bara1447 bara1447 komentáře u knih

Mormonka Mormonka Carolyn Jessop

Jsem ráda, že jsem si to přečetla, začala jsem být opravdu šťastná za to, že jsem se nenarodila do společnosti takovejch pošahanejch magorů. Moc pěkná knížka, nicméně některé nic neříkající kapitoly mohly být klidně vynechány.

04.10.2017 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Čtivost se této knize rozhodně nedá upřít, ALE...to množství postav, to byl opravdu extrém, v polovině knihy jsem si musela začít psát poznámky o tom, kdo je kdo a co má s kým společného, abych se v tom dokázala dál orientovat. Nenazvala bych to ani tak pohodovým čtením, jako spíš depresivním čtením.

02.10.2017 3 z 5

Na loučení nebyl čas Na loučení nebyl čas Linwood Barclay

Toto je přesně kniha, kterou když začnete číst, tak se těžce odkládá, protože každá kapitola skončí tak napínavě, že zkrátka musíte číst dál (takže pak jdete spát o několik hodin později, než jste měli v plánu). Sice jsem v polovině knihy správně odhadla, kdo jsou ty dvě osoby spolu telefonující, ale postupně se vybarvilo spoustu dalších věcí, které jsem nečekala. Za mě super čtení, doporučuji.

18.09.2017 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Je to zajímavý příběh, ale bavil mě pouze do doby, než Cecilia přečetla manželův dopis. Od té doby jsem knihu četla spíš s očekáváním, jestli se nestane ještě něco zajímavého, už mi to nepřišlo napínavé a do čtení jsem se spíš už jenom nutila. Není to špatná kniha, je to taková oddychovka, ale měla jsem větší očekávání od bestselleru.

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Tato kniha v mém případě neurazí, ale ani nenadchne. Ze dvou časových linií mě bavila pouze ta v přítomnosti, soutěžení s ostatními mě nezaujalo, a těšila jsem si vždy na časovou linii v přítomnosti. Zbytečné mi také přišlo vzpomínání hlavní hrdinky, některé vzpomínky neměly s dějem knihy co dělat. Téma je to rozhodně zajímavé, ale od knihy s nálepkou bestseller bych čekala víc.

Panenka Panenka Hollie Overton

Začátek byl super, mělo to spád a byla jsem napnutá co se bude dít dál. Zbytek knihy už se však pomalu táhnul a byla jsem trošku zklamaná. Naštěstí to všechno zachránil nepředvídatelný konec, což já u knihy vždy velmi oceňuji, když se stane něco, co opravdu nečekám.

09.10.2017 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Myslím, že je opravdu smutné, že o této tragédii spousty lidí (včetně mě, do dnešního dne) vůbec neví. Skvěle napsaná knížka, četla se velmi rychle díky krátkým kapitolám.

04.10.2017 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Začátek byl pro mě opravdu těžký, ještě asi u strany 150 jsem měla chuť knihu odložit, ale vydržela jsem a jsem za to ráda, bylo to napínavé a nepředvídatelné.

03.10.2017 4 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Knihu nebudu hodnotit hvězdičkami jelikož jsem jí nedočetla, nebylo by to fér. Velmi těžce jsem se prokousala do poloviny, ale ani tam jsem se nedokázala pořádně začíst, příběh mě ničím nezaujal. Zajímalo mě ale kdo to udělal, tak jsem se koukla na film, a asi jsem ráda, že jsem se netrápila s dočítáním knihy.

11.09.2017

Do vody Do vody Paula Hawkins

Chvíli jsem myslela, že to snad ani nedočtu, ale bylo by mi líto těch peněz. Jak už tu bylo zmiňováno, měla jsem velký problém zorientovat se v obrovském množství postav, z nichž některé mě opravdu iritovaly (Lena a její slovník). Příběh té knihy by nebyl ani tak špatný, ale to jak je to napsáno, to mi nevyhovovalo.

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Je znát, že je to autorky první dílo, začala jsem nejdříve Otevřeným hrobem, a to je kniha znatelně lepší. Je tedy jasné, že autorka se díl od dílů zlepšovala, rozhodně zkusím i další případy Kim Stoneové, tento mě však příliš nenadchnul.

12.07.2018 3 z 5

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Za mě tedy celkem zklamání, příběh mě začal bavit asi až na straně 300, do té doby to byla opravdu nuda. Jenom samé myšlenky a pocity hlavní "hrdinky" a popisy všeho možného nepodstatného, ale žádná akce, která by mě nutila pokračovat ve čtení. Ty 3 hvězdičky dávám za celkem povedený konec.

26.01.2018 3 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Sice jsem knihu četla na dvakrát, ale na druhý pokus jsem jí přečetla během dvou dnů, a byla jsem naprosto spokojená. Dalo se poměrně dobře orientovat v postavách (což je často u knížek můj problém) a díky krátkým kapitolám jsem musela číst dál a dál. Trochu jsem ale litovala toho, že jsem nezačala nejdříve knihou V lese visí anděl, měla jsem pocit, že nejsem tak úplně v obraze co se hlavních postav týče.

13.11.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Začala jsem příběhem Veroniky, který nebyl špatný a přečetla jsem ho poměrně rychle, u Jáchyma už jsem bojovala s tím, abych knihu vůbec dočetla, do jeho příběhu jsem se nedokázala začíst. Velké množství propojených osudů postav mi chvílema připomínalo knihu Bábovky.
Všem co si chtějí pobrečet smíchy doporučuji Show Jana Krause s Patrikem Hartlem, kde právě tuto knihu představuje: https://www.youtube.com/watch?v=ChWAK7j1BCc

13.11.2017 3 z 5

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Začátek byl super, knížka měla rychlý rozjezd a příběh udržoval můj zájem, postupem času už mě to však přestávalo bavit. Konec mě nepřekvapil, a dal se odhadnout poměrně brzo. Ale rozhodně to bylo fajn počtení.

06.10.2017 4 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Zatím se mi nikdy nestalo, že bych nějakou knížku nedokázala dočíst...tohle je poprvé. Dostala jsem se do poloviny knihy, a stále nic, nebavilo mě to, ztrácela jsem se v ději a do čtení jsem se nutila, bohužel.

17.08.2017 1 z 5