baji42 komentáře u knih
Výborná sci-fi, kterou přečtete jedním dechem. Můžu každému vřele doporučit.
Oddělení Q, Carl Morck, Assad a Rose = výborný a v tomto případě i pořádně drsný thriller.
Devadesátky s jejich typickými kriminálními případy. Slušná detektivka od renomovaného autora detektivek od našich sousedů.
Chvílemi jsem se přistihla, že mi mysl ubíhá jiným směrem a to je vždy neklamnou známkou toho, že mě kniha příliš nechytla. Přestože je tento autor momentálně hodně uznávaný a čtený, tento titul mě příliš neoslovil. Přišlo mi to chvílemi zdlouhavé a bylo tam dost nereálných situací.
Solidní detektivka ze série s detektivem Erikou Fosterovou. Moc hezky napsáno, ale konec mi přišel trochu nedotažený, jako by autora tlačil termín odevzdání rukopisu.
Velmi dobře napsaná, čtivá a napínavá kniha, od které se nelze odtrhnout. Místy je text na můj vkus dost brutální, ale k tomuto žánru to dnes asi patří. V mnohých komentářích se tu píše, že tahle česká detektivka snese srovnání se zahraničními tituly. Musím souhlasit.
Od této autorky jsem již četla Vetřelce, ale Stvůra se mi líbila o trochu víc. Přesto mi přišel děj zbytečně natahovaný a hlavně již pak dlouho dopředu tušíte, kdo je vrah. A hlavní hrdinka Laura mi příliš sympatická nebyla ani v této knize.
Velice čtivý a napínavý thriller. Mnohem lepší než Mizející dívky.
Na můj vkus příliš rozsáhlá kniha. Chvílemi jsem se i ztrácela v tom množství postav a jmen. A postava Cormorana Strikea tu již v různých podobách a dílech byla již před mnoha desítkami let.
Pro mě asi nejlepší díl z této řady. Robert Bryndza píše velice čtivě, děj plyne rychle, žádné zbytečné a rozvleklé pasáže, jako je tomu někdy u některých autorů.
Slušně napsaný příběh člověka, který je tragickými okolnostmi vehnán do situace, do které by se sám nikdy nezamýšlel dostat. Autor má cit pro gradaci a jeho styl se mi líbí.
Moc hezká klasika a mimo jiné krásně popsána atmosféra anglického venkova.
Kniha má velkou reklamu a hodně se o autorovi mluví. Ale byla jsem zklamána, je to celé hodně šablonovité a šéf inspektorka Erika Fosterová mi nebyla vůbec sympatická. Ale to už začíná být nutností. V současných detektivkách snad neexistuje vyšetřovatel bez nějakých těch osobních démonů a stigmat.
Výborný moderní thriller, Chris Carter je dnes jedním z nejčtenějších spisovatelů a psát rozhodně umí, i když je to na můj vkus občas svou brutalitou na hraně. Ale chápu, že k dnešku to asi patří.
Klasika, do které se mi příliš nechtělo, ale nakonec musím říct, že jsem byla nadšená. Z dnešního pohledu by si kniha zasloužila asi méně popisných pasáží a svižnější tempo, ale když uvážím, kdy byla napsána, musím dát plný počet bodů.
Šarmantní Michal Exner řeší další spletitý případ s elegancí sobě vlastní. V tom mu vydatně pomáhají jeho kolegové Vlček s Beránkem. V žádné knize s tímto pohledným kapitánem nechybí ani nějaká ta milostná aférka, takže si na své přijdou i romanticky založení jedinci :-)