baji42 baji42 komentáře u knih

Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Skvělý horor!!! Kniha, která se vám vryje hluboko pod kůži. Docela jsem se při jejím čtení bála.

01.05.2021 5 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Krásně strašidelná kniha od jednoho z předních autorů hororového žánru.

01.05.2021 5 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Solidní detektivka s Herculem Poirotem v hlavní roli. Další knihy s tímto malým, ale geniálním belgickým detektivem se mi líbily trochu více.

01.05.2021 4 z 5

Komu straší ve věži Komu straší ve věži Marie Rejfová

Solidní tuzemská detektivka. Musím ocenit i humorná místa.

30.04.2021 4 z 5

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Veselá kniha, ale humor se nikam neposouvá a tak nějak se stále točí v kruhu.

30.04.2021 3 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Četla jsem jako malá holka a moc jsem se bála :-) Temná atmosféra drsných blat a bestie se svítícíma očima...

28.04.2021 4 z 5

Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Velmi jsem se pobavila. Laskavý humor, kterého je dnes spíše poskrovnu

28.04.2021 5 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Tato kniha se mi líbila více než jeho slavnější Šifra. Napínavý thriller, který jen stěží odkládáte, a jen díky rozsáhlosti knihu nepřečtete naráz.

04.09.2024 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Další případ pro Carla Morcka a Oddělení Q. Záčátek vás ihned chytne skvělým nápadem se vzkazem. Přesto mi u těchto detektivek trochu vadí jistá šablonovitost, také by příběhu prospělo zkrácení a z toho důvodu ubírám 1*.

18.08.2024 4 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Průměrná detektivka s mnoha nelogičnostmi a dost často za hranou uvěřitelnosti. Vedlejší příběhy hlavní hrdinky s oběma muži byly spíš z červené knihovny.

24.04.2024 3 z 5

Skleněné peklo Skleněné peklo Thomas N. Scortia

Vynikající román, četla jsem 2x a 2x viděla také filmovou podobu. Ani po létech neztratilo dílo nic ze své kvality. 100% a doporučuji!!!

13.03.2024 5 z 5

Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Kniha je psaná s úmyslem informovat o životě v jiném světě, ale jazyk, kterým je to celé podáváno, je hodně slabý a působí jako slohová práce žákyně střední školy. Je zde plno stylistických neobratností, překlepů i chyb. Škoda.

10.12.2023 2 z 5

Až naprší a uschne Až naprší a uschne Pelham Grenville Wodehouse

Klasická oddychovka na vyčištění hlavy. Příjemné čtení pro milovníky suchého anglického humoru.

04.12.2023 4 z 5

Vražda pro zlatého muže Vražda pro zlatého muže Václav Erben

Výborná starší česká detektivka s šarmantním Michalem Exnerem je jako vždy zárukou kvality.

04.11.2023 5 z 5

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Hodně smutná kniha, která není tradiční detektivkou. Je to dost chmurné čtení, které vás zasáhne.

01.11.2023 3 z 5

Bouda Bouda Jaroslav Velinský

Ota Fink je prostě sympaťák a Velinský je dle mého jedním z našich nejlepších detektivkářů. I tento příběh byl super.

03.09.2023 5 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Kniha se mi líbila víc než Hedvábník, ale i tak mi připadala zbytečně rozvláčná a prospělo by jí zkrácení.

28.08.2023 4 z 5

Kočka mezi holuby Kočka mezi holuby Agatha Christie

Četla jsem znovu po létech a opět mě kniha nezklamala. Velmi pěkně popsáno prostředí anglické soukromé školy i s jeho pedagogickým sborem.

17.08.2023 5 z 5

Promlčení Promlčení Jiří Březina

Téma odsunu a Sudet je v posledních letech dost "in" - a to jak ve filmové tvorbě, tak také v literární. V tomto případě mi ale zvolené téma připadá tak nějak ploché, bez hloubky, zvolené spíš kvůli atraktivitě. Nemůžu si pomoct, ale autorův styl mi přijde hodně nevyzrálý a rovněž označení knihy jako thriller a detektivka mi nesedí.

16.04.2023 2 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn