bagel komentáře u knih
Děj moc neubíhal, časté byly krátké obecné odbočky, za mě nic zvláštního.
Jako obvykle výborné, plusem bylo líčení života Indiánů, jejich zvyků a názorů.
Líbilo se mně univerzitní prostředí a spojení s díly Shakespeara, ale děj byl dost natahovaný a předvídatelný. A slovo "kurevsky" mně při prvním výskytu přišlo docela vtipné, ale pak se opakovalo až příliš často.
Kniha mě hodně zklamala, bylo to nějaké zmatené, nevěděla jsem často, zda vypravečem je pes nebo jeho majitelka. Zase tak moc vtipné to nebylo.
Hodně vtipné, někdy jsem se smála nahlas. Myslela jsem, že to hlavně bude z miminkovského a batolecího období, o to příjemněji mě překvapil větší časový rozsah.
Nečekala jsem tak reálný příběh. Místy to bylo pro nás až neuvěřitelné.
Jeden z mých nejoblíbenějších autorů historických detektivek opět nezklamal.
Tyto knihy mě prostě baví a navíc o lokalitě v tomto období moc neznám.
Hodně zajímavé téma šumavských sklářů a velmi dobré zpracování. Jsem zvědavá na další autorovy knihy.
Tato je jedna těch autorčiných povedenějších, pobavila jsme se.
Tak to byla síla. Nevěřila bych, že se takové příběhy mohou dít a žena může být tak slepá a manžela hned zpočátku neprokouknout. V rychle ubíhajícím ději jsem našla několik logických nesrovnalostí, ale celkově napsáno velice dobře.
Pohodové čtení ničím nevybočující od ostatních knih autorky popisujících život v Anglii.
Začátek byl dost pozvolný, ale pak se děj rozjel a nabíral na dramatičnosti. Oživením byly vsuvky psané z pohledu "autorky " knihy o hlavním hrdinovi. Nečekala jsem, že mě kniha tak zaujme.
V reálu by takhle asi vyšetřování vraždy nemohlo probíhat, ale jako odpočinková kniha celkem dobré.
Taková jednohubka na odpoledne, ale dobře a zajímavě napsaná. Jen trochu dlouho trvalo, než se děj rozjel. Z tohoto historického období moc knih neznám, takže si chci přečíst i knihy předcházející této.
Příjemné překvapení - svižný děj, lehce ironický tón, párkrát jsem se docela zasmála. Jen těch úmrtí bylo na jedno město trochu moc
Dost naivní detektivka, ve skutečnosti by to asi nebylo tak jednoduché. Líbily se mě popisy života v Paříži, ale taky mně připadaly poněkud idealizované.