BarboraZ komentáře u knih
Příběhy ze života se zvířaty psané většinou nářečím, které se mi opravdu špatně četlo. Obrázky v knize se mi moc líbily.
Krátká, ale výstižná knížka, která mi pomohla pochopit chování psů.
Zajímavá a stručná kniha o chůzi. Zabývá se historickými zmínkami o prvních chodcích v různých zemích, filosofy a básníky, kteří o chůzi psali, jmenuje zdravotní benefity aktivní chůze a nemoci spojené s nedostatkem pohybu. Dost bylo teorie, teď je třeba zvednout zadek ze židle a vyrazit směle do krajiny!
Zdlouhavé nesmyslné bláboly o ontologii. Básně na konci ušly.
Lehké čtení do vlaku. Občas mě kniha rozesmála, občas se věci opakovaly.
Dobrá dětská knížka se zajímavým čtivým dějem a pěknými obrázky. Cenu magnesia litera si opravdu zasloužila. Tak uz vim, proč se u nas doma ztrácí ponožky.
Neobyčejný román napsaný krásným jazykem. Realita se mísila s představami, při čtení jsem byla napjatá a pořád čekala co dalšího šíleného přijde. Yggurštinu jsem přeskakovala. Zkoušel to někdo z vás přeložit? Celkově mam z knihy zvláštní dojem.
Líbil se mi hodně napínavý děj, knihu jsem si užívala asi do půlky, zklamal mě moc přehnaný konec.
Smutné vánoční povídky. Hezká byla jen ta z pohledu kapra.
Nejvice me bavila povidka Milionová štafeta od Věry Noskové, skvělá je povidka Srovnavaci test od Viewegha. Zbyle povidky byly spíš depresivni.
Moc pěkné krátké příběhy. S krkonošskou češtinou jsem měla místy problém, ale ta dodávala příběhům pravé kouzlo. Doporučuju jako oddechovou četbu.
Knihu jsem si půjčila v univerzitní knihovně. Je trochu starší, obsahuje dobrou obrázkovou přílohu s chorobami a škůdci jehličnatých i listnatých dřevin.
Autor se soustředí na potřebu chránit všechno živé na Zemi. Píše o tom, že člověka nelze oddělit od ostatních živočichů a přírody, stále je její součástí. Některé věci jsou až moc odborné, viz pasáže o epigenetice u potkanů.