo.
Kniha popisuje skutečné osudy, je psána suchým a věcným jazykem.
V této edici spíše nadprůměr, trochu lepší tři hvězdičky. Postavy byly sympatické a atmosféra "strašidelného lesa " čtivosti přidala.
Trochu zklamání - děj byl poněkud zdlouhavý, v druhé polovině příliš romantiky a náhod. A chyb bylo opravdu dost, i faktografických.
Doporučuji všem fandům knih Jamese Herriota, který je zde několikrát zmíněn. Život veterináře je líčen, reálně, ale i s vtipem a nadhledem. Obávám se, že další jeho knihy nevyjdou - pro mě nový stimul pro čtení v originále.
Za mě jeden z trochu slabších dílů, hlavně zpočátku méně děje a obtížnější na pozornost vzhledem k množství bohů a jejich dvojjazyčným jménům. Přesto ale dávám čtyři hvězdičky, i kvůli zobrazení méně známého úseku dějin.
Pro mě dost znepokojivá kniha, v něčem jsem se v hlavním hrdinovi našla.