be_pa komentáře u knih
Milá knížka. Bavila jsem, často i smála. Škoda, že byla hodně krátká, jen zjednodušeně naznačené zápletky... a hned konec kapitoly. Druhý epilog byl úplně zbytečný.
Nevím, jak přesně se vyjádřit. Knížka je čtivá, hezky se čte. Bavila jsem se, občas i zasmála. Hunter byl zpočátku na ránu, ale obě hlavní postavy jsem si oblíbila. Spolu s nimi "nenáviděla" jeho bratra a otce a odsuzovala chladnou matku. Jen ten závěr byl neskutečně sladký a nelogický. Najednou Hunterovi nevadí ekologické barbarství firmy, které opakovaně kritizoval. Je omluvené neradostné dětství, chladné jednání rodičů, bez lásky a podpory. Za závěr dávám hvězdu dolů.
Dalo mi velkou práci knížku dočíst. Chvílemi jsem se smála, bavila se. Např., když byla Zvonilka poprvé nadopovaná léky. Většinou ale přehnané. Některé pocity hlavních postav mnohokrát opakované. Někdy mi naopak připadal děj useknutý, nedokončený, na další stránce posunutý někam jinam (měla jsem půjčenou e-knihu z knihovny a musela číst v app Palmknihy, což je dost nepříjemná zkušenost, možná se mi jen některé stránky přes veškerou snahu opravdu nepodařilo nalistovat).
První dvě knížky série mne bavily, u třetí jsem se trápila a tato je psaná ve stejném duchu, nesedělo mi to.
Tak tahle kniha mne dostala. Neskutečný příběh podle skutečných událostí. Příšerné vězeňství Anglie 18. století. Mořeplavectví, osidlování nových kolonií. Měla jsem pořád otevřené mapy a sledovala jejich strastiplnou cestu.
SPOILER: Nejdříve Mary pobývá v hrůzném vězení, odkud ji a ostatní odsouzené převezou na vyřazené trestanecké lodě, kde čekají na transport v ještě hrůznějších podmínkách. Je součástí první osidlovací flotily 11 lodí putující do Nového Jižního Wallesu. Na jejich lodi mají ženy naštěstí trochu volnější režim. Cestou Mary porodí dceru. Na lodi pozná Willa, kterého si v Sydney vezme a narodí se jim syn. Po strádání v kolonii se rozhodnou pro útěk. Osm lidí a dvě děti ujedou 5000 km. Obeplují Austrálii východně, dostanou se přes Torresův průliv a po neznámých, málo prozkoumaných mořích na otevřené lodi úspěšně doplují do Kupangu na ostrově Timor, aby byli nakonec zase zajati a příšerně strádali na cestě napříč oceány zpátky do anglického vězení.
Bavila jsem se. Vlastně to byl klidný příběh, bez velkých zvratů, s vtipnou zápletkou. Obě postavy mi byly sympatické. Jen jsem měla chuť popadnout tužku a dělat čárky za stále se opakující výrazy, přitom by stačilo občas ubrat pár přívlastků a někdy napsat jen "kolega","moje vedoucí". Souhlasím s Luciska13.
3.5 *
Pohodová, milá knížka bez žádných krkolomných zvratů. Bavilo mne pozorovat, jak se postupně Wesley otevírá. Maybell byla trochu poděs, opravdu s hlavou v oblacích. Prostě protiklady se přitahují.
Jen jedna praktická připomínka. Mám ráda romantické, klidně až naivní příběhy, ale ruší mi nelogické situace :-) - chtěla bych vidět, jak každý sám tahá jednotlivé kusy nábytku ven. I chlap jako Wesley by u toho sedřel kde co.
16.3.2023:
!!!!!! UPOZORNĚNÍ PRO BUDOUCÍ ČTENÁŘE: Doporučuji číst komentáře až po přečtení knížky, abyste nepřišli o "tajemství". Pozor! V komentářích se občas bez varování hintuje!!!
12.9.2023: Začalo MS v rugby, tak jsem si knížku přečetla znovu. Obdivuju bojovnost Lily. Jen mi trochu vadila její nerozhodnost. Chlapy jak hora byli sympatičtí medvídci. Vtipné dialogy. Chemie mezi Lily a Alexem podle mě fungovala. Škoda, že v Epilogu nebyl vložený i Liliin pohled.
Ale celkově jsem se hodně bavila.
Po hoodně dlouhé době čtu českou knížku a moc se mi líbí, jak autorka píše. První díl série byl krásně vtipný, místy napínavý , s dobrým koncem. Super. Druhý díl také výborný. Už se tvrďáci začali zjemňovat.
A tenhle poslední díl je podle mne už slabší.
Ani mi nevadilo, že vlastně nikde konkrétně nezazní, jaké kšefty ta zlá mafie vlastně provozuje.
SPOILER: Emily je o hodně mladší než Henry, chápu. Ale v první půli se s bratry chová jak náctiletá, prostě lolitka. Velké tajemství z předchozích dílů znají všichni, divné. O Silvestru už je Emily na zabití (i když o tom žertovat nesmí ). Plyšákovi jsem fandila. Za mne nejvýše 3.5 hvězdy.
První díl jsem moc vysoko nehodnotila, ale příběh Beau a Jamese se mi líbil. Chemie mezi nimi fungovala. Příběh byl napínavý až do konce.
SPOILER:Jen jsem typ, co nesnáší otevřené konce. Dost mě to zklamalo. Měla jsem počkat, až by vyšly všechny díly. Tedy- snad vyjdou.
Jita160 mě předběhla. Přesně stejné hodnocení jsem chtěla napsat. Dětské škádlení provozované třicátníky. V záhlaví knížky by mělo být vedle oznámení, že se v knize píše o erotice, také uvedeno, že je to kniha humoristická až bláznivá, crazy.
Jiskřilo to mezi nimi, fandila jsem jim. Příběh se mi líbil, jen vynechat ty jejich naschvály. Začetla jsem se až v druhé půli. Na začátku jsem přeskakovala celé odstavce. Škoda.
Školní šikana, lhostejnost k domácímu násilí, plastické operace, rozvod, nevěra, důležitost mít správnou postavu a cool oblečení. Sice příběh z amerického maloměsta, ale stejné je to všude kolem nás.
Poslouchala jsem vyborně namluvenou audioknihu. Styl knihy se mi líbil. Bavila jsem se. A musím se přiznat, že až do předposledního výstřelu jsem netušila, kdo je zabiják.
Zase po pár měsících jsem se začetla do dalšího dílu série. Vždycky si musím dát chvíli pauzu, aby nebylo těch svalnatých romanticky smýšlející obrů najednou moc. A byla jsem spokojená. Bavila jsem se.
Stage Dive u mě pořád vede, ale jak už se píše níže, konečně knížka, která se autorce zase celkem povedla. Trochu mohl být příběh víc rozvinutý a rozuzlení méně čekané, ale bavila jsem se. Zase jiný příběh, super čtení ... a tak dále :-).
Po pár prečtených stránkách jsem si uvědomila, že jsem kdysi viděla film a vlastně vím, jak se děj bude vyvíjet a jak všechno dopadne. Ale stejně jsem byla každou chvíli dojatá. Na jedné straně nelehký život Iry a Ruth a jejich příběh začínající za 2.sv.války. Na druhé straně studentka umění Sophia a farmář Luke.
Dávám plný počet.
Kniha se dobře četla, od první půle jsem se nemohla odtrhnout. Líbila se mi postava dědečka, dodával Viole sílu. Ale čím méně se děj odehrával kolem vinic a vína, tím méně jsem si čtení užívala. Ke konci už to byl pel-mel. Škoda.
Samozřejmě zase romantika každým coulem. Ale příběhy o nepochopení, nenávisti a na závěr s přiměřeně sladkým koncem (tady bylo trochu přeslazeno ) mě baví. Poznámky jsem většinou vynechávala.
Příběh s netradiční zápletkou. Trochu rozvláčný a se zbrklým koncem. Ale četl se hezky. Bavila jsem se.
Po prvním díle jsem se těšila na druhý. Bavila jsem se u Jackových hlášek, obdivovala jsem jeho mírné reakce na všechny ty útoky v bulváru. Líbilo se mi číst o sportu, který znám jen podle jména a ještě s dějem posazeným k protinožcům. Našla jsem si díky tomu při čtení o Zélandu na netu pár zajímavostí. Potvrdila jsem si, že bulvár je spodina a dělám dobře, že ho nečtu a když už jo, tak s myšlenkou "cože si to zase na toho chudáka vymysleli".
Ale samotný děj mě bavil jen do poloviny knihy.
SPOILER: Po zjištění, co byla schopná udělat Riley Jackovi, jsem lapala po dechu. A ještě se za to ani moc neomlouvala. Asi proto, že to bylo neomluvitelné. A ještě se dotčeně taaak divila, co tím způsobila. Skutečně romantický příběh. Tohle by nikdo v upřímném vztahu neodpustil.
!!!!!! UPOZORNĚNÍ PRO BUDOUCÍ ČTENÁŘE: Pozor! V komentářích se bez varování hintuje!!! U této knihy mě to obzvlašť mrzí. Kdybych viděla slovo SPOILER, komentář bych nečetla, abych předčasně nezjistila nějaké TAJEMSTVÍ, ale tady tohle kouzelné slovo často bezohledně chybí !!!
Obě postavy mi byly sympatické. Ale všechno se to dělo moc rychle, zjednodušeně, jak z rychlíku. Zápletky jen naznačené, problém z nich nakonec nikdy nebyl. Muž z obálky mi jako sexy sympaťák nepřipadá.