baty baty komentáře u knih

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Dočetla jsem a chvíli jsem zůstala sedět, abych to vstřebala. Mazec. Mě se kniha líbila, i když mi bylo divné, že devítiletý kluk je tak moc naivní. Jak se musel cítit otec, když mu došlo, že se jeho synovi stalo to, co oni dělali běžně všem těm lidem "za plotem".

27.05.2020 5 z 5

Byla to tichá dívka Byla to tichá dívka Michele Campbell

Skvělá kniha. Nejvíc se mi líbilo, že to bylo napsané tak, že jsem do tříčtvrtin knihy nevěděla, kdo byl vlastně zabit. Byla to moje první kniha od této autorky, ale určitě si přečtu i ty další.

24.04.2020 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Skvělá kniha. Krásně se četla. Hned poté jsem si pustila film a zjistila, o kolik je kniha obsáhlejší. Těším se, až tuto krásnou knihu budou číst také moje děti a doufám, že budou stejně nadšené, jako jsem já :-)

01.11.2021 5 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Krásná kniha. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Měla štěstí v neštěstí. Jen víc takových knížek. Určitě doporučuji.

11.04.2020 5 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Při četbě jsem cítila všechno. Bezmoc, zimu, zoufalství, strach, když se někteří pokoušeli utéct. Ale i naději, rodící se lásku a štěstí z vysvobození. Velmi dobře napsané.

14.01.2022 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Super zakončení trilogie. Fandila jsem Lou a Samovi, aby jim to vyšlo. Kniha měla spád i pěknou zápletku, mohu jen doporučit.

26.07.2020 5 z 5

Zdislava a ztracená relikvie Zdislava a ztracená relikvie Vlastimil Vondruška

Mám ráda vypravěčský styl pana Vondrušky. Zajímavý děj, zajímavá zápletka a spravedlivý trest. Super čtení.

06.06.2020 5 z 5

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Krásná kniha. Líbil se mi přístup houževnatého děvčátka, které se touží vrátit zpátky ke své mamince.

17.04.2019 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Na tuto knihu jsem se chystala několik let a díky čtenáršké výzvě jsem ji přečetla. Moc se mi líbila.
Určitě si přečtu i další knihy této autorky, líbí se mi její styl psaní.

05.08.2021 5 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Překvapilo mě, jak úzká je knižní předloha celovečerního filmu. Ale i tak se mi knížka líbila.

14.04.2020 4 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Teda, to byl mazec. Od začátku mě to pohltilo a já nedokázala přestat číst. Je to napsané opravdu čtivou formou, která čtenáře nenechá oddechnout. Fakt super čtení.

04.10.2019 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Kniha se mi líbila. Na začátku tedy trochu víc. Ale je to oddechovka a zhltla jsem to celkem rychle :-)

06.06.2019 5 z 5

Knihkupectví u jezera Knihkupectví u jezera Jenny Colgan

Úžasná kniha. Moc pěkně se mi to četlo. Pěkně vykreslené prostředí, do kterého se hlavní hrdinka přestěhovala se svým synem. Kniha bohatá na děj, napětí, vytrvalost, houževnatost a hlavně lásku. Rozhodně tuto sérii doporučuji k přečtení

11.03.2022 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

První díl byl určitě lepší, přijde mi, že se Lou moc babrala v minulosti. Ale fandila jsem jí, aby si našla nějakého chlapa a aby byla znovu šťastná. Tak uvidíme, jestli jí vztah na dálku vydrží nebo jak to všechno bude pokračovat dál. Jsem zvědavá...

13.07.2020 4 z 5

Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Pěkný historická kniha, která vtáhne do děje. Líbilo se mi téma i jak to autor zpracoval. Určitě doporučuji si přečíst.

21.06.2020 5 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Krásný napínavý příběh. Občas jsem i zapomínala dýchat. Moc jsem fandila Mercuriovi a Giudittě a velmi se mi líbilo přátelství mezi jejím otcem Isaccem a velitelem Lanzafamem. Určitě si přečtu i další knihy tohoto autora. Knihu vřele doporučuji.

20.09.2019

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Kniha se mi moc líbila. Příběh byl zajímavý, napínavý a odhalení docela překvapivé, i když jsem pachatele odhalila dřív, než ho odhalil autor. Určitě si přečtu i další knihy.

19.09.2022 5 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Vzrušující, strhující příběh. Velmi napínavý a poutavě napsaný. Dej mě naprosto pohltil a já nemohla přestat číst. Opravdu prvotřídní thriller.

12.02.2022 5 z 5

Dopisy od mrtvého Dopisy od mrtvého Steve Robinson

Super čtení. Toto byla moje první kniha od tohoto autora a teda rozhodně ne poslední. Byla jsem napnutá od začátku do konce, vůbec jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Super kousek.

19.09.2021 5 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Tato kniha je snad nejhorší, kterou jsem o holocaustu četla. Mám doma 3 děti a vůbec si nedovedu představit ty hrůzy, co ty ženy musely zažívat. A ten "krásný člověk" Mengele a dozorkyně Mandelová byli nelidská stvoření.
Knihu by se měl přečíst každý, aby si cenil svého života i života všech lidí okolo sebe.

25.08.2021 5 z 5