Bar16 Bar16 komentáře u knih

V bílém plášti V bílém plášti * antologie

Milá jednohubka, která vám zkrátí cestu v MHD. Povídky byly dobře promyšlené, četly se rychle, mám z nich o kapku lepší pocit než z těch Rodinných :-)

15.06.2020 4 z 5

Sametové iluze Sametové iluze Petr Čepek

Kdyby mi knihu nedala do ruky sestra s tím, že i přes docela nudný začátek je kniha fakt dobrá, asi bych sama po ní nikdy nesáhla. Četla jsem ji docela dlouho - tedy, začala jsem ji číst před pandemií a opravdu prvních asi cca 60 stran bylo pro mě docela nudných a nenutilo mě to číst. Knihu prostě odložila, protože jsem stejně neměla v dubnu čas číst a nepřečetla jsem ani řádku. Začátkem května jsem se k ní vrátila a kupodivu jsem si pamatovala vše, co jsem zatím přečetla a úspěšně ukončila nudnou část, protože potom se to tak rozjelo, že jsem knihu dočetla jedním dechem. Jsem ráda, že jsem jí nakonec dala šanci. :-)

09.05.2020 4 z 5

Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

Nevím, asi jsem od knihy čekala něco jiného. Ne, že by nebyla čtivá, to docela jo, ale příběh obsahoval několik typických klišé béčkových filmů, takže víc jak 2,5 hvězdy si asi nezaslouží. A protože se pětka zaokrouhluje nahoru, dávám tři hvězdy.
P.S.: Autor má malé plus, občas tam měl i vtipné pasáže. Dám mu rozhodně další šanci.

23.03.2020 3 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Opět skvělé čtení od skvělé Colleen. Romantiku moc nečtu, ale když potřebuju fakt dobrou oddechovku, vím, po čem sáhnout.

19.02.2020 4 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Colleen Hoover jsem si oblíbila, protože její knihy se rychle čtou a jsou to super oddechovky. Tento příběh je hodně romantický a samozřejmě se v něm skrývá minulost, kterou odhalujeme téměř cleou knihu. Odvrácená tvář lásky je nenáročné čtení, po kterém doporučuji sáhnout v době dovolené nebo čtecí krize.

20.09.2019 4 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Fajn oddechový román, který ale není tak oddechový, jak se na první pohled zdá. Autorka se v něm dotýká citlivých věcí. I přesto je ale z velké části protkán velmi romantickou linkou, kdy vnímavý čtenář už ze začátku tuší, jak to asi skončí. Colleen jsem si oblíbila, její styl psaní mi sedí, ráda se k ní v brzké době zase vrátím.

10.09.2019 4 z 5

Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Nevím proč, ale nečetlo se mi to tak lehce, jako kterýkoli jiný Fitzek. Možná proto, že jsem v době čtení byla taky nemocná a když Viktor popisoval, jak mu není dobře, tak mi to taky nedělalo dobře, takže jsem neměla tendence po knize sahat. :-D Co se však autorovi nemůže upřít je to, jak skvěle umí děj knihy několikrát obrátit. Vzhledem k tomu, že jsem od něj četla vše, co u nás vyšlo, jsem věděla, že už Viktorovo vyprávění bude mít svůj vlastní zvrat. Ale Sebastian nezklamal a ještě si pár zvratů vymyslel navíc. Plný počet nedávám - nechytla mě tak jako jiné jeho knihy, ale je to jeho prvotina, takže si čtyři hvězdičky určitě zaslouží.

07.08.2019 4 z 5

Povídky Povídky Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák to prostě umí. Asi jsem potřebovala čas, abych se mohla správně zamilovat do jeho tvorby, teď na něj nedám dopustit :-)

17.05.2019 4 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Rozhodně jeden z lepších dílů oddělení Q. Co mě mrzí, že jsem to četla v dost divném rozpoložení, takže jsem knížku přetahovala v kabelce už hodně dlouho a četla ji denně snad po kapitole či dvou. Čtivá byla hodně, ale krizi nepřekonala. Příběh ovšem dobrý, pěkně promyšlený a snad s pokračováním :-)

16.04.2019 4 z 5

Černooká Černooká Anna Musilová

Moc na young adult knihy nejsem, ale asi začnu. Anna Musilová se ukázala jako velmi talentovaná spisovatelka, její prvotina se jí povedla a mě se moc líbila. Doslova jsem knihu zhltla, popisy pocitů hlavní hrdinky byly napsané přesvědčivě a ten konec - ten se mi líbil ještě víc. Za mě rozhodně ano a těším se na další díla.

27.01.2019 5 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Baxterová byla zase o chlup snesitelnější, zápletka fakt dobře vymyšlená. Někdy už se zase autor snažil šokovat, chvílema jsem si říkala, jestli to trochu nepřehání (a jo, přeháněl), ale co. Za mě plný počet, Loutkář předčil Hadrového panáka. Tímto se Cole stává autorem, jehož díla budu vyhledávat. A navíc ta boží obálka!

11.01.2019 5 z 5

Řez do tuhého - Dva roky, 262 mrtvol aneb Vzpomínky soudní lékařky Řez do tuhého - Dva roky, 262 mrtvol aneb Vzpomínky soudní lékařky Judy Melinek

Docela poutavé vyprávění americké soudní lékařky, která si nebere servítky a píše vše tak, jak to prostě je. Nejtěžší pro mě asi bylo číst o tom, jak probíhala identifikace z 11.září, protože tohle si nikdo neumíme ani trochu představit...

30.06.2018 4 z 5

Základy mužského šovinismu Základy mužského šovinismu Josef Hausmann

Velmi příjemná jednohubka na cestu do tramvaje. Hodně jsem se bavila, někde jsem se poznala, ale ve většině případů jsem se smála a kroutila hlavou, zda takové ženy opravdu existují...

07.05.2018 4 z 5

Babička Babička Božena Němcová

Příjemné čtení na dlouhé zimní večery. Přiznám se, že víc jak dvě kapitoly jsem najednou přečíst nezvládla. Ale jazyk je opravdu krásný.

29.12.2017 3 z 5

Hrozny hněvu Hrozny hněvu John Steinbeck

Po knize jsem sáhla převážně kvůli knižní výzvy, ale určitě bych si ji někdy přečetla i tak. Je dobrá, člověku až mrazí, když si uvědomí, jak si kolikrát neváží toho, co má. Kapitoly, které se netýkaly rodiny Joadových, mě moc nebavily, celkově se kniha četla strašně pomalu a mě trochu přišlo, že se táhne. Rozmýšlela jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, a jelikož mě moc netáhlo knihu otevřít kdykoli a kdekoli, dávám hvězdy tři. I přesto je to ale dílo opravdu kvalitní.

17.11.2017 3 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Dlouho jsem knihu odkládala, protože jsem se bála, že čtvrté Milénium nebude tak dobré jako ty tři předchozí, jelikož Stieg Larsson již bohužel není mezi námi. Možná i proto jsem se dlouho nemohla začíst. Po dočtení mi však došlo, že krom prvního dílu jsem první půlku knihy četla vždy déle, pak se to tak nějak rozjelo a já nemohla příběh opustit. Takže vlastně takový standard této série a musím říct, že ani nebylo poznat, že to napsal jiný autor. Doporučuji :-)

20.10.2017 4 z 5

Znesvětitel Znesvětitel Paul Finch

Do knihy jsem se začetla v rozpoložení, kdy jsem myslela, že mě nic moc nenadchne. Ale ouha, kniha se četla sama, hlavní vyšetřovatel sympatický a zápletka perfektní. Celkem krátké kapitoly mi vyhovovaly. Musím si přečíst první díl :-)

13.08.2017 5 z 5

Šílená hra Šílená hra Sebastian Fitzek

Pro mě zatím nejslabší kniha autora. Na konci bylo opět skvělé rozuzlení, které si asi zaslouží zvlášť půl hvězdy, ale jako celek se kniha táhla a na můj vkus byla překombinovaná. Čtivá ale je, to určitě. Jen mohla být tak o sto stran kratší.

07.05.2017 3 z 5

Druhé líbánky Druhé líbánky James Patterson

Dle mého jedna z nejlepších knih od Pana spisovatele. Čím dál tím víc mě utvrzuje v tom, že samostatné tituly jsou stejně kvalitní jako ty sériové, Alexe i Ženský vyšetřovací klub zbožňuji. Tomuto dílu nechybí spád, akce, napětí a také trochu romantiky. Co se mi však na knize líbilo asi ze všeho nejvíc bylo to, že se tam fakt spousta věcí nepovedla. A také promyšlenost činů. Za mě 100 %.

03.02.2017 5 z 5

Obranná reakce Obranná reakce Michael Connelly

Po dlouhé době krimi, od které jsem se nemohla odtrhnout. Pro mě zatím nejlepší příběh od Connellyho. Terry mi byl hodně sympatický a velmi se mi líbila hypnóza, která nejen že byla skvěle popsána, ale také dodala příběhu šmrnc. Za mě pět hvězd :-)

23.01.2017 5 z 5